Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

vrjetn je za use tablete tko, nevem zakaj bi blo sam za moje hihihi

je pa res, da tko priročnih navodil nisem še nikjer vidla, razen za yasminelle :) k maš že na zavojčku te opise hehe
Uporabniški avatar
acnam
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a acnam »

Jst bi na tvojem mestu šla v lekarno in si enostavno kupila ene KT. Sej se jih da kupt brez zdravstvene kartice a ne? Ali pač?

LP
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

kupt kontracepcijske tabletke?? :eek: prvič slišm... usaj pomoje da se to ne da, ker pol nobena več ne bi šla h G ampak bi jih kr tko povprek kupvale pa mal sprobvale, kar se mi pa res butast zdi....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Itak da se KT ne kupujejo kar tako, rabiš recept + zdravstveno.

Drgač nebi nobena k ginekologu hodila :D (pa čeprov bi vseeno morala).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

jz sm jih 1x nujno rabla, sm uni rekla da nism doma pa da nujn rabm KT pa je rekla da mi nč ne more, pač dos voje zdravnice in je to blo to.

Sm pa 1x kušla urgentno tabletko, no comment...svasta
Uporabniški avatar
SweetChica19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Lenart

Neprebrana objava Napisal/-a SweetChica19 »

po dolgem času se spet malo javljam. :) imam en problem...in sicer: 4. mesec jemljem Femoden tabletke in do zdaj se mi ni pojavila nobena vmesna krvavitev. Včeraj in danes pa se je. Zanima me, če bi lahko bilo kaj povezano s temi dogodki: v sredo sm vzela tabletko normalno ob sedmih zvečer, čez dve uri smo šli ven in sm pila vodko, naslednji dan sem celo dopoldne bruhala :roll:, popoldne pa sem opazila temno rjav krvav tok, nato sem zvečer pozabila vzet ob sedmih tabletko, vzela sem jo okol pol desetih, in danes popoldne sem spet opazila krvav tok. Upam, da ni kaj resnega. :(
Sem prebrala v Cosmopolitanu, da se pri približno 25 odstotkih žensk na začetku prvega trimesečja pojavljajo šibke vmesne krvavitve.
:eek: Zadnji spolni odnos, ki sem ga imela, je biu v torek zvečer. Moj fant pravi, naj kljub jemanju tabletk kupim test nosečnosti. Sama pa menim, da se mogoče telo še vedno privaja na tabletke in rabi več časa, da to pokaže. Zato vmesne krvavitve. Kaj menite ve? :D
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Hm.. A ni kritično samo če bruhaš v 4ih urah od zaužitja tabletke? Drug dan si tabletko vzela 2 uri pa pou kasneje, torej tut zarad tega ne bi smelo bit nič narobe, ker jo lahko "pozabiš" do 12 ur.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jaz tudi mislim, da nebi smeli bot nič narobe. Bruhanje nima veze, ker si bruhala komaj naslednji dan, tiste 2 uri pa tudi nimata veze.
Vrjetno se telo še navaja.
Pač naredi test, da boš mirna, ampak mislim, da ni razloga za preplah :)
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
SweetChica19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Lenart

Neprebrana objava Napisal/-a SweetChica19 »

hvala obema :) ja danes sem še mela čist malo toka. To se mi je ponavadi dogajalo pri tastarih tabletkah...kak teden pred končanjem cele tablice tabletk sem dobila krvav tok...bom se malo pozanimala pri ginekologinji. :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

Ali je lahko kaj narobe, če sem tabletko kdaj vzela 7., damesto 8. dan po pavzi? Ker sem namreč komaj zdaj ugotovila, da na koledarčku niso označeni meseci, ki imajo 30 ali 31 dni in se zato štela dan premalo.. :S
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

bolš en dan prezgodej uzet kt en dan prepozn :)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

To vem, ne vem pa, če je zaščita vseeno toliko visoka kot normalno?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

mene pa nekaj zanima...sam tak iz radovednosti. v navodilih za tabletke piše (oz. je blo tu na forumu večkrat napisano), da je treba tabletke vzeti vsak dan ob približno istem času, maksimalno v razmiku 12 ur. drugače se možnost zanositve poveča oz. je zaščita manj učinkovita. po drugi strani pa si/sem/ste 100 % zaščitene v tistem enem tednu, ko bi se naj pojavila vmesna krvavitev. hm...v čem je fora? v delu ciklusa, ki je glih takrat?
no pač to me že en čas zanima....
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

zaradi delne akumulacijske narave oralne hormonske terapije. v roku 7 dni se povsem odpravijo učinki(torej učinek da ne zanosiš) trotedenskega jemanja. iz tega razloga se tudi telo hitro "očisti" "kemije", kot radi eni pravijo, ker itak iz telesai zginejo vsi sledovi dodatnih hormonov v roku 1 tedna. potem pa valda telo spet začne ovulirat itd. razen če pride do neravnovesja zaradi hormonske terapije, kar pa je spet druga zgodba. ampak v istvu je to to.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Ryu napisal/-a:kupt kontracepcijske tabletke?? :eek: prvič slišm... usaj pomoje da se to ne da, ker pol nobena več ne bi šla h G ampak bi jih kr tko povprek kupvale pa mal sprobvale, kar se mi pa res butast zdi....

Jst sm jih kupla enkrat, kr sm jih doma pozabla. Čeprou so ble cele komplikacije. Kao da jih bom komu dala in take. 5€ sm dala za škatlico Logest.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Zaklenjeno