Zmenki v času krize

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Uporabniški avatar
Cosmopolitan
Uredništvo revije Cosmopolitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Zmenki v času krize

Neprebrana objava Napisal/-a Cosmopolitan »

Na uredništvu Cosmopolitana nastaja članek o tem, kako pametne punce lahko preživimo tudi malo bolj skromne čase in kljub temu hodimo na zmenke. In ker vemo, da imaš v rokavu kar nekaj idej za najbolj poceni zmenek, te prosimo za pomoč. Zanima nas namreč, kako paziš na svoj denar (sploh v teh težkih časih) in kljub temu ne zanemarjaš zmenkov s prikupnimi fanti.

Torej, zanima nas: Kakšen zmenek si omisliš, ko v tvoji denarnici vlada suša?

Mnenja različnih deklet in nekaj nasvetov, kako vedno imeti kakšen evro več, ne da bi se ti bilo treba odpovedati prav vsemu luksuzu, in kako lahko zaslužiš še kakšen dodatni evro, boš lahko prebrala v eni od prihodnjih številk Cosmopolitana.
Zadnjič spremenil Cosmopolitan, dne 16. Jul. 2009 19:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

S fantom sva se 'zahaklala' ravno na tovrstnem low-budget zmenku, ki pa je zgledal res čisto preprosto...

Na lepo sončno septembersko popoldne, sem se naparkirala v Tivoli z dekico in dvema povštroma, fotoaparatom, skicirko, študentsko hrano (za veverice)... in ostalo standardno navlako moje torbice.
dekco sem postavila na moj priljubljeni prostor, kjer je ravno prav sončka in ravno prav intime.
ko je končal s službo me je poklical in sem ga usmerjala, preživela pa sva luštno popoldne, se pogovarjala, smejala, spoznavala, iskala veverice, ustvarjala fotografije...
Ko se je stemnilo, pa sva stvari odnesla do avta in odšla na čaj.

Budget zmenka: 2,5€ za čaj :)

Pa še to bi lahko, če bi prej bolj v detajle razmišljala in zmenek nebi bil tako spontan, nakuhala doma, napakirala v termosko, vzela s sabo še kakšne svečke (nujno z malim steklenim kozarcem, da ne zakurimo parka) in zmenek podaljšala.
Zadnjič spremenil keepsake, dne 13. Feb. 2009 10:27, skupaj popravljeno 1 krat.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

budget najinga prvega zmenka: 0€ :lol: (pa ni vladala susa v denarnici, pac je tako prislo...js nisme ravno clovek za u kavarne in pijacke :D )

no, spoznala sva se na busu, pol sva se pa cez en tedn po msnju zmenla za sprehod! :wink: in se dobima, in sva sla na doooolg sprehod...na koncu sva skup prezivela skor 5 ur :D blo je pa ponoci...hodla sva dalec ob reki in se zatopila u pogvoor...potem sva se ustavla na enem travniku ob reki, in se tam pogovarjala...in potem sla nazaj :) u bistvu je dolg trajalo da sva sla sploh kam ven na zmenek, sva na zacetku kr na sprehode hodila, alpa js k njemu domov prespat :D

zdej sva pa ze prava zapravljivca in si dama duska ko grema kam jest alpa ven :lol: na sreco ni suse. ce bi se le-ta slucajno zgodilo, da noben od naju ne bi mel dnarja, bi pac hodila na sprehode z najinim psom, na jezero, ob reki, z avtom kam..sej ni use u dnarju, js mam raje sprehod u naravi kot pijaca in tortica npr.
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Joanfaca »

Moj do sedaj najljubši je sprehod ob reki do igrišča za otroke (kjer itak ni nikoli otrok, ker so povsod table, da se igrajo na lastno odgovornost :?: ) kjer sva se guncala ali sedela na klopci in uživala v pogovoru in opazovanju račk. Kasneje je seveda sledil čaj, tako da je bil moj budget ravo tako nizek.

Budget: 2€ za čaj (moj je bil malo cenejši, ker pač ne živim v LJ :P )
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Jaz in on....sprehajava se po zasneženih poljih, na naju padajo debele snežinke.Čutim neverjetno toplino, neverjetno romantiko,zunaj je mraz ampak v srcu je tako zelo toplo....vroč poljub...še več poljubov... :hearts:
Tako je zgledal zmenek z mojim prvim fantom.neverjetno prelepo!
Nobena večerja,nobena roža in nobeno darilo, nebi mogli prehiteti teh občutkou, ko se z nekom, ki ti je pri srcu sprehodiš po zasneženih poljanah in užiješ extremne ure romantike.
nisem pristaš zmenkov, ki jih je treba plačati.raje se sprehodim in zapeljem do kakšnega jezerca, zanimivega kraja, narave.kjer sva sama,kjer se lahko v miru pogovarjava o vsem, kjer sva združena...
Noben denar ne more kupiti tega, noben!Zato je moj budget za zmenke vedno najmanjši.Kar potrebujem je bencin in to je vse.
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nass »

Zame je poceni zmenek ogled kakšne (brezplačne) razstave, it s kolesom v mesto na sprehod in kavo ali pa preprosto kuhanje in gledanje filma doma (ok to zandnje ni ravno zmenek).
Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a xurshax »

Tudi js nisem človek, ki bi preživel veliko časa v barih in če se le da, grem veliko raje na sprehod.
Najin prvi zmenek-klepet/poljubljanje na klopci. Je pa res, da zmenek na prostem pride v bolj prijeten spomladi oziroma poleti (pa tudi začetek jeseni bi še šel), ko je zunaj bolj toplo :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

V Lj zvečer na sprehod na Ljubljanski grad. Pa s sabo eno flašo vina pa 2 kozarca. Tak me je eden peljal, pa je blo res lepo. Sedela sva na stopnicah in gledala mesto pod nama.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Punce dokazujejo, da ni pomembno kje si in kaj počneš, ampak s kom si. ;)

Skromni zmenki so čisto lušni. Kino + sprehod. Sprehod + čaj/kava. Izlet na kremšnite na Bled ali na sladoled na obalo. Izlet do bližjega zavetišča in sprehajanje psov.

Če pa vlada v denarnici prava suša, torej ni denarja niti za bencin, se gre lahko samo na sprehod. Ali na ogled filma/večerjo h komu domov (kar pride v poštev najbrž šele kasneje od 1. zmenka).
Imaš, da me vikaš!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ti težki časi? Pa ne že spet ta recesija - najbolj 'in' beseda na svetu :evil:

Jaz se nikoli nisem šla luksuznih zmenkov, niti moje prijateljice in znanke, zato se mi zdi poudarjanje fraze 'poceni zmenek' brezveze, ker ne živimo v ameriški nadaljevanki, kjer za zmenek potrebuješ super mega kul idejo, tone denarja za pripravo in oblačila in potem nek instant sončni zahod ali zabavo v maskah, kjer te čaka princ na belem konju. Pri nas po večini zahajamo na sprehode, v kino, na čaj ali sok, izjemoma na kak izlet z avtom in to je to. Poceni skratka. Vedno :D
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

xurshax napisal/-a:Tudi js nisem človek, ki bi preživel veliko časa v barih in če se le da, grem veliko raje na sprehod.
Najin prvi zmenek-klepet/poljubljanje na klopci. Je pa res, da zmenek na prostem pride v bolj prijeten spomladi oziroma poleti (pa tudi začetek jeseni bi še šel), ko je zunaj bolj toplo :)

Podpis pod tole :) Pa tudi pozimi zna bit romantično zunaj ^^ Sprehod po zasneženem parku, oba dobro oblečena, če zraven še sneži je pa pika na i.
Pa noben denar, privatne jahte, najboljši šampanjci, kaviar, polet s privatnim letalom in ne vem kaj še, ne presežejo takih trenutkov :razz:
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

men je blo daleč najlepše vedno, ko sva šla kam v hribe, še posebno če je bla kšna planina vmes. rabiš denar samo za bencin da se pripelješ do izhodišča, pa mogoče kšn čaj v koči (lahko pa sabo prineseš). pa kolesarski izleti so mi tud kul,ampak zdej še ni dost toplo
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

MsN napisal/-a:Ti težki časi? Pa ne že spet ta recesija - najbolj 'in' beseda na svetu :evil:

Jaz se nikoli nisem šla luksuznih zmenkov, niti moje prijateljice in znanke, zato se mi zdi poudarjanje fraze 'poceni zmenek' brezveze, ker ne živimo v ameriški nadaljevanki, kjer za zmenek potrebuješ super mega kul idejo, tone denarja za pripravo in oblačila in potem nek instant sončni zahod ali zabavo v maskah, kjer te čaka princ na belem konju. Pri nas po večini zahajamo na sprehode, v kino, na čaj ali sok, izjemoma na kak izlet z avtom in to je to. Poceni skratka. Vedno :D

Ja, ravno to sem hotela napisat. Večina mojih zmenkov stane vsega skupaj par evrov.
Če bi hotela še ceneje skoz prit, mi preostane samo še to, da postanem dekle na poziv in pričnem z zmenki služit :D
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

MsN napisal/-a:Ti težki časi? Pa ne že spet ta recesija - najbolj 'in' beseda na svetu :evil:

točn tko, kot si napisala...ampak slovenski Cosmo je samo preveden iz ameriškega, pozabjo pa ga postavt v naše razmere: ker slovenske punce pomoje ne hodjo vsak dan po službi na kosilo ali koktejle s prijateljicami, na romantične večerje s sončnim zahodom, pri čemer jih tip pride iskat z limuzino, same pa celo popoldne porabijo za izbiro garderobe, frizerja, manikuro, pedikuro...

spet ena bedna tema v Cosmu...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Finančna kriza na mojih zmenkih? :lol:

Je ni, ker nisem ženska, ki bi na zmenkih zahtevala luksuz, cel šopek rdečih vrnic, drago obleko, drago romantično večerjo, fanta z robčkom ali vrtnico u žepu itd itd...

Zakaj se enostavno ne gre na kakšen sprehod po naravi, po gozdu, ob reki, morju, jezeru, magari po pokopališču :D ? Tudi pijačke niso drage, če seveda ostaneš pri kavi ali jabolčniku in ne prešaltaš na koktejlček (ali več)... Smešno, kje najdete problem :D
Odgovori