Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Manj časovnega razmika je, bolj je zanesljiva zaščita. Kako resno pa drugi to jemljete, pa mi je vseeno. :wink:
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

eh...je pač 99,6% namesto 99,7. Če ne bomo pač zibali :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
MIYA
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MIYA »

jessyca napisal/-a:Mi ve katera povedat ali so tab. Lyndinette (ne vem če sem prav napisala) "močnejše" od Logest ali obratno?

jst sm jih jemala let pa pol, pa sm opazla da se mi je ful celulita nardil po njih pa zdredila sm se par kg. pol sm šla pa v en salon anticelulitne nege, pa mi je una rekla da se mi voda nabira zarad teh tabletk. in sm vprašala ginekologinjo če je res,pa je rekla da ja, da te tabletke kr dost zadržujejo vodo v seb. tko da mi jih je zdj zamenala, zdj mam pa yarina.
Uporabniški avatar
MIYA
Sramežljivka
Sramežljivka

jessyca napisal/-a:Mi ve katera povedat ali so tab. Lyndinette (ne vem če sem prav napisala) "močnejše" od Logest ali obratno?

jst sm jih jemala let pa pol, pa sm opazla da se mi je ful celulita nardil po njih pa zdredila sm se par kg. pol sm šla pa v en salon anticelulitne nege, pa mi je una rekla da se mi voda nabira zarad teh tabletk. in sm vprašala ginekologinjo če je res,pa je rekla da ja, da te tabletke kr dost zadržujejo vodo v seb. tko da mi jih je zdj zamenala, zdj mam pa yarina.
Uporabniški avatar
MIYA
Sramežljivka
Sramežljivka

rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

em mislim, da so nekje enako močne..vsaj po količini hormonov se uvrščajo v nekje isti razred. meni jih je ginekologinja predpisala, ko sem hotla menjat logest, ker mi te niso odgovarjale.
nisem opazila nobenih sprememb, tako da kr vrjamem, da so enakovredne :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Ehh, škoda. :( Meni Logest niso odgovarjale - sem se zredila po njih..in mi je kolegica priporočala Lyndinette, pa kakor pišete vidim da so isti šmorn..Yarino sem pa jemala tudi kar nekaj časa (kasneje tudi Yasminelle), kjer nisem imela nobenih težav s težo ampak so mi "udarle na psiho" - bila sem čustveno nestabilna, depresivna in vsaj 1X na mesec sem jokala (kar drugače komaj kdaj jokam). In sigurno sem bila taka zaradi teh tabletk, ker sem naredila eksperiment in jih nehala jesti. Tako da sem sedaj spet "normalna". Poleg tega te še malo ustrašijo razne novice glede smrti nekih deklet, ki so jemale Yarino (ali Yasminelle, saj ne vem)...Ma kaj pa jaz vem. Najraje jih ne bi jedla več, ampak jih bom verjetno morala.
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

Lyndinette so po sestavi čist iste kot Logest, sam druga firma jih dela. Sama sm jemala Logest tri leta pol pa mi jih je ginekolog kar sam zamenju z Lyndinette z razlogom, da to zdej vsi delajo, ker so kao cenejše. Kr nekej... :roll: So pa res enake, sm pogledala navodila in majo iste hormone not.
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

jessyca..sem napisala, da sem mela tudi jaz prej probleme z logest (celo enake kot ti) in sem šla pol na lindynette. mogoče sem pozabila napisat, da so mi ful boljše? :D kr ja, precej boljše so mi..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Aja, si napisala da nisi opazila nobenih sprememb, pa sem mislila da si hotela povedat da so isti šmorn :) Super, potem :D
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

evie napisal/-a:Lyndinette so po sestavi čist iste kot Logest, sam druga firma jih dela. Sama sm jemala Logest tri leta pol pa mi jih je ginekolog kar sam zamenju z Lyndinette z razlogom, da to zdej vsi delajo, ker so kao cenejše. Kr nekej... :roll: So pa res enake, sm pogledala navodila in majo iste hormone not.

Tudi po količini hormonov so enake? Ali vsebujejo samo iste hormone? (če slučajno veš..) Hvala drugače;)
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nadya »

Jaz sem 3 dni nazaj vzela zadnjo tableto, vendar mestruacije še nisem dobila.. Naj normalno začnem piti tablete 8 dan? Test za nosečnost sem pa tudi naredila, tako da ni zaradi tega :)
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

hehe o joj no :D lej čist normaln je, da je ne dobiš koj nasledn dan... jest tazadno uzamem v nedelo,menstro pa u četrtk dobim, tko da maš ti še en al pa dva dni fore :D in ja, 8 dan normaln naprej (ne prej ne kasnej)
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lia7bibi »

jessyca napisal/-a:
evie napisal/-a:Lyndinette so po sestavi čist iste kot Logest, sam druga firma jih dela. Sama sm jemala Logest tri leta pol pa mi jih je ginekolog kar sam zamenju z Lyndinette z razlogom, da to zdej vsi delajo, ker so kao cenejše. Kr nekej... :roll: So pa res enake, sm pogledala navodila in majo iste hormone not.

Tudi po količini hormonov so enake? Ali vsebujejo samo iste hormone? (če slučajno veš..) Hvala drugače;)

jz mam tud Lyndinette,in mi je ginekologinja rekla da so to zelo nizkohormonske.se pravi da vsebujejo manjšo količino hormonov kot ostale tabletke :wink:
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

lia7bibi napisal/-a:
jessyca napisal/-a:

jz mam tud Lyndinette,in mi je ginekologinja rekla da so to zelo nizkohormonske.se pravi da vsebujejo manjšo količino hormonov kot ostale tabletke :wink:

Jessyca, tule si lahk pogledaš, da majo Lyndinette20 in Logest isto količino hormonov not. :) In oboje so normalne, in ne nizkohormonske. Če se ne motim, so Yarina in Yasminelle nizkodozne.

http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_z ... A/1545.HTM
If love is the answer, could you please rephrase the question? (Lilly Tomlin)
Zaklenjeno