Matura [Združena tema]
Jst sm tud opisala samo en dober in en slab par; in sem 100% da so hotl samo 2 para. Pač en par, ki nam osebno predstavlja zgleda prave ljubezni; in en par ki nam predstavlja čisto nasprotje od tega.
Sem pa dobila odgovor z RIC-a danes, ker sem pozabla označit na prvi strani kater esej sem pisala:
Spoštovani,
v primeru, da pri pisanju pisnih izpitov splošne mature niste postopali v skladu z navodili, morate poslati pisno vlogo na Državno komisijo za splošno maturo (na naslov: Ric, Državna komisija za splošno maturo, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana), ki rešuje tovrstne zadeve. Vloga naj vsebuje osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva in šolo), opis zadeve in navedbo rešitve (na primer, če niste naredili oznake kateri esej ste pisali napišite ali razpravljalni ali razlagalni esej).
Lep pozdrav,
Državni izpitni center
Tako, da sem danes hitr napisala vlogo in jo odnesla na pošto
.
Sem pa dobila odgovor z RIC-a danes, ker sem pozabla označit na prvi strani kater esej sem pisala:
Spoštovani,
v primeru, da pri pisanju pisnih izpitov splošne mature niste postopali v skladu z navodili, morate poslati pisno vlogo na Državno komisijo za splošno maturo (na naslov: Ric, Državna komisija za splošno maturo, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana), ki rešuje tovrstne zadeve. Vloga naj vsebuje osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva in šolo), opis zadeve in navedbo rešitve (na primer, če niste naredili oznake kateri esej ste pisali napišite ali razpravljalni ali razlagalni esej).
Lep pozdrav,
Državni izpitni center
Tako, da sem danes hitr napisala vlogo in jo odnesla na pošto

- black_bird
- Komunikatorka
- Kraj: far away
Jaz pa mislim...pa pri nas smo vsi tako napisali, da so spraševali po dobri ljubezni in ljubezni, ki se ti ne zdi primerna. Torej eno in drugo ljubezen, ki si jo zasledil v obeh knjigah. Torej si lahko napisal dobro iz PiP ter slabo iz ČF. Ali obratno. Ali obe vrste ljubezni iz ene knjige. Če bi blo res razmerje 2 dobri, 2 slabi in vse utemeljitve in razložitve, zakaj tako meniš, bi bilo ogromno za pisat...Že tako je bilo dosti za pisat...Nevem, sicer pa je bilo to odvisno od posameznika, kako si je razbral navodila in kako je kateri par videl....Lep pozdrav
Od prijateljice profesorica za slovenščino je ena izmed ocenjevalk esejev. Pa mi je prijateljica povedala, da je za 3. vprašanje (kdo si je zarad osebnih lastnosti prislužil ljubezen or sth like that) pravilno, če si napisal Elizabeth. So pa danes naključno ocenili 100 esej in glede na te eseje bodo postavil ocenjevalno lestvico.
Sicer nevem, o čem se gre knjiga, ker je nisem prebrala in ker sem dala maturo, hvala bogu, že skozi... Ampak kolikor se jaz spomnem od lanskega popravljanja, so šteli pravilen usak odgovor (ki le ni bil ustreljen močno mimo), le moral si ga dobro argumentirati. In če so argumenti zadovoljivi, ti odgovor (pa četudi ne ravno najbolj pravilen) priznajo.
- _TheCosmoGirl_
- Komunikatorka