Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Tudi moja kolegica si je tabletke kupila, ker je ravno šla na morje, ginekolog pa ni več delal. Seveda so bile cele pizdarije.
Naslednjič, ko je prišla v lekarno z receptom, je dobila samo 2 škatlici in 5€ nazaj.
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princeskaa »

Tudi mene nekaj zanima... tri leta sem jemala Logest, pol sm za neki časa nehala in zdej 2 mesca jemljem Yarino. Pa se mi je koža kar naenkrat ful poslabšala, nikoli nisem mela takih problemov z mozoljčki, ne samo po obrazu, temveč tudi po hrbtu in prsih... je možno, da je to zaradi tabletk?
What's the craziest thing you've done lately?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Seveda je možno, če drugače nisi v svojem življenju nič drugega spremenila.
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

ko bos sla nasednic do ginekologinje ji malo omeni to...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

princeskaa napisal/-a:Tudi mene nekaj zanima... tri leta sem jemala Logest, pol sm za neki časa nehala in zdej 2 mesca jemljem Yarino. Pa se mi je koža kar naenkrat ful poslabšala, nikoli nisem mela takih problemov z mozoljčki, ne samo po obrazu, temveč tudi po hrbtu in prsih... je možno, da je to zaradi tabletk?

Pri meni je bilo isto. Na Logestu sem se počutila super, Yarina mi je naredila obupno kožo - isto kot pri tebi, mozolji po obrazu, hrbtu, ramenih, vratu, rokah.... Vsekakor omeni ginekologinji, jaz sem takrat kar prenehala s KT.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

4 tedne nazaj k sm sla za vikend k fantu in sm seveda pozabla doma tabletke sm zavila v prvo lekarno in pac prosila ce lohka dobim eno skatlco in po nekaj minutnm pregovarjanju je popustila in mi jih zaračunala in dala. jem pa yasminelle! za eno skatlo sm dala pa 8€ pa se neki...

drgac pa sploh v zadnih parih mescih ful ugotavlam nenormalno izsuseno kozo... drgac sm mela jez pa se do predkratkim too much mastno stem da sm tut do sred sredne sole mela miljon mazolov!!!
najbol cudn mi je pa to da med unim tednom pauze breza tabletk je moja koz bistveno mn suha!!!
Uporabniški avatar
Kate Moss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kate Moss »

Jaz imam pa tri vprašanja..
1. ) Tabletke jemljem slaba dva meseca in mam občutno večje prsi, se je to že kateri zgodilo ?
2.) Ker sem si podaljšala to z tabletkami me zanima če potem menstrucija kaj zamuja,ker danes je že 4 dan pa je še kr nimam..
3.) Če jemlješ tabletke popolnoma redno, je možnost da zanosiš ?

Hvala
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Ja, v tabletkah so hormoni in veliko puncam se prsi povečajo ali vsaj napnejo. Js pri sebi tega nisem opazila.
Podaljšala si si cikel in sedaj po 4 dneh še nimaš mensturacije? Nič čudnega, saj s tem malo zmedeš telo.
Glede zanositve pa: naj bi bile skoraj 100% zanesljive ob pravilni uporabi.
Uporabniški avatar
Kate Moss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Kate Moss »

Hvala LanaMaxim!

Kaj pa zdaj v tem tednu,ko jih ne jemljem, morama sexati z kondom ali zaščita še vseeno drži ?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Glede na tvoja vprašanja ti priporočam, da podrobno prebereš navodila za uporabo tabletk, boš tam vse izvedela. :)

Glede zaščite pa: tabletke delujejo tudi med 7 dnevno pavzo, tako da se ti ni treba dodatno zaščititi.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a bambina x »

vem, da je odgovor nekje vmes med temi 400 stranmi, ampak se mi ne da vseh brat ... :)

prvič jemljem tabletke ... in ravno v prihajajočih dneh bi minli ti trije poskusni meseci ... v zadnji škatlici imam še 5 tablet, ki bi jih mogla vzet ... ampak jaz sem to škatlico pozabla v študentu, doma pa nimam nobene tablete ...

sedaj bom pač prej dobla menstruacijo al bo še kaj drugega narobe? tabletk pa niti ne bi več jemala in me zanima, ali morem it k ginekologinji in ji povedat to, al pač grem do nje, ko se bom odločla za ponovno jemanje tabletk in bo isti postopek kot je bil sedaj?

hvala za vaš odgovor!!
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Ne vem glih točno zakaj samo poskusno obdobje, ampak ok. Zgleda, da ti ne ustrezajo.

Ja, menstruacijo boš dobila prej in ne boš več zaščitena. Ginekologinji pa ni treba nič rečt. Če pa se boš kdaj odločila za jemanje pa greš pač do nje.
Uporabniški avatar
mortisha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mortisha »

Mene pa zanima če ma kšna izkušnjo da je preklopla iz močnejšijh tabletk na bolj šibke-js sm mela prej diane 35 zdj jemlm yasminelle in mam kr naenkrt s kožo probleme-prou akne se mi delajo ne sm mozolčki :/ ....zdj nvem a to tut tok zmede telo če jemlem bolj šibke :? ?
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

^^ jaz isto prej jemala diane35 pa sem jih zarad težav preklopla na yasminelle. Preden sem sploh začela jemat KT sem mela ful probleme z mozolji. Diane so jih odpravle, pri yasminelle pa se mi eden al pa dva pojavita. Tako da čist ena majhna sprememba.
Sam pač na vsaki delujejo drugače in zgleda da maš pač smolo .. :?
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Jst jemljem tabletke Harmonet in zdej že 4 dni (danes bo 5) jemljem novo škatljico in imam še vedno rjav izcedek (nekajkrat se mi je to že zgodilo in mi je ginekolog rekel naj jemljem po 2 tabletki, torej naj odprem novo škatlo, da jemljem vzporedno recimo 2 sredi oz. 2 četrtka...). Ampak meni sploh ni jasno zakaj se mi to dogaja? Ta izcedek + prej menstruacijo pa imam že vsega skupi 5 dni menstruacije + zdej skoraj že 5 dan izcedek...
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Zaklenjeno