Živjo.. Sem že hotela pisati v tisto temo o nasvetih za ohranjanje 'metuljčkov', pa se mi zdi, da gre tu za malo drugačen oz. globlji problem, tako da bom poskusila raje tukaj
V glavnem, poznam fanta, ki začetne 'metuljčke' v trebuhu pojmuje kot nujen element, ki bi moral trajati v nedogled, ker pa to seveda ni možno, vsakič zelo hitro vrže puško v koruzo.. Enostavno vsakič, ko se mu to zgodi, takoj odneha in misli, da to pomeni konec vsega skupaj... Pojenjanje metuljčkov razume kot znak za konec zveze, čeprav gre v bistvu za povsem normalen proces in bi se takrat lahko zadeva šele začela

.. Tako da je imel pri svojih več kot 30 letih samo par zvez, ponavadi dolgih okoli 1 meseca (max 3 mesece). Na splošno se mu v življenju dogaja, da ga vsaka stvar začne kmalu dolgočasit, tko da skos išče nove stvari, ali pa si jih popestri z nezdravimi navadami (razne opojne substance ipd.). Gre pa za zelo inteligentnega, aktivnega človeka..
No, moj problem pa tukaj nastane, ker sem se na tega človeka v letu in pol zelo močno navezala

.. Namreč sam je pristopil do mene, se zagrel zame, me začel vztrajno prepričevati, da bi bila z njim itd., in kljub moji začetni skeptičnosti sem se ga res počasi navadila.. Tako da sva se leto in pol skoraj vsak dan slišala / tipkala in se super razumela oz. povezala.. Je pa res, da sva se precej malokrat videla v tem času, ker to zaradi moje bolezni ni bilo mogoče - tako da se lani 9 mesecev sploh nisva videla (sva se pa ravno v tem času najbolj zbližala preko drugih vrst komunikacije). Verjetno ga je ravno to toliko časa obdržalo v zanimanju oz. je podaljšalo metuljčke pri njem. No, ravno zdaj je končno nastopil ta dolgo pričakovani trenutek moje ozdravitve.. Seveda sem bila res vesela, ker sem pričakovala, da se bo zdaj uresničilo vse tisto, kar je celo leto obljubljal in se veselil skupaj z mano.. Ampak on se je pa ravno zdaj kar naenkrat umaknil

.. Pravi, da je začutil, da se mu bo zgodilo tako kot pri ostalih zvezah, ko ga je začetno vznemirjenje začelo minevat in bi se začel dolgočasit.. Tako da sva v bistvu še dolgo zdržala, ker se mu to vedno dogaja.. Pa da sem mu sicer še vedno všeč, ampak žal čuti manj kot na začetku, tako da ne bi upal niti poskusiti, da me ne bi še bolj prizadel (sem precej občutljiva oseba). Zadeva, ki je še pospešila tole njegovo občutenje, je pa, da je po več letih srečal neko žensko, ki mu je bila že včasih všeč, tako da je pri njej spet začel čutiti tiste metuljčke.. tako da bi bil zdaj rad z njo, čeprav se mu zdi, da ona verjetno itak ne bo hotela.. Poleg tega je pa skoraj prepričan, da bi se mu tudi z njo spet zgodilo isto kot že prej pri vseh - da ga bo kmalu minilo in se bo začel dolgočasit.
Njemu je res zelo žal, se sekira, ampak pravi, da si ne zna pomagat in da je pač čuden.. Aja, glede videza sem mu ves čas zelo všeč, tko da ni v tem problem, heh. Ironično je pa tudi, da imam sama sicer kar dosti 'kandidatov', ki so zainteresirani zame, ampak jaz si izberem ravno njega, hehe (pri čemer pa on baje ni ravno pretirano priljubljen pri ženskah; večino časa je sam)..
--> Tko da.. saj ne vem, kaj bi rada vprašala.. Verjetno predlagate, da naj pozabim na vse skupaj, a ne

? Mislim, saj razumem, če nekomu pač nisi več všeč (čeprav tud to mi tukaj ne bi bilo povsem jasno, ker je bilo še nedolgo tega drugače, pa se vmes v bistvu ni nič bistvenega spremenilo), ampak če se mu ta vzorec odnehanja takoj ob pojenjanju metuljčkov po kakem mesecu
ponavlja v nedogled že celo življenje, bi moral verjetno problem rešiti sam pri sebi. Dobro, zdaj se je sicer zagrel za tisto zgoraj omenjeno žensko, ampak če predpostavimo, da morda itak ne bo z njo / bi se z njo po enem mesecu spet končalo enako, a bi lahko jaz še kaj naredila pri celi zadevi? Verjetno ne, kajne? Ne morem ga kar prepričati, da gre za normalen proces, kjer se 'metuljčki' pomirijo in da bi bilo mogoče vseeno vredno poskusiti..
Ne zdi se mi zrelo obnašanje, da bi človek vse življenje ob vsakem 'utripu metuljčkov' v hipu zavrgel vse od prej in premaknil vse zanimanje na novo osebo, pa še to samo za kratek čas.. No, najbolj grozno bi mi pa bilo, če bi mu npr. zdaj pomagala odpravit tele težave, on bi se pa potem res ustalil in ostal s tisto žensko, hehe.
Metuljčkov pa tud ne morem ponovno zanetit.. Pa itak bi se seveda potem spet polegli..