Kontracepcijske tabletke
- Tearjerker
- Cosmopsiho
evo, novo vprašanje
že neki časa mam na jajčnikih neke cistične pike/lise. mela sem že neke nablete (ne KT), pa je pomagal sam začasno, pol pa spet. posledično nimam redne menstruacije in me je ful strah, da bom mela zarad tega probleme z zanositvijo. ginek.mi je predlagala, da naj jemljem kt, sam ne vem, ker sm pred par leti jemala logest, pa mi je ful na psiho vplival. a je mela že kake izkušnje z temi pikami in kak jih je odpravla? hvala bejbike!

že neki časa mam na jajčnikih neke cistične pike/lise. mela sem že neke nablete (ne KT), pa je pomagal sam začasno, pol pa spet. posledično nimam redne menstruacije in me je ful strah, da bom mela zarad tega probleme z zanositvijo. ginek.mi je predlagala, da naj jemljem kt, sam ne vem, ker sm pred par leti jemala logest, pa mi je ful na psiho vplival. a je mela že kake izkušnje z temi pikami in kak jih je odpravla? hvala bejbike!
cilla napisal/-a:evo, novo vprašanje
misliš ciste, poli-ciste? to mam tut js, pa sem na kontracepcijskih. ni nobenga zagotovila da bojo zginle, so kr trdovratne. ponavadi niso pretirano škodljive, zna pa bit problem pri zanositvi.
js ne verjemem več da se jih bom znebila, ker sem že 2 leti nazaj 3 mesece jemala neke tabletke, ki naj bi pomagale,januarja sem bla pa spet na pregledu in je še vedno isto

Če ti tiste tabletke vplivajo na psiho, zaprosi za katere druge, js mam yasminelle, pa nimajo posebnega vpliva name, razen redne menstruacije.
Z zanositvijo se pa ne rabiš še zdej obremenjevat, razen če načrtuješ v bližnji prihodnosti. Mogoče se boš mogla bolj namatrat, drugače pa mislim da nebi smel bit prevelik problem okol tega, js se zaenkrat ne sekiram.

jemina napisal/-a:Kako to? Meni nč jasno.
Men je G napisau recept, ki ga shranijo v lekarni. Ta recept velja nekako za dobo 1 leta oz. na ta recept grem lahko 4x iskat 3 paketke KT.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: ljubljana
- Tearjerker
- Cosmopsiho
- °°°ČeŠnYa°°°
- Debatorica
- positive vibration
- Cosmofrik
*srčica* napisal/-a:cilla napisal/-a:evo, novo vprašanje
misliš ciste, poli-ciste? to mam tut js, pa sem na kontracepcijskih. ni nobenga zagotovila da bojo zginle, so kr trdovratne. ponavadi niso pretirano škodljive, zna pa bit problem pri zanositvi.
js ne verjemem več da se jih bom znebila, ker sem že 2 leti nazaj 3 mesece jemala neke tabletke, ki naj bi pomagale,januarja sem bla pa spet na pregledu in je še vedno isto![]()
Če ti tiste tabletke vplivajo na psiho, zaprosi za katere druge, js mam yasminelle, pa nimajo posebnega vpliva name, razen redne menstruacije.
Z zanositvijo se pa ne rabiš še zdej obremenjevat, razen če načrtuješ v bližnji prihodnosti. Mogoče se boš mogla bolj namatrat, drugače pa mislim da nebi smel bit prevelik problem okol tega, js se zaenkrat ne sekiram.
Jaz sem začela z jemanjem KT zaradi ciste. Jemala sem Logest , po treh mesecih mi je cista popolnoma izginila, jaz pa sem potem še nekaj let jemala KT zaradi zaščite. Tudi meni so Logest vplivale na psiho, ampak če jih jemlješ tri/štiri mesece (in če nimaš ob tem kakšnih hudih fizičnih težav, npr. slabost, hudi glavoboli), toliko da se znebiš cist, to najbrž ni tak problem?