Londonske rezine
Sestavine za testo
Margarina 125g
Sladkor - beli 70g
Vanilijev sladkor 1 kos
Jajce - kokošje, rumenjak 3 kosi
Pšenična bela moka 250g
Pecilni prašek 1 čajna žlička
Kisla smetana 2 žlici
Sestavine za nadev
Jajce - rumenjak, beljak 3 kosi
Sladkor - beli 80g
Orehi 200g
Marmelada
Priprava testa
V posodo damo margarino, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. Z mešalnikom vse skupaj penasto umešamo.
Nato dodamo moko, pecilni prašek in kislo smetano.
Zgnetemo gladko testo in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Priprava nadeva
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu postopno dodajamo sladkor.
Orehe zmeljemo in jih narahlo umešamo k snegu.
Testo razvaljamo na približno 1 cm debelo in ga položimo v pekač.
Namažemo ga z marelično marmelado, nato pa ga prekrijemo s snegom.
Pečemo 30 minut na 175° C.
Še vroče pecivo narežemo.
P.S.: Preverjeno--Zelo dobro!
Se opravičujem. Zdaj je popravljeno s sestavinami.

Hvala za opozorilo!