Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Ma ja, js mislm, d če se ti prepogost zgodi, d nisi točn ni lih dobr. Sicer to nker ne piše, pa use je še v tistih 12 ur, sam vseen, mogoče je lih to en od razlog za tist 1% nosečnosti, kljub tabletkam. No, čeprav priznam, tut js nism vedno točna, sam poskušam pa bit čimbl.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

chiqqa napisal/-a:jz nikol ne uzamem točno. na začetku ene 3 mesce sm bla res uno čiist točna :D zdj pa uzemam ob 16h..pol pa enkrat uzamem ob 17h, drugič ob 17h pol ob 20h,21,24h :D tud ob 3 zjutri lol :D

Tudi jaz.
Pač vzamem enkrat zvečer, kar je razpon od 21-03.00 ure zjutraj.
Pa sva še zmeraj samo 2 :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

p!ka napisal/-a:Ene ste ful sproščene kokr vidm. Jz si neb upala delat take časone razlike, ker pol bi ceu čas paničarla, da slučajno ni kej. Slika

Js sploh pomislim ne, da bi lahko bilo kej. :D Pač, če ne morm uzet ob 21ih, bom pa ob 22ih al pa ob 23ih. Boljše to, kot pa da jih nosim s sabo in še zgubim kje. :P
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Ne, tolko malih razlik nism mislna. To se tud meni kdaj pa kdaj zgodi... Dobesedno sm mislna na post od chiqqa. Tak razpon se mi zdi ogromen.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

Jaz mam pa eno vprašanje... Ena punca mi je pred kratkim omenila, da je neke kontracepcijske tabletke, za katere sem slišala prvič, mislim pa da se imenujejo na "W", samo si nisem zapomnila imena... A pozna mogoče katera te tabletke?! Full jih je namreč hvalila, da je z njimi izgubila 10kg in da prav piše, da so tudi za uravnavanje teže.. Predpisal ji jh je pa ginekolog... A se keri sanja, katere tabletke bi to lahko bile?
Hvala za pomoč! :)
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Jaz pa ne razumem, zakaj ene vzamete tabletko z zamudo (četudi gre samo za eno ali dve uri). Saj tablico lahko vzameš s sabo in tisto mikroskopsko majhno tabletko poplakneš z vodo kjerkoli (ali pa še to ni treba, jaz v sili kdaj vzamem brez vode). :wink: Ok, nekaj drugega je, če predavate sredi ure ali kaj pomembnega. :D Drugače pa četudi delam ne vem kaj, mam vedno plastenko z vodo pri sebi in tabletko, pa vzamem točno ob uri (no, včasih se tudi meni zgodi, da kakšne pol ure kasneje). :)
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hey!
mene pa zanima če je lahko kaj narobe..začele so me mučit prebavne motnje...tabletko pa sem vzela 8 ur prej. a je zaščita še ista?
nimam trenutno navodil s sabo pa ne morem pogledat kolikošna je tista ura ko se tabletka že razgradi in funkcionira.
hvala
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zakaj pa si vzela tabletko 8 ur prej? Drugače pa glede zanesljivosti... Tabletka začne delovati takoj. :wink: (vsaj za Diane 35 vem, ker jih jemljem že eno leto, verjetno je pri drugih tabletkah isto)
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Pomojem je mislila da je vzela tableto pred 8urami. Kolko jaz vem, so 4 ure tisto obdobje ko naj nebi bruhal.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princeskaa »

LoveLy* napisal/-a:hey!
mene pa zanima če je lahko kaj narobe..začele so me mučit prebavne motnje...tabletko pa sem vzela 8 ur prej. a je zaščita še ista?
nimam trenutno navodil s sabo pa ne morem pogledat kolikošna je tista ura ko se tabletka že razgradi in funkcionira.
hvala

Ja zaščita je še vedno ista. Če bi v treh do štirih urah po zaužitju bruhala ali pa imela drisko, bi se zaščita zmanjšala in bi mogla vzet dodatno tabletko...
What's the craziest thing you've done lately?
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

choco.cat napisal/-a:^^Pomojem je mislila da je vzela tableto pred 8urami. Kolko jaz vem, so 4 ure tisto obdobje ko naj nebi bruhal.

Aja, tako pa že. :D Drugače pa ne vem točno kako je s tem...
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Mi ve katera povedat ali so tab. Lyndinette (ne vem če sem prav napisala) "močnejše" od Logest ali obratno?
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

Jsz vedno vzamem nekje od 22-3 zjutraj pa ni blo nikol nč narobe :) Pač nemorm jemat vedno ob istem času, že kej delam pa kasnej uzamem alpa grem vn pa pol k domov pridem uzamem....pa je vse kul :D :D

Drugače pa ja, do 4 ure po zaužitju tabletke naj nebi bruhal, pa je učinek isti :)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Tamala_mrha napisal/-a:Jaz pa ne razumem, zakaj ene vzamete tabletko z zamudo (četudi gre samo za eno ali dve uri). Saj tablico lahko vzameš s sabo in tisto mikroskopsko majhno tabletko poplakneš z vodo kjerkoli (ali pa še to ni treba, jaz v sili kdaj vzamem brez vode). :wink: Ok, nekaj drugega je, če predavate sredi ure ali kaj pomembnega. :D Drugače pa četudi delam ne vem kaj, mam vedno plastenko z vodo pri sebi in tabletko, pa vzamem točno ob uri (no, včasih se tudi meni zgodi, da kakšne pol ure kasneje). :)

sej vem, sliši se izi, sam jz več al manj res letam naokol, skos sm kje, skos je neki, na tableto se pa pač spoomnm ko se, če pa ne pa res zvečer pred spanjem..učas se pa tut zgodi da čiist pozabš :) al pa si rečm, ekola zdle bom,aha ura je 15h torej čez urco, pol pa spet pozabm, al sm na pijački al grem lhi kam al..ma zmeri je neki! Tist opomnik sm mela včas, sam na tem fonu si morm pa vsak dan sproti štimat (se mi zdi)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Tamala_mrha napisal/-a:Jaz pa ne razumem, zakaj ene vzamete tabletko z zamudo (četudi gre samo za eno ali dve uri). Saj tablico lahko vzameš s sabo in tisto mikroskopsko majhno tabletko poplakneš z vodo kjerkoli (ali pa še to ni treba, jaz v sili kdaj vzamem brez vode). :wink: Ok, nekaj drugega je, če predavate sredi ure ali kaj pomembnega. :D Drugače pa četudi delam ne vem kaj, mam vedno plastenko z vodo pri sebi in tabletko, pa vzamem točno ob uri (no, včasih se tudi meni zgodi, da kakšne pol ure kasneje). :)

Zakaj bi pa morala biti popolnoma točna in obremenjena še s tem, če mi ni treba?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Zaklenjeno