Zmenki v času krize

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Trnovka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Pod češnjo :)

Neprebrana objava Napisal/-a Trnovka »

Moj poceni zmenek je bil sprehod po mestu, burek na bližnjem ,,štantu,, in kasneje čaj v študentu :D
In bilo je najlepše, ker sva se pogovarjala, pogovarjala, pogovarjala....in ja, naslednji dan je ,,spraskal,, toliko denarja skupaj, da mi je prinesel rožico :)
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Hyades »

Hm...

Imela sem veliko 'poceni' oz kar konkretno zastonj zmenkov.. Pa ne mislim na to, da bi tip vse placal.

Ampak grem kar k konkretnim primerom:

Sla sva se rolat od Kopra do Portoroza in nazaj.. Bilo je zabavno in rekreativno..

Ali pa; sla sva na sprehod in na sladoled.. :) Poceni!

Take in podobne variante so..
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

js mislim, da se gre redko kdo na prve zmenke neke drage variante... konec koncev, men se bi neumno zdel zapravljat gore denarja z nekom, ki bi po enem mesecu vidla, da je čist zgrešen.

nasploh mi je pa fraza "it na zmenek" čudna in je nikol ne uporabljam. js do zdej še nisem rekla, da grem s fantom na zmenek... mi se zmenimo, pa gremo prov z namenom nekaj delat, kar je verjetno glih obratno - večina se najprej zmeni za zmenek, potem se pa odločjo, kaj bojo počel, js pa vedno rečem "greva rolat" "greva na kavo" "greva na koncert" "greva ven, nekam mal plesat" "greva v kino" "prid k men na čaj" "en hud film mam, prid pogledat" "dej prid mi pomagat to pa to narest" and so on in to so stvari, ki jih nasplošno počnem. torej zapravim kakšen € za pijačo, vstopnico, prevoz...

js mislim, da se zmenki ne spreminjajo kej velik, ne glede na to, če nam zmanjka denarja ali pa ne, ker tut ko smo finančno čist "na višku", neka povprečna punca in fant ne zapravljata gore denarja za to, da se spoznata... kajti redki so dijaki / študentje / maldi pari, ki bi imeli tok polne denarnice, da bi lahko šli na prve zmeneke za en teden v Pariz al pa Benetke al pa kej podobnega :)
Make music, not war
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Ma tudi če denar JE, obstaja dosti variant, ko budget na zmenku lahko znaša 0,00 €. ;D Samo znajti se je treba oz. biti domiseln. Če je zaljubljenost na višku in taprava kemija med dvema, je praktično vseeno kje si z ljubljeno osebo. Meni je najbližje glede spoznavanja narava, npr. sprehod s psom v naravi (če ga nima on, greva lahko z mojim :D), dekca na travniku in poslušanje petja ptičkov, kolesarjenje, rolanje, tek ali preprosto sprehod po bližnji okolici/naravi (pa naj bo kakšen hrib ali ravnica). Važno, da se dva začutita in si vzameta čas eden za drugega, ker je tega dandanes vse manj. :( Je pa že tako ali tako težko najti nekoga, ki mu narava sploh še kaj pomeni in je pripravljen preživeti dan ali pa vsaj nekaj uric v naravi s svojo boljšo polovico.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

naj kdo odpre temo: vas najdrazji zmenek ;) bi blo tut zanimivo :D

smo ugotovili da ma vecina tu gor ocitno cist poceni ''zmenke'' =)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, jst tut še nikol nism bla na zmenku, pa se mi zdi, da tut nikol ne bom :D .

Nej bo recesija, nej zgolj finančni primankljaj lastne denarnce, nej se cedita med in mleko, nej zadanem na lotu (nedaunega lotkota!), ... če se mata dva rada, če se mata najrajš, ni ovir, mogoče se jih ne da glih preskočt, se pa probaš plazit čez, spodi, okol ... Usaka ura, usako popoudne in usak dan so lahko nepozabni, pa nej bodo za malco voda iz potoka, maline iz grmouja in japke iz sosedouga drevesa al pa kaviar, jastog in najdražji šampanjc.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

MsN napisal/-a:Ti težki časi? Pa ne že spet ta recesija - najbolj 'in' beseda na svetu :evil:

Jaz se nikoli nisem šla luksuznih zmenkov, niti moje prijateljice in znanke, zato se mi zdi poudarjanje fraze 'poceni zmenek' brezveze, ker ne živimo v ameriški nadaljevanki, kjer za zmenek potrebuješ super mega kul idejo, tone denarja za pripravo in oblačila in potem nek instant sončni zahod ali zabavo v maskah, kjer te čaka princ na belem konju. Pri nas po večini zahajamo na sprehode, v kino, na čaj ali sok, izjemoma na kak izlet z avtom in to je to. Poceni skratka. Vedno :D

Jp, se strinjam s tem.

Drgač pa ogled razstave v Tivoliju in sprehod ali pa ogled kakšne druge brezplačne razstave pa potem kakšna kava. Sprehajanje po Tivoliju pa obisk kakšne gugalnice. Sprehod ob Ljubljanici in po Trnovem ko začnejo zelenet vrbe...

Če pa ne gre za prvi zmenek se pa, da doma ogromno narest...če imaš balkon sploh super. Lepa poletna noč, steklenica vina, svečke, kakšni pisani povštri ali pa prt na mizici (odvisno od velikosti balkona). Lahko tudi kakšna večerja ali prigrizek na balkonu. Pozimi pa večerja in potem kake družabne igre, ogled filma ali debate ob kozarcu vina/soka/vode.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a trepalnica »

kriza nima nic s tem, ker zmenka ne naredi denar oz. kvaliteta ne raste s porabljenim denarjem... jaz sem pa se posebej za izvirne ideje za zmenke in denar nima cisto nic z izvirnostjo... konec koncev sploh ni treba nikamor iti, ze doma imas lahko nori zmenek... :) pa se zastonj je...
tita123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela krajina/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a tita123 »

midva sva tudi hodila po pijačkah, ali pa šla na sprehod ob ljubljanici, v kino, enkrat me je peljal preden sva šla v kino na trško goro kjer sva objeta opazovala novo mesto :) ... z malo iznajdljivosti se da marsikaj lepega naredit :)
Najboljše šele prihaja...
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *frisko* »

ne gelde na to, ali je v denarnici susa ali ne, si velikokrat omislim poceni zmenek. tisti luksuzni in dragi pridejo na moj urnik samo ob zares posebnih priloznostih. torej, zdaj, ko prihaja pomlad, mi najbolj pasejo zmenki v stilu:

v nahrbtnik napakiram prenosni racunalnik, ksn dobr dvd, jakno (ali, ce bo hladni ali za pod rit), energijske tablice, ki jih imam na zalogi v omari, plastenko (ali dve) vode, fotoaprat, majico za preoblect, kremo .. no to bi blo to. oblecem udobno trenirko in pulover, se usedem na kolo in se odpeljem do dragega. seveda ga prej poklicem, da naj se zrihta za na kolo. nato se odpeljeva do vznozja nizjega hriba, parkirava kolesi in se odpraviva gor. na vrhu najdeva koticek, kjer je bolj kot ne mirno in prijetno. se okrepcava s pozirkom vode in energijskimi tablicami, poslikava lepo naravo (in zraven se pozirava drug drugemu), nato privleceva na dan racunalnik in si v senci pogledava film. ce naju vmes popade hujsa lahkota, pa greva v koco "na en pir pa pasulj" hehe ... ena porcija+2kosa kruha+eno pivo = max. 6evrov
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Glede na to, da je kriza in se ne da niti kredita dobiti, da bi človek šel na kavico je najbolje doma si čaj narediti in ga dati v termosko.
Jo pelješ v tivoli s kakšno odejco v ruzaku in je to to.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

moj najlepši zmenk je bil pod enim gradmo, s sabo sva mela flašo soka pa dekco na keri sva se razkomotla...noro je blo:) na nekem posebi dragem zmenku pa sploh še nism bla, so mi ljubši taki v naravi, al da greš drsat, rolat, badbinton igrat, psa sprehajat...
IJO
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dreams

sex

Neprebrana objava Napisal/-a IJO »

najbolj poceni zabava: sex 0€
brez kondoma,.. 0 €
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

moj najbolj romantičen zmenek je pa biu na ljubljanskem gradu lepo na travniku k sva gledala zvezdice :D

drgac pa vsaj midva sva ze zacela prkaticerat dekca partye ob soncku in toplem vremenu :razz:
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Moj odgovor je preprost: Na zmankih pa res ne šparam no. Potem rajši sploh ne bi šla na zmenek, če ne bi imela denarja.
Če grem ven si tudi nekaj privoščim, če že ne zapravim za hrano in vstopnice, potem vsaj za pijačko.
Res pa ne zapravljam denarja za urejanje, ličenje,... ker ne grem na modno pisto, ampak preprosto na zmenek. Dobro, če grem v kino ne obujem ravno trenerke, ampak prostoru primerno. Nikakor pa ne pretiravam.
Odgovori