Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

^^js isto mislim.pa v mojem razredu smo vse tak napisale...zdej če ti ne pride neki ful preveč besed,pa če je v redu pojasnjen,js ne vem zaka bi neki ful točk odbijal,če 4 pare opišeš
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

^^js isto mislim.pa v mojem razredu smo vse tak napisale...zdej če ti ne pride neki ful preveč besed,pa če je v redu pojasnjen,js ne vem zaka bi neki ful točk odbijal,če 4 pare opišeš
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Jst sm tud opisala samo en dober in en slab par; in sem 100% da so hotl samo 2 para. Pač en par, ki nam osebno predstavlja zgleda prave ljubezni; in en par ki nam predstavlja čisto nasprotje od tega.

Sem pa dobila odgovor z RIC-a danes, ker sem pozabla označit na prvi strani kater esej sem pisala:

Spoštovani,
v primeru, da pri pisanju pisnih izpitov splošne mature niste postopali v skladu z navodili, morate poslati pisno vlogo na Državno komisijo za splošno maturo (na naslov: Ric, Državna komisija za splošno maturo, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana), ki rešuje tovrstne zadeve. Vloga naj vsebuje osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva in šolo), opis zadeve in navedbo rešitve (na primer, če niste naredili oznake kateri esej ste pisali napišite ali razpravljalni ali razlagalni esej).

Lep pozdrav,
Državni izpitni center

Tako, da sem danes hitr napisala vlogo in jo odnesla na pošto :D .
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

... zdj sem se pa še jst zajebala z dvojnim postom :evil:
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

Jaz pa mislim...pa pri nas smo vsi tako napisali, da so spraševali po dobri ljubezni in ljubezni, ki se ti ne zdi primerna. Torej eno in drugo ljubezen, ki si jo zasledil v obeh knjigah. Torej si lahko napisal dobro iz PiP ter slabo iz ČF. Ali obratno. Ali obe vrste ljubezni iz ene knjige. Če bi blo res razmerje 2 dobri, 2 slabi in vse utemeljitve in razložitve, zakaj tako meniš, bi bilo ogromno za pisat...Že tako je bilo dosti za pisat...Nevem, sicer pa je bilo to odvisno od posameznika, kako si je razbral navodila in kako je kateri par videl....Lep pozdrav
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ushergirl »

Od prijateljice profesorica za slovenščino je ena izmed ocenjevalk esejev. Pa mi je prijateljica povedala, da je za 3. vprašanje (kdo si je zarad osebnih lastnosti prislužil ljubezen or sth like that) pravilno, če si napisal Elizabeth. So pa danes naključno ocenili 100 esej in glede na te eseje bodo postavil ocenjevalno lestvico.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Sicer nevem, o čem se gre knjiga, ker je nisem prebrala in ker sem dala maturo, hvala bogu, že skozi... Ampak kolikor se jaz spomnem od lanskega popravljanja, so šteli pravilen usak odgovor (ki le ni bil ustreljen močno mimo), le moral si ga dobro argumentirati. In če so argumenti zadovoljivi, ti odgovor (pa četudi ne ravno najbolj pravilen) priznajo.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

U ja, lansko leto je blo zafukano vprašanje, se spomnem, da se je dost folka zmotil in dal Kantorja namest Maksa. Sam te ljudje so pol tut maturo dobr pisal, tko da očitno so vse priznaval, če le ni blo tko, kot si rekla, preveč mimo.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Ja, točno ja! Nevem točno natančnega vprašanja, ampak vem, da je dosti ljudi napisalo "narobe". Pač, znajst se moraš in izpeljat iz tvojih argumentov nadaljevanje eseja. In tudi oni vidijo, koliko si sploh dejansko spreten u pisanju.
Uporabniški avatar
Beya
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Beya »

alo kaj mi lahk poveste, če bi se kje dalo dobit pole od psihologije (poleg RICa)? Tiste malce starejše?
Baby, you're the best part of my day .. <3
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Nam je lani prof. rekla, da če mimo vdariš (torej izbereš napačno osebo), ampak dobro argumentiraš, lahko dobiš največ polovico točk, ki so bile predvidene za to.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Ima kdo maturitetne pole od biologije od leta 2005 in prej?
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

jz mam tisto zbirko maturitetnih nalog (mislm da sta dva DZ), ampak je dosti že rešeno, lahko ti prodam za male pare :D
Our passion is our strength <3
Zaklenjeno