Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

A sluačjno katera ve, a ima recept za KT ''omejeno vrednost'' trajanja? S tem mislim, ali moraš po tem, ko dobiš recept v določenem roku KT dvignat, ali velja pač neomejen čas?
Uporabniški avatar
cilla
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cilla »

evo, novo vprašanje :)
že neki časa mam na jajčnikih neke cistične pike/lise. mela sem že neke nablete (ne KT), pa je pomagal sam začasno, pol pa spet. posledično nimam redne menstruacije in me je ful strah, da bom mela zarad tega probleme z zanositvijo. ginek.mi je predlagala, da naj jemljem kt, sam ne vem, ker sm pred par leti jemala logest, pa mi je ful na psiho vplival. a je mela že kake izkušnje z temi pikami in kak jih je odpravla? hvala bejbike!
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Tearjerker napisal/-a:A sluačjno katera ve, a ima recept za KT ''omejeno vrednost'' trajanja? S tem mislim, ali moraš po tem, ko dobiš recept v določenem roku KT dvignat, ali velja pač neomejen čas?

Vsak recept naj bi imel rok trajanja en mesec od datuma izdaje recepta. Če se motim, me popravite. ;)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Po novem izdajajo recepte tko, da ga shranijo v lekarni in lahko isti recept "izrabiš" 4x.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Kako to? Meni nč jasno.
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

cilla napisal/-a:evo, novo vprašanje :)
že neki časa mam na jajčnikih neke cistične pike/lise. mela sem že neke nablete (ne KT), pa je pomagal sam začasno, pol pa spet. posledično nimam redne menstruacije in me je ful strah, da bom mela zarad tega probleme z zanositvijo. ginek.mi je predlagala, da naj jemljem kt, sam ne vem, ker sm pred par leti jemala logest, pa mi je ful na psiho vplival. a je mela že kake izkušnje z temi pikami in kak jih je odpravla? hvala bejbike!

misliš ciste, poli-ciste? to mam tut js, pa sem na kontracepcijskih. ni nobenga zagotovila da bojo zginle, so kr trdovratne. ponavadi niso pretirano škodljive, zna pa bit problem pri zanositvi.
js ne verjemem več da se jih bom znebila, ker sem že 2 leti nazaj 3 mesece jemala neke tabletke, ki naj bi pomagale,januarja sem bla pa spet na pregledu in je še vedno isto :?
Če ti tiste tabletke vplivajo na psiho, zaprosi za katere druge, js mam yasminelle, pa nimajo posebnega vpliva name, razen redne menstruacije.
Z zanositvijo se pa ne rabiš še zdej obremenjevat, razen če načrtuješ v bližnji prihodnosti. Mogoče se boš mogla bolj namatrat, drugače pa mislim da nebi smel bit prevelik problem okol tega, js se zaenkrat ne sekiram. :)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

jemina napisal/-a:Kako to? Meni nč jasno.

Men je G napisau recept, ki ga shranijo v lekarni. Ta recept velja nekako za dobo 1 leta oz. na ta recept grem lahko 4x iskat 3 paketke KT. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

p!ka napisal/-a:
jemina napisal/-a:Kako to? Meni nč jasno.

Men je G napisau recept, ki ga shranijo v lekarni. Ta recept velja nekako za dobo 1 leta oz. na ta recept grem lahko 4x iskat 3 paketke KT. :)

Ja, ampak v lekarno ga moraš pa nest v enem mesecu od datuma izdaje.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Ali ima katera že izkušnje s temi najnovejšimi tabletkami, ko delaš premor samo 4 dni - v bistvu jemlješ placebo..mislim da so Yaz ali nekaj takega??
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

a je to kej podobnega kot cerazzete?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

iluzija napisal/-a:Ja, ampak v lekarno ga moraš pa nest v enem mesecu od datuma izdaje.

Ja no, to me je zanimalo, čeprav sem zrihtala še preden je odg. priletel, pa vseeno hvala. :)
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a °°°ČeŠnYa°°° »

a so se kateri začeli pojavljati mozoljčki po uporabi Yasminelle?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

°°°ČeŠnYa°°° napisal/-a:a so se kateri začeli pojavljati mozoljčki po uporabi Yasminelle?

Ne. Kje pa so se ti pojavli?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

*srčica* napisal/-a:
cilla napisal/-a:evo, novo vprašanje :)

misliš ciste, poli-ciste? to mam tut js, pa sem na kontracepcijskih. ni nobenga zagotovila da bojo zginle, so kr trdovratne. ponavadi niso pretirano škodljive, zna pa bit problem pri zanositvi.
js ne verjemem več da se jih bom znebila, ker sem že 2 leti nazaj 3 mesece jemala neke tabletke, ki naj bi pomagale,januarja sem bla pa spet na pregledu in je še vedno isto :?
Če ti tiste tabletke vplivajo na psiho, zaprosi za katere druge, js mam yasminelle, pa nimajo posebnega vpliva name, razen redne menstruacije.
Z zanositvijo se pa ne rabiš še zdej obremenjevat, razen če načrtuješ v bližnji prihodnosti. Mogoče se boš mogla bolj namatrat, drugače pa mislim da nebi smel bit prevelik problem okol tega, js se zaenkrat ne sekiram. :)

Jaz sem začela z jemanjem KT zaradi ciste. Jemala sem Logest , po treh mesecih mi je cista popolnoma izginila, jaz pa sem potem še nekaj let jemala KT zaradi zaščite. Tudi meni so Logest vplivale na psiho, ampak če jih jemlješ tri/štiri mesece (in če nimaš ob tem kakšnih hudih fizičnih težav, npr. slabost, hudi glavoboli), toliko da se znebiš cist, to najbrž ni tak problem?
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Ampak ko boš prenehala jemati tabletke, se bojo ciste ponovno pojavile. Vsaj tako je meni rekla ginekologinja.
Zaklenjeno