Drugače se pa ti lahko postaviš na trepalnice... če ti rata.

) .. v štirih letih sem izmenjala cimre gorenjke, dolenke, imela dobre kolege štajerce, prekmurce pa severno-primorce (bovec, tolmin), tudi kolega iz idrije in mi je njihova govorica ful dobra
pač naravnost obožujem njihovo narečje 

Lilah napisal/-a:KLEMY napisal/-a:Sestrič je sin od tete/strica po mamini strani (ž=sestrična), bratranka je pa hči od tete/strica po fotrovi strani (m= bratranec).A ni čist logično?
ne![]()
mi nč ne kompliciramo... sestrična je sestrična, bratranc pa bratranc

*QueenBitch* napisal/-a:Men gre pa najbolj na živce k se je razširl po celi Sloveniji, da v Ljubljani govorimo tkole: sem si en piece breada odrezu pol grem pa doga walkat (kje je smajli k bruha).
To nebulozo sm prvič zasledila na faxu k je ena sošolka z Gorenjske vztrajno trdila, da mi tko govorimo...jaz živim tle že od rojstva pa še nobenga nism slišala tko govort razn, ko se je kdo norca delu.
fashion.freak napisal/-a:Celjani malo vlečejo po ljubljansko, vem da pravijo dam, drugače pa tudi ka.
Večino stvari pa urejam v Celju in se velikokrat zgodi, da me kdo ne razume - sploh v srednji šoli, ko smo se družli me je folk rad poslušal, so kako novo besedo spoznali.