purple_rain napisal/-a:Tole pa tud men ni blo jasno; mam več mnenje o tem: zgledal je, kot da je bilo res, da je bla zlorabljena (s strani koga? Sumim Skobenskega) in da jo je mama hotela ustavit, ker je pač temen, neprijeten del družinske preteklosti; ali se je pa tud Hedi mal skegljal in je hotela "tekmovat" in se pokazat kot nekako drugačno, s posebno izkušnjo in jo je mama pač hotela utišat samo zato, ker pač pozna svojo hčer in je pričakovala kakšen nonsense..sončk napisal/-a:Okej, zdej k ste vse zbrane.... A je bla Heda spolno zlorabljena? A je zato zbežala? Zakaj je noben ni poslušu?
..če sem to jz sploh prov razumela, ker ta knjiga mi je bla pa tako duhamorna, že dolg ne kej tazga.
Sicer sem pa še tole našla:
Ob tem, ali ni mogoče roman Čudežni Feliks prezahteven za dijake, je Marinčičeva sprva poudarila, kako pomembno se ji zdi to vprašanje, saj ga bi drugače preoblikovala v nasvet sama. Za lažje prebiranje in razumevanje Hiengove zgodbe je svetovala, naj se nikakor ne oziramo na vse podrobnosti, saj so nekatere tako nepomembne, da lahko dojamemo zgodbo brez njih. (Tako je na primer v romanu kar nekaj teksta v petih tujih jezikih.) Povedala je še, da je se njen oče ob pisanju romana neizmerno zabaval. Sedel je brez majice in pisal, je dejala. In zato upa, da nam knjiga ne bo preveč »zatežena«.
vir
kje si pa to zasledila?