London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

Živjo punce!
Prodam povratno letalsko karto za London, let z Easyjetom iz Ljubljane, datum 6.5. do 10.5. (od srede do nedelje) za 100 eurov. Trenutna cena karte na Easyjetu je 164 eur. Zrihtam lahko tud kakšn pocen hotel. Žal je pr men neki nujnega vmes prišlo in ne morem it. Tko da če katero zanima, se mi lahko javi na evvabg@gmail.com . LP.
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a electra87 »

Jaz bi pa morala čez par dni v London, pa me je kar mal groza it po svetu zaradi te prašičje gripe. :S Mislite, da je zadeva res tako nevarna? Tam je res ogromno turistov, ves čas si med ljudmi ... JOj, res ne vem, kaj narest :S
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Nebi vedla.
Sem pa pred 2 dnevoma prišla iz Londona, pa sem lih prehlajena :D tam da mal v seb paničarim, da jo imam :D hope not!

Drgač pa že sanjam kdaj grem spet nazaj- upam da res zelo kmalu!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
poletje06
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: tam kjer ljubezen ne pozna meja

Neprebrana objava Napisal/-a poletje06 »

electra87 napisal/-a:Jaz bi pa morala čez par dni v London, pa me je kar mal groza it po svetu zaradi te prašičje gripe. :S Mislite, da je zadeva res tako nevarna? Tam je res ogromno turistov, ves čas si med ljudmi ... JOj, res ne vem, kaj narest :S

tam kjer je ponavadi ful turistov in če se ve, da kaj razsaja, se nosi maske in redno skrbi za higieno.. alkoholni robčki nujni!.. sploh pa je bila prašičja gripa odkrita na škotskem..
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a electra87 »

ja, tega se zavedam ... pa jaz nameravam it v London turistično, ne le v shopping :) Bi hodila po vseh tistih krajih, ki jih v Londonu pač ne moreš spregledati in je res polno turistov.
Joj, težka odločitev! ;)
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

jst sem ravno priletela iz Londona, tam ni nobene panike zarad prašičje gripe. in mimogrede, maske ne pomagajo nič.

sploh ne razumem tega paničarjenja - gripa kot gripa. če zboliš (če boš slučaaaaajno naletela na tista 2 britanca ki sta okužena, lol), greš k zdravniku, poješ tablete in si zdrava.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Virago
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Virago »

Tudi jaz sem ravno prišel z enotedenskega potepanja po Londonu. 2-3 panične Kitajce z maskami sem videl in to je vse. Sicer pa, ste opazili, da imamo kar naprej neke panike okoli raznih grip in drugih nevarnosti zaradi katerih umirajo samo v nerazvitem svetu, kjer ljudje nimajo denarja za zdravnika, socialnih pa praktično nimajo. Pri nas pa države in posamezniki pokupijo vso zalogo zdravil, ki jih izdelajo farmacevtska podjetja. Ste kaj debelo pogledali, ko so povedali, da je najnovejši virus mutant azijskega, evropskega in ameriškega virusa, ki se je pojavil ko niti eden od teh ne "kosi" po svojem teritoriju. Genski inženiring zna biti res super stvar. :)
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *gigita* »

Jst načrtujem it med poletjem v London, pa me zanima s katerimi hostli imate dobre izkušnje...taki da so čim bolj ugodni (ker sem se res v zadnjem trenutku odločila in nimam še nč našparanga :)) in pa da je blizu podzemna.
Glede na to da easyyet dosti cenejši od adrie. A je dost možnosti da odpovejo let? A ti pol druzga zrihtajo še isti dan (ker maš rezervirane hostle in ne morš kr prestavt)? Je varen? Kako je kej s prtlago...ker piše da maš lahko sam en kos prtlage...a to pomen sam kufr...al maš loh tud ročno?
Ufff kok vprašanj :oops:
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mislim da je možnost da odpovejo let nekak ista kot pri Adrii.
Glede prtljage- kovček (oz. tisto prtljago, ki jo oddaš) moraš doplačat- tam kjer rezerviraš (sej večinoma je že samo označeno- ene 10€ v eno smer približno(govorim na pamet)). Pri ročni prtljagi pa so omejitve dimenzije 55x40x20cm. Prtljaga (to doplačaš), katero oddaš na check-inu, pa ima pri EasyJetu omejitev 20 kg.

Hostlov v Londonu pa žal ne poznam.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a keksy »

*gigita* napisal/-a:Jst načrtujem it med poletjem v London, pa me zanima s katerimi hostli imate dobre izkušnje...taki da so čim bolj ugodni (ker sem se res v zadnjem trenutku odločila in nimam še nč našparanga :)) in pa da je blizu podzemna.
Glede na to da easyyet dosti cenejši od adrie. A je dost možnosti da odpovejo let? A ti pol druzga zrihtajo še isti dan (ker maš rezervirane hostle in ne morš kr prestavt)? Je varen? Kako je kej s prtlago...ker piše da maš lahko sam en kos prtlage...a to pomen sam kufr...al maš loh tud ročno?
Ufff kok vprašanj :oops:

Hey!
Jst sem bila maja v Londonu pa ti tkole povem..bila sem v european Hotelu (k je cenejši kukr marsker hostel) pa tv maš notr :razz: ,do podzemne imaš 3 minute hoje,minuta do mcdonaldsa,trgovin,in s stvarmi s hrano...aja pa zajtrk maš v hotelu..pač večerjo pa kosilo si drugje najdš,sam itk če velik okoli hodš kr pozabš na kosilo :twisted: ..za nazaj sem imela en ruzak več (šoping :D ) pa sm mogla doplačat 20 evrov,tko da za u eno smer je 20 ne 10 :wink: ..čeprou majo na letalu eni tut po 2 torbi..če te pa še kej zanima pa upraši..glede odpovedanega leta pa nevem..

aja tuki maš pa še stran od hotela:http://www.travelstay.com/pages/EuropeanHotel.htm
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka

O hvala vama :razz:
Ja to mi je jasn glede kovčka. Če prov razumem pol plačaš sam za kovčk za ročno ti pa ni treba ane?! Za nazaj pa vem da bom mela pretežko prtljago ker se ne morm izognt šopingu :D
Kok sta pa kej za hrano porable? Tko na dan. Jst nebi lih v kakšn mcdonalds hodila. Pač bi si kupila v trgovini al pa bi jedla zuni v cheap varjanti (normalno hrano). Zanima me še glede teh busov k te pripeljejo iz letališča do centra...a je treba to tud rezervirat prej al pač greš gor in to je to?
Za hostle morm pa še preštudirat ker ni noben tko ful všeč. Al je predrag, čudn, ful stran iz centra...:/ Pa še čudn mi je k so na vsaki strani drugačne cene čeprov za isti hostel.
Res se odločm zadn trentek pol pa hočm vse takoj rezervirat :roll:
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a keksy »

ja ročna je zastonj ja :wink: ..glede hrane pa jst nism velik porabila k za kosilo itak nisem imela časa,zajtrk smo dobil u hotelu,večerjo pa tut nism vsak dan jedla k sm bla tok zmatrana od hoje sm pa ke da mi sploh ni pasalo jest...drugače je pa hrana dosti draga..aja me je pa presenetlo k nism nikjer vidla nobenih trgovin s hrano (pač da bi blo naprimr tko k so pri nm spar,merkator,leklerk itd) ..iz letališča sem pa jst šla s podzemno..drugače pa niti busa niti vlaka ne rabiš rezervirat (pa tut na dost pogosto vozi) :)
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Drugače mislm ta bus od easyjeta. Pa pelje podzemna do letališča stantsted...a ni to dost odaljeno od centra?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

hostel - http://www.hostels.com/hosteldetails.ph ... mber.29412 je v zoni 1, ful bliz picadilly circus in od centra oddaljen 10min z tube. podzemna je oddaljena 5min. zravn mas takoj trgovino tesco. nočitev z zajtrkom. zaposleni ne cvetijo ravn od prijaznosti. je pa čisto, deluje ok/varna lokacija, zajtrk - toast, maslo, marmelada, kava, čaj (količina neomejena). se da najest. je pa vse tk v simpl. majo se bilijard, zofe za druzenje in tv. prijetn hostel.

pa http://www.hostels.com/hosteldetails.ph ... umber.2441 ful dobr hostl, lokacija enkratna (ne rabis tube, v distanci hoje so vse večje znamenitosti), je pa full zaseden!

prevoz: najbolj national express, service A6, pelje bus vsakih 30min (al se bolj pogosto), pa zaustavlja na vecih postajah v Londonu tk, da lahka gres dol tam kjer ti je najblizje do hostla.

tk, da tele strani so ti glavne:
http://www.hostels.com/
http://www.nationalexpress.com/home/hp.cfm
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Do Stanstead letališča ni podzemne. Treba z vlakom ali pa busom. Je pa več možnosti:
- Stanstead Express
- National Express (za tega nisem prepričana)
- EasyBus
- Terravison avtobusi
(mogoče je še kakšna).
Najhitrejši je Stanstead Express- 45 min, vozi pa do Liverpool street- je pa tudi najdražji. Lahko pa karto rezerviraš prej, ali pa na letalu ali pa na lokaciji.
Jaz do sedaj vedno tega vzela, ampak naslednjič bom pa EasyBus, ki je najcenejši- moraš pa preko neta rezervirat.

Hrana v Londonu ni tak prekleto draga kot vsak misli. Mi smo vsako jutro šli na english breakfast za 5 funtov in bli najedeni do ene 4ih popoldne, pol pa še kak poceni obrok kje v Sohu (npr. all you can eat za 5-10 funtov).

Trgovine s hrano se komot najdejo, samo ne ravno na šoping ulicah.

*gigita*- rajš vzemi malo prtljage s sabo, lih kar je nujno. Itak si boš še precej lahko tam kupila.
Odgovori