Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
js mam spet "problem". učer zvečer sm pozabila uzet tabletko, spomnla sm se danes zjutrej in jo takoj vzela (minilo je 13 ur). sem v prvem tednu jemanja - v bistvu 7. dan (danes bo že 8.). v navodilih piše da moram en teden met dodatno zaščito, pa če sem mela v prejšnjem tednu spolne odnose (kar sem mela) se moram posvetovat z ginekologom, ker je možnost zanositve. se je keri zgodilo že kej podobnega?
(ker glede na to da sem zamudila "sam" eno uro (do 12 ur je use ok), pa da je tazadn dan taprvega tedna, se mi zdi da ni potrebno zganjat neke panike..)
kaj ve menite?
(ker glede na to da sem zamudila "sam" eno uro (do 12 ur je use ok), pa da je tazadn dan taprvega tedna, se mi zdi da ni potrebno zganjat neke panike..)
kaj ve menite?
- spelaspela
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
- Tearjerker
- Cosmopsiho
Tista 2% so tam zato, ker ženske variiramo glede plodnosti. Ene so pač tako plodne, da jim določena kontracepcija ne zaleže in zato glede na populacijo KT niso 100% zaščita. Delno pa se tudi proizvajalci s tem zavarujejo pred mogočimi tožbami žensk, ki bi želele tožiti proizvajalca, ker so med jemanjem (bodisi rednim, kar je redkost, ali nerednim - sicer bo pa itak vsaka trdila, da je redno jemala imho) zanosile.
No jaz se odkar sem spet na KT pa prav fino počutim - menstruacije so spet znosne, koža je čista,zredila se tudi nisem - celo shujšala nisem. PMS je še rahlo prisoten, to je pa tudi vse. Nobenega rejenja ali mood swings, libido ostaja tam kot je bil pred jemanjem, vlažnost tudi ne dela problemov, tako da sem ful zadovoljna da se na te tabletke tako dobro odzovem.
No jaz se odkar sem spet na KT pa prav fino počutim - menstruacije so spet znosne, koža je čista,zredila se tudi nisem - celo shujšala nisem. PMS je še rahlo prisoten, to je pa tudi vse. Nobenega rejenja ali mood swings, libido ostaja tam kot je bil pred jemanjem, vlažnost tudi ne dela problemov, tako da sem ful zadovoljna da se na te tabletke tako dobro odzovem.

- Tearjerker
- Cosmopsiho
- **medyka**
- Komunikatorka
Jaz razmišljam, da bi nehala jemati tabletke. Odkar jih jemljem, vsak dan krvavim. Vsak dan je nov flekec na hlačah. Tudi moje razpoloženje se zelo spreminja. Zelo sem občutljiva, kar naprej jočem. Enostavno ne vem kaj je z mano. Jemljem že en mesec te tanove cerazette. Glede na to, da je v navodilah napisano, da stranski učinki izginejo po nekaj časa jemanja, me zanima kako dolog traja to? Ima katera podobne izkušnje?
oranžna napisal/-a:js mam spet "problem". učer zvečer sm pozabila uzet tabletko, spomnla sm se danes zjutrej in jo takoj vzela (minilo je 13 ur). sem v prvem tednu jemanja - v bistvu 7. dan (danes bo že 8.). v navodilih piše da moram en teden met dodatno zaščito, pa če sem mela v prejšnjem tednu spolne odnose (kar sem mela) se moram posvetovat z ginekologom, ker je možnost zanositve. se je keri zgodilo že kej podobnega?
kaj ve menite?
no sam sporočam (če bo slučajno katera kdaj u podobnrm primeru), da sem danes klicala ginekologinjo in je rekla da ni nobene panike in je use ok.
- spelaspela
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
Tearjerker napisal/-a:Tista 2% so tam zato, ker ženske variiramo glede plodnosti. Ene so pač tako plodne, da jim določena kontracepcija ne zaleže in zato glede na populacijo KT niso 100% zaščita. Delno pa se tudi proizvajalci s tem zavarujejo pred mogočimi tožbami žensk, ki bi želele tožiti proizvajalca, ker so med jemanjem (bodisi rednim, kar je redkost, ali nerednim - sicer bo pa itak vsaka trdila, da je redno jemala imho) zanosile.
hvala:*
kako pa vejo zdrauniki kok je ženska plodna?
chanc* napisal/-a:Hello
Nekaj me zanima... Vse sprašujete o temu, ko pozabite spit tableto oz. jo spijete v roku 12 ur. Moj problemček je drugačen; tablete ponavadi pijem okrog 22h zvečer...sem pa prejšnji teden, tabletko od sobote pozabila spit in sem jo spila okrog 13h v nedeljo, to je torej več kot 12 ur. V petek pa sem prespala pri fantu in imela spolni odnos. Je kakšna "nevarnost"?
Naj povem, da je to bila tabletka na koncu 1. tedna. Že 300x sem si prebrala navodila kjer piše, da v prvem tednu, ko pozabiš tabletko, moraš uporabljati še dodatno zaščito. Piše pa tudi to, da se v drugem tednu zaradi pozabljene tabletke, zaščita ne zmanjša.Tabletke pijem že 3 leta in to je bila edina tabletka iz te škatlice, ki sem jo "pozabila"... Torej, lahko soboto štejem že pod drugi teden in je moje mišljenje, da se mi je zaščita do petka že "obnovila", pravilno?
Hvala za odgovore
- Tearjerker
- Cosmopsiho
MsN napisal/-a:En mesec je premalo za neko stabilno počutje. Pri običajnih kt je 'uvajalna' doba nekje 3-6 mesecev, šele potem se stanje umiri.
Ma, organizmi smo si različni. Mislim da jaz sebe dosti bolj poznam in se ne bom pustila uokvirit v neke termine. Ko sem z omenjenemi KT, ki so mi povzročale težave, začela, je trajalo do polovice prve škatlice, da sem opazila kopico negativnih znakov. Tako da 3, 6, 17 mesecev gor ali dol, dokler ne bom imela težav, nimam nobenih zadržkov do jemanja.
Tearjerker napisal/-a:MsN napisal/-a:En mesec je premalo za neko stabilno počutje. Pri običajnih kt je 'uvajalna' doba nekje 3-6 mesecev, šele potem se stanje umiri.
Ma, organizmi smo si različni. Mislim da jaz sebe dosti bolj poznam in se ne bom pustila uokvirit v neke termine. Ko sem z omenjenemi KT, ki so mi povzročale težave, začela, je trajalo do polovice prve škatlice, da sem opazila kopico negativnih znakov. Tako da 3, 6, 17 mesecev gor ali dol, dokler ne bom imela težav, nimam nobenih zadržkov do jemanja.
Odgovorila sem **medyki**.
- Tearjerker
- Cosmopsiho