z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Meni se pa za dve karti z vso prtljago niti ne zdi tolk drago. Sem gledala kšne 14 dni nazaj mal karte za London pa sem ugotovila, da so karte pri Easyjet skoraj isto kot pri Ryanair. Sem gledala Easyjet LJ-London in Ryanair Celovec-London (ker mi je Celovec blizu). In čeprou je sama karta pri Easyjet dražja, so takse manj pa za prtljago zaračunajo samo 22 € za obe smeri. Ko sem gledala pa Ryanair, je bila pa karta smešno poceni (recimo 0 evrov), ampak pol so takse tolk več in za prtljago ti računajo 40 €. Na konc je bila karta Easyjet še cenejš par evrov kot pri Ryanairu.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Men se pa Ryanair ful cenejsi zdi. Za London sem dala (nekoc) za povratno 29e z VSEMI dodatki, pac uno cist nakonc je blo 29. Iz Maribora to.
Pa lani za 5 letov (benetke-shannon, dublin-bilbao-madrid-bcn-benetke) dobrih 100e (mislim da okol 110, 120)
majchy84
Debatorica
Debatorica

Sej možno, jst sem tud lani dobila enih 40 evrov ugodnejšo varianto pri Ryanairu kot pri Easyjetu, samo kar sem pa letos gledala, je pa dražji. Pa grdo se mi zdi, da ti tolko za prtljago zaračunajo pa še 5 kg manj je dovoljeno kot pri Easyjetu.

Je pa res, da sem lani letela z Ryanairom London-Sevilla (povratni let) in je bil smešno poceni. Tako da sem dala za celo pot Celovec-London-Sevilla-London-Celovec vse skup 180 evrov al neki tacga. Pa tud mami je dala za let London-Bilbao in Santiago-London ful malo.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Ma ja, sej cist kokr naletis. Uglavnm hvalabogu da mamo nizkocenovce ! :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Sem prov mogla it prevert :), najcenejša karta (enosmerna), ki sem jo dubila, je bla 13€ (od tega karta 0.01 €, ostalo pa takse :S, brez prtljage).
majchy84
Debatorica
Debatorica

Spet je odvisno, ali gledaš x-London ali London-x, ker so od letališča odvisne takse. Kokr sem jst zase gledala, se mi ryanair ne splača - cena karte (vključno s taksami in prtljago) me mogoče pride malo cenejš, samo potem še prišteješ stroške prevoza do letališča (celovec, benetke, itd.), si pa na istem, s tem da ti gre več časa za potovanje. Zame je torej easyjet bolj ugodna in udobna varianta :)
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Men je pa glih to blo zmer ful všeč, celodnevno potovanje, čeprav zares nisem šla tolk daleč :lach:, pa čeprav sem vedno ful bentila, ko sem se vlekla po postaja takšnih in drugačnih.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

pa kje to dobite tok pocen karte za 13 evrov pa take? A to majo samo za London al tut za kakšne medcelinske lete?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Evropske destinacije, nizkocenovni prevozniki..
(v mojem primeru, za 13€, je bil Ryanair, relacija Benetke-Dublin(ja, tle je še 20€ za vlak do Benetk))
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Aha. kdo ve kje se dobi najcenejše karte za medcelinske lete? Točno NY?
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

NOVO

Na medcelinskih letih.. kakšna je ta hrana, ki jo imaš na izbiro??
Sploh si ne predstavljam kaj dobiš :) prvo sem misnla naročit standardni obrok, samo zdej vidim da majo še fuul tega.. polnovrednostni obrok, nizkokaloričen obrok, nizkoholesterolen obrok, azijski vegetarijanski obrok, itd itd.. Kaj se "najbolj" splača naročit, kaj je ql/"varno" in kaj ne? :nixweiss:

Še nikoli prej bila na letalu,.. zdej bom pa cel dan ždela gor :buhu: :pale:

:help:
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

ponavadi je tko,da majo na volje dve izbiri in se potem na samem letalu odločiš za eno. ne obremenjuj se s tem ker je sam eno kosilce
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Mah ja.. sej bom vrjetno naročila kr lepo standardni obrok pa je, kar bo pa bo :)
Samo pri rezervaciji karte mi da na izbiro mali milijon možnosti, tudi glede na religijo (pač brez stvari ki so prepovedane/košer/..) in sem samo gledala debelo.

Samo eno kosilce pa ravno nebo valda (js sm skoos lačna, tako da res upam da me bodo spodobno nafutrali :D ), glede na to da bom letela cca 24h (nekje piše 27h, samo to so še postanki všteti po moje,. ma ne vem, vem samo da je čez 20h samo leta) :wink:
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

ne ne, sej maš na začetku en obrok (zajtrk, večerjo-odvisno kdaj maš let), pol pa kosilo pa še malico. sam je tko,da je tistega kosila bolj malo,sej si lahko predstavljaš kolk maš prostora na tistem pladenjčku, ampak ni panike. jst tud v kratkem letim in se že ful veselim,da bom končno spet na avionu :)
drgač ti na karti piše koliko časa letiš, pa če je kšen (tehnični) postanek
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Sam men so te hrane na avionu ful dobre. A niso no :D Najbolši je zajtrk pr Adrii, k dobiš res ful, pa res noro lepo servirano, za vse okuse, pa še sadno kupo, pa tut pr Lufthansi ni slab. Pr Lufthansi sm pa jst dobila enkrat kosiu, špagete s paradižnikovo omako. Mesa pač ni blo not, zarad vegetarijancev :) Tko da ne se obremenjevt, karkoli bo, bodo že stevardese povedale, se boš pa konstantno (če se boš hotla) nalivala s čaji in soki. Izkoristi ananasov sok :twisted: Pa ne pit kave ker je bla še vedno do zdej kot ena taka brozga.

Aja no, k sm govorila o ful hrane, nism mislla zdej na kile, ampak tko, ful različnih stvari, da če vse poješ, te res nasiti.
Se mi pa zdi, da mam rada letalsko hrano sam zato, ker ob teh trenutkih pozabm na moj strah pred letenjem. :?

Aja, pa pozabla sm še dodt, men je ob takih trenutkih vedno zabavno opazovt tiste hude poslovneže, k se jim vid, da jim dnar iz riti štrli, kako se spravlajo nad tisto hrano v plastiki. Tko zanimivo je.
Odgovori