Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

mene pa zanima če kaj škoduje uporaba ognjičeve kreme..ker sem prečitala v navodilu da ognjič kao zmanjša zaščito...je to res?...
al zmanjša zaščito če ga uporablaš oralno?recimo kakšne kapsule..
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lia7bibi »

ja lyndinette so sigurno nizkodozne (za ostale ne bom nč trdila :wink: ),kr ginekolo.se mi ni ravno zlagala,kr sm tud sama izrecno to vprašala zaradi stranskih učinkov. :wink:
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

evie tenkja :bussi:
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

mam vpr.jemljem kt,in sicer ker sm si hotla zakasnit m sm vceri vcela 22.o (se pravi eno vec kot obicajno),rada bi vzela se vsaj 1 tabletko,da ne dobim M pred soboto..zgodilo pa se je to,da sm mela vceri lih ene dobre 3,5 ure po zauzitju kt,blago drisko (kolicinsko zelo malo)..v navodilih sicer pise,da je pri hudi driski absorcija vprasljiva oz.da se je treba posvetovat z zdravnikom..zdej pa ne vem,al naj danes in jutri vzamem normalno tabletko in mam pol 7dni pauze (k lih ne bo neka tragedija ce dobim m prej),al naj kao vceri smatram kot 1dan premora in naj naslednjih 6dni kt ne jemljem..je ful problem ce traja pauza s kt le 6 in ne 7 dni tko k pise v navodilih?k v moji situaciji (glede na to,da sm 21 kt vzela) mislim,da zascita ni vprasljiva,sam glede te pauze bi res rada vedla...da ne bo zascita v naslednjem mescu vprasljiva?
hvala za odg
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Pavza je lahko krajša (govorim sicer za Logest, ampak najbrž je pri vseh enako), samo daljša ne sme bit.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

no,sej tud jst jemljem logest..se prav kao lahk smatram za vceri,d nism vzela tabletke in sm zej se 6dni brez pa bo ok,ne?mal sm paranoicna,vem :?
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Anelise napisal/-a:no,sej tud jst jemljem logest..se prav kao lahk smatram za vceri,d nism vzela tabletke in sm zej se 6dni brez pa bo ok,ne?mal sm paranoicna,vem :?

To bo sigurno vse ok. Po moje bi bilo tudi ok, če bi tudi danes vzela tabletko (tako kot si načrtovala), ker po moje je majhna možnost, da se ne bi prijela, glede na to, da je bila blaga driska, pa še to 3,5 ure po zaužitju. Ampak če si paranoična, raje naredi premor.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

hvala za pomoc in nasvete, *skokica* :bussi:
Uporabniški avatar
beretta
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a beretta »

Js sm pa dons dobila antibiotike Hiconcil, pa piše da zmanjšajo učinkovitost KT... Kako je s tem? Ma kera izkušnje?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

^^ en teden je dobro imeti še dodatno zaščito (kondom).
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

mene pa zanima neki druzga... zdej sm prvic dobila recept za eno leto katerega mi je uzela zenska v lekarni v zameno pa sm dobila en zelen pildek s stevilko (tezava je v tem da sm prosila sestro da gre namesto mene v lekarno in to je pac sla full stran od moje blizine pac v kr eno k jo je mela na poti)

no mene pa zdej zanima al jez tabletke z unim listkom lohka naslednic uzamem v katerikoli lekarni a morm nujno v uno???
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Mislim da moraš nujno v uno, nisem pa 100%. Spomnim se da sem šla jaz enkrat za Bežigrad in dobila ta listek in potem naslednjič sem šla tudi tja (mislim da ravno zaradi tega razloga, nisem pa prepričana).
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ja, meni sta ginekologinja in una v lekarni rekli, da moram skoz v eno lekarno hodit. Zato, ker imajo tam recept.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Aha, nujno moraš hodit samo v tisto v kateri imaš recept. :D Pa sej to je ubistvu logično, ane? :P
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

najlepsa hvala za ogovor :?

maja sej ubistvu je logicno sam sm useen upala da to ne drzi kajti res se mi neda zarad tabletk hodt 30km delc ker je pac seka tko nardila

vem za drugic
Zaklenjeno