Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

a je kaj narobe, če en mesec jemleš tabletke recimo skoz zjutri..potem naslednji mesec pa recimo vsak dan zvečer?
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Pomoje ne. Sam nestoj zdej en mesec tko, en mesec tko.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

crnolaska mislim, da ne bi smelo bit kej narobe, ker naj bi se usako škatlco smatralo kot ciklus zase. Pazi, da že prvo tabletko uzameš ob spremenjeni uri, ker če boš to nardila kr na sredin tablce, pazi po kkšn dan, dva na dodatno zaščito.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

p!ka napisal/-a:crnolaska mislim, da ne bi smelo bit kej narobe, ker naj bi se usako škatlco smatralo kot ciklus zase. Pazi, da že prvo tabletko uzameš ob spremenjeni uri, ker če boš to nardila kr na sredin tablce, pazi po kkšn dan, dva na dodatno zaščito.

zakaj dodatna zaščita, če v bistvu lahko z tabletko zamudimo največ 12 ur. potem najbrž kakšne 2 urci kasneje ali prej ne bo nič narobe?
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

meni pa tabletke ne odgovarjajo. do zdaj sem jemala logest in yasminelle in po obeh sem po spolnem odnosu dobila vnetje splovila; takoj po odnehanju logest tabletk se vnetje ni več pojavilo. zato sem začela z yasminellami in takoj po prvem spolnem odnosu spet vnetje in zato sem dokončno prenehala jemat tabletke in zdaj teh problemov nimam več

ima katera podobne izkušnje?
toffifee
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a toffifee »

men pa zaniam če je katera vidla razliko pri potrebi po seksu???
ker men se zdi da sem zaradi KT malo izgubila to potrebo! se je kateri zgodilo podobno?
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

ja jast ko sem jemala logest, sem čist zgubila željo po seksu, zato sem zamenjala tabletke na yasminelle. upam da bo kej drugač zdaj :) se vam zdi da yasminelle vplivajo na libido?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz sem jemala logest in yasminelle, pa sem imela mnogo manjši libido, če ga primerjam s tistim, ki ga imam brez kt. Ni bilo tako drastično, da sploh ne bi želela seksati, ampak brez kt se želja po seksu občuti bolj 'surovo', izhaja iz popolnoma fizičnih občutkov - tega osebno ob jemanju kt nisem poznala.

To je moja izkušnja, marsikatero dekle nima teh težav, čeprav sem tudi sama mislila, da jih nimam, pa sem ob prenehanju ugotovila, da so me kt na tem področju povsem uspavale :D
luna+
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a luna+ »

mene tudi nekaj zanima. moj problem je naslednji: sedaj že večkrat, se mi vedno po sexu ( ki je na dan zadnje ali predzadnje tabletke) pojavijo krvavitve. je to zato ker mi fant pač spraska sluznico, ki je odebeljena kr sem tik pret M, ali je kateri drug razlog? enako se mi je zgodile včeraj (predzadnja tabletka) in sem zato vzela 2 tabletki, saj mi je medicinska sestra na začetku jemanja tabletk povedala, da v takem primeru naj vzamem dve. vendar pa sem si tudi zato zdaj skrajšala ciklus za en dan. vem tudi to, da se vmesne krvavitve ali spottingi,lahko pojavijo večkrat pri nizkodoznih tabletkah.vendar jas sem vseeno v skrbeh.
nosečnost lahko izključim, saj še zraven tabletk s fantom vedno uporabiva kondom.
Uporabniški avatar
Keika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Keika »

Eno vprašanje

Prejšnji teden sem sem v tretjem tednu pozabila vzeti tabletko, in se odločila da preneham s tem ciklom. Zadnjo tabletko sem vzela v ponedeljek zvečer.
Ampak sedaj ne vem, ali moram nov cikel začeti v ponedeljek ali v torek. Pomoč prosim? :cry:
Gost

Niti malo ne razumem kako in kaj. Kako misliš, da si končala s ciklom? Ne moreš kar po mili volji končati s ciklom - vzeti moraš 21 tabletk in potem 7 dni nič. Če ciklus krajšaš, se zmanjša tudi zaščita.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

^ni res, moje yasminelle piše da če pozabiš 1 tabletko v 3.tednu lahko prekineš in potem ta dan plus 7 dni in spet začneš na novo! in zaščita se ohrani ;9

nevem pa,če je povsod tako!
Gost

No, potem pa pardon, če je tako.
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

jst bi rada podaljšala jemnej tabletk,ker mi drugače menstra pride glih takrat, ko mam mat. ples. in a jst zdej lohk jemem po 1. škatlci še nadalnih 14 dni ali je to preveč?sicer sem nekje zasledila,da so ene jemale tut 2 škatlce brez premora....zaščitena sem pa tut skos an?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ja si skoz zaščitena, in lahko komot to narediš. Znajo bit pa vseeno kaki madeži pri nekaterih oz. manjša krvavitev.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Zaklenjeno