Ločena starša na maturantskem plesu..

Pomoč iz čustvenih stisk.
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *etty* »

Tukaj se absolutno strinjam s kr.eno.
Ker če smo realni, zakaj bi moral tvoj oče ostati nepovabljen samo zato, ker ga tvoja mama in brat ne moreta videt?? Tisti, ki imajo problem z nekom, ki bo udeležen pri mizi tisti večer, naj enostavno ostanejo doma in kuhajo mulo.

Meni se zdi skrajno nesramno, da tvoja mama ne more vsaj tisti večer na maturantskem plesu popustiti, in vsaj za voljo svoje hčere biti v družbi nekoga, ki ji ni ravno pri srcu.

Forsirati neko sovraštvo tudi takrat, ko gre za pomemben dogodek v hčerinem življenju, se mi zdi skrajno neumno in nesramno.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

*etty* napisal/-a:Tukaj se absolutno strinjam s kr.eno.
Ker če smo realni, zakaj bi moral tvoj oče ostati nepovabljen samo zato, ker ga tvoja mama in brat ne moreta videt?? Tisti, ki imajo problem z nekom, ki bo udeležen pri mizi tisti večer, naj enostavno ostanejo doma in kuhajo mulo.

Meni se zdi skrajno nesramno, da tvoja mama ne more vsaj tisti večer na maturantskem plesu popustiti, in vsaj za voljo svoje hčere biti v družbi nekoga, ki ji ni ravno pri srcu.

Forsirati neko sovraštvo tudi takrat, ko gre za pomemben dogodek v hčerinem življenju, se mi zdi skrajno neumno in nesramno.

In nezrelo. Povabi oba in se ne oziraj na mamo, ki hoče biti povabljena, tvojega očeta pa izločiti. Saj je on prav tako del družine in tvoj oče! :wink:
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *daddy's girl* »

Se strinjam z ostalimi puncami, glede mačehe pa bi jo js na tvojem mestu povabla, ker bo tvojemu očetu malo lažje pomoje. Mam tud js podobn problem, samo da se oče in mama kokr tok razumeta. Bom pa zravn povabla tud ženo od očeta, ker jo mam rada in je ful v redu, problem je pa pri očimu, ker ga sovražm in ne morm vidt, vendar ga bom verjetno povabla, ker mi niti ne preostane druzga :?
*urškica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *urškica* »

Js nism povabla atija,kr itak nimama neki ful stikov.Pa tud zato,kr bi blo men neprijetn pa kr je konfliktna oseba,pa bi se hotu skregat z očimom.Pa žvim z očimom,on me prenaša,tk da sm se pol za njega odločla.Tk,da sm povabla po atijevi strani strica pa njegovo ženo pa mamo.
Pol na plesu staršev sm pa z očimom plesala.Tk ku na valeti pa venčku,ku se moj fotr ni mogu potrudit,da bi pršu :? .

Moja sošolka ma pa podobn problem ku ti.Pa je očetu plačala stojišče,pa je bla pred večerjo mal z njem,pol pa je šu.Pa je šla za mizo sedet.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

to je TVOJ maturantski ples; dogodek, ki ti bo ostal v spominu za celo življenje in zagotovo si ga nočeš zapomnit po problemih in izgredih, ki jih bojo delal tvoji starši in brat. js bi od vsakega odraslega človeka pričakovala, da se, če že ne zaradi drugega, zaradi svoje OTROKA obnaša tako, kot se spodobi in ne dela težav.

samo tvoja odločitev je, koga povabiti in v to se nima pravice vmešavati prav nihče! če tvoji družini še ni jasno, da grejo na maturanca samo in izključno zaradi tebe, ne pa zato, da bi se oni videli med sabo, jim to ne bi bilo slabo razložiti. vsedi se z vsakim posebae in jim povej, koliko ti to, da prihajajo, pomeni ker je to zate pomemben dan in tako naprej.

še to - kaj pa tvoj fant, a se ne bi on mal pomenil z očetom, da mu ne bo dolgčas?

in še to - vsekakor NE vabi mačehe samo zaradi očeta, če pa se vedve ne marate!
Make music, not war
Uporabniški avatar
kAtz
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kAtz »

Brezveze.... :cry: Šla bom lepo kr sama na maturanca, tk bo še najbolš!!
Sm se dou usedla pa probala pogovort z mamo, pa mislim da sm vedla kaj lahk pričakujem... Pa je začela spet svoj govor o tem, kak je oče biu do nje in kak je do mene, da se ne spomne velikokrat, da je svinja, da ona ga ne pogleda več ker je zanjo zrak, po vsem tem kar je naredo... Pa je rekla, da če misli probat karkoli rečt na maturancu , mu bo on svoje povedla.. Očitno prav čaka na to že 5 let in zdaj bo izkoristla moja maturanca za to... :cry:

Si kr predstavljam,da bo to najlepši in najboljši maturanc, kar jih je lahko... Kr mine me do vsega, pa čeprav sem se ga noro veselila... A dej no, a mi lahk vsi sam otežujejo situacijo?? Preklete ločitve, pa prekleti mi otroci ločenih staršev kk trpimo zarad njihovih butarij, ko si jih delali... :( Naj grejo vsi skup nekam...
....Thousands of years ago, cats were worshipped as gods.Cats have never forgotten this.....
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

trapa napisal/-a:Trpat vse te ljudi skupaj, po možnosti za mizo z drugimi (vsaj pri nas smo sedeli po 8 ali 10 za mizo) pa bo sadistično za družino, ostale za mizo in mazohistično zate. Boljše pogrešat očeta na plesu kot ga met pokvarjenega in v slabem spominu.

Tokrat se pa s trapo ne strinjam :D Vem, da je tezko in situacija ni najlepsa. Ampak vendar je hci obeh - in ni njena krivda, da sta se dve (kao)odrasli osebi sprli na smrt. Ze tako je prikrajsana ona - naj vsaj enkrat (morda dvakrat - naslednjic na njeni poroki :)) pozreta svoj ponos in ugodita hcerki in se 3 ure (vec itak ne traja cela ceremonija) pretvarjata, da sta pozabila zamere.

Maturantski ples je NJEN dogodek in ne dogodek kjer se morajo starsi ful zabavat.

Predlagam pogovor kot je rekel Jochie, nikakor jih ne presenetit s tem :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Ojej, oprosti sele zdaj sem videla tvoj post:

kAtz napisal/-a:Sm se dou usedla pa probala pogovort z mamo, pa mislim da sm vedla kaj lahk pričakujem... Pa je začela spet svoj govor o tem, kak je oče biu do nje in kak je do mene, da se ne spomne velikokrat, da je svinja, da ona ga ne pogleda več ker je zanjo zrak, po vsem tem kar je naredo... Pa je rekla, da če misli probat karkoli rečt na maturancu , mu bo on svoje povedla.. Očitno prav čaka na to že 5 let in zdaj bo izkoristla moja maturanca za to... :cry:

zal mi je, ampak morda res bolje, da gres kar sama. Imas morda kako staro teto ali pa babico, dedka? Jaz bi potem njih povabila.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Inčaa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Inčaa »

jaz sem bila v isti situaciji..tudi moja starša sta ločena dobrih 5 let..očeta imam zelo rada in sva v zelo dobrem odnosu..prav tako moj bratec. Moja starša se sicer pogovarjata ampak le kaj je v zvezi z nama z bratom, drugače pa ne. Mami sem omenla, da bi očeta rada vidla na maturantskem, pa je rekla da potem pa ona ne gre.. a čez čas si je premislila in rekla, da naj pač gre pa bosta že zdržala tisti čas tam.. no, potem pa se je zgodilo tako..oče si je v vsem tem času (nekje 2 meseca-sem hitro načela to temo ) premislo in odklonil moje povabilo..njegov izgovor pa je bil, da noče gledat kako na maturanskem skačem od ene mize k drugi, od enega starša do drugega :eek: :? bila sem vidno razočarana in sem mu še enkrat rekla, da bi ga zelo rada imela ob sebi tam..ampak ni si premislil :? pač tako je... :?
virginiaNOmore
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a virginiaNOmore »

Pismo, ti starši, no! Ena familija je bolj zblojena kot tadruga in to sam zarad enih jebenih kapric. Pol pa otroc ves njihov drek kasiramo.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

SEm bila v podobnem položaju. Moja dva sta ločena 4 leta. Fotr ma isto novo punco, s katero je eno leto varal mojo mamoIn sta se do pred kratkim še nekoako v javnosti tolerirala. In je blo zmenjeno, da prideta obadva, pa še moj brat. Vse je blo lepo in prav do večera pred maturancem. Fotr mi pride v sobo in mo pove, da njega na maturanca ne bo, ker ga mam očitno samo za dnar, ker nism hotla povabt tud mačehe zraven (mama je pa normalno ne prenese in je rekla, da je ne bo, če bo ona zraven). Tko da je na konc se rešilo tko, da sem šla pač brez očeta in ples s starši odplesala s fantom. Žal mi je bilo, ker ni hotu it. Ker mi res veliko pomeni. Ampak je pa žal tud njemu.

Jz ti odgovora kaj narest ne morem dat. Ker vem kako so te stvari delikatne. Te pa popolnoma razumem. BOš morala pa sama pr seb razčistit koga bi raje. Sem pa tud jz svojima takrat povedala. Če nista se niti zame sposobna pretvarjat, da se prenašata, potem poa nočem nobenga od vaju, Izšlo pa se je pač drugače. Sem pa očetu zamerila, ker ni želel prit. In ne vem, če mu bom kdaj lahko oprostila. :(
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

Joanfaca napisal/-a:SEm bila v podobnem položaju. Moja dva sta ločena 4 leta. Fotr ma isto novo punco, s katero je eno leto varal mojo mamo

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 15:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

ena pač napisal/-a:
Joanfaca napisal/-a:SEm bila v podobnem položaju. Moja dva sta ločena 4 leta. Fotr ma isto novo punco, s katero je eno leto varal mojo mamo

Tukaj pa bi jaz razumela mamo, da ne želi da pride njegova zraven.

Sej jz sm jo tud. In prav zato nisem mačehe povabila. Potem se je pa oče strmal. Da mama pa že ne bo komandirala koga lahko pripeljem pa koga ne. :? :(
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Pri moji sošolki so prišli vsi: njen foter in njeova punca in njena mama ter njen nov tip...

Jaz bi pomojem povabila oba. ((V situacijo ko se starša ne pogovarjata in ne razumeta se mi ni težko postavit, ker je trenutno tudi pri nas tko... :? ))

Bosta že potrpela tistih nekaj ur; povej jima da potrebuješ oba, in da ti to veliko pomeni..
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

jebena situacija :S ena deklca je dala predlog dveh miz...probaj si uredit tole, pa boš mela oba starša tam...njima pa ne bi škodlo malo odraslosti in kulture, da bi nekaj urc potrpela zate.
Odgovori