Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?
-
- Cosmopolitanka
Ja sori, ti stalno ponavljaš da je tisto zate plača IN TO JE TO.
Če te kdo popravi, pa se razkuriš, in sprašuješ, če je treba še narisat namesto da bi rekla, aja no, to pa je tako, nism napisala kaj mislim.
Sploh ne vem kaj je od tebe za pričakovat? A ti v možgane beremo, da vemo kaj misliš?
Če te kdo popravi, pa se razkuriš, in sprašuješ, če je treba še narisat namesto da bi rekla, aja no, to pa je tako, nism napisala kaj mislim.
Sploh ne vem kaj je od tebe za pričakovat? A ti v možgane beremo, da vemo kaj misliš?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
- Cosmopolitanka
Sej jaz razumem kar hočeš povedat, sam pač tako ne gre.
Lepo sem napisala, da vem, kaj hočeš povedat, sam popravla sem te. Jaz sem se mi zdi jasno napisala, kaj mislim, in kaj ne... Ti pa kr ustrajaš, četudi te ljudje popravijo, in ne, ne rečeš, "jaz temu tko rečem, dejansko pa vem da ni tako."
In kako naj bojo stvari jasne, če se kregaš za bedarije, ko te nekdo poravi?
jst med tistim kar je napisala ona in mojim napisanim ne vidim nobene razlike.Obedve poimenujeva najina študentska zaslužka plače in to je to.Kje je tukej razlika?
le, da je pač ona pripisala (ker je vedla zakaj mora pripisat) da pač ve da to ni isto kot prava plača, in da jst tega nism napisala, ker mi je logično.Logično mi je bilo tud da bo vam logično, ampak če vam ni vam pa ne morm pomagat.jst ne pripričujem nobenga in nobenmu nism rekla, da more rečt da je njegou štucentski zaslužek plača!Jst pravim, zase da je to plača in zame je plača.
sej ne morš verjet!
le, da je pač ona pripisala (ker je vedla zakaj mora pripisat) da pač ve da to ni isto kot prava plača, in da jst tega nism napisala, ker mi je logično.Logično mi je bilo tud da bo vam logično, ampak če vam ni vam pa ne morm pomagat.jst ne pripričujem nobenga in nobenmu nism rekla, da more rečt da je njegou štucentski zaslužek plača!Jst pravim, zase da je to plača in zame je plača.

Ne res človek ne more verjet kaj ti pišeš. Ona je napisala popolnoma drugo kot ti.
Saj meni ni važno kar prepiraj se z nami, samo jaz se s tabo ne bom, ker jaz imam zase te pojme razčiščene, to pa je glavno. Ti pa kakor hočeš. Tvoja stvar.
Konec OT. Gremo s temo naprej, ker meni se zdi, da je bilo vprašanje zastavljeno za redno zaposlene kar pa študentje oz. dijaki niste.
Saj meni ni važno kar prepiraj se z nami, samo jaz se s tabo ne bom, ker jaz imam zase te pojme razčiščene, to pa je glavno. Ti pa kakor hočeš. Tvoja stvar.
Konec OT. Gremo s temo naprej, ker meni se zdi, da je bilo vprašanje zastavljeno za redno zaposlene kar pa študentje oz. dijaki niste.
-
- Cosmopolitanka
Kako naj bo ljudem logično, če te ogromno ljudi tu sploh ne pozna in velikokrat trosiš bedarije, da ponavadi človek pri tebi prej pričakuje vse drugo, kot pa logično. Sploh, ko potem še naprej trdiš in se kregaš? Ja, žal, potrebno je biti jasen, morda ravno zaradi sporazumevanja.
-
- Cosmopolitanka
Vrnitev k temi...
Kaj pravite na to, da ima povprečna medicinska sestra v Sloveniji plačo neto 900 €, v Italiji 1600, v Avstriji menda 2100?
Ta podatek sem nekje zasledila, ne vem pa več kje.
Resda, je drugod v teh državah standard višji, ampak spet ne tolko, se mi zdi.
Kaj pravite na to, da ima povprečna medicinska sestra v Sloveniji plačo neto 900 €, v Italiji 1600, v Avstriji menda 2100?
Ups ja Purple to imaš prav tisto o redno zaposlenih je v temi koliko zaslužite. Samo, če so tukaj omenjene plače, potem so plače in ne plačila in smo spet tam kot smo bili. Mislim, da obstaja tudi tema o študentskem delu.
Pikica saj so vse naše plače nižje v primerejavi z državami, ki si jih naštela. V primerjavi z ostalimi našimi plačami se mi pa znesek zdi poponoma možen.
Pikica saj so vse naše plače nižje v primerejavi z državami, ki si jih naštela. V primerjavi z ostalimi našimi plačami se mi pa znesek zdi poponoma možen.
a_pikica_a napisal/-a:Vrnitev k temi...
Meni se pa to ne zdi presenetljivo.
Poglej samo na primer BDP na prebivalca glede na povprečje EU. V sloveniji smo trenutno nekje na 89% EU BDP - torej pod povprečjem, medtem ko je Avstrija precej nad povprečjem (121%). Tudi Itlaij aje višje na lestvici kot mi (101%, baje je zdaj malo manj). Nad 110% so potem še Nemčija, Danska, Belgija, Finska, Švedska, VB, sploh pa Luksemburg (dobrih 260%!).
Potem pa je tu še povpraševanje, izobrazba (tudi sestre se med seboj razlikujejo), ipd.
Težko je pa na primer pri cenah ločevat - meni se zdi bolj to problem: pri gospodarstvu bolj štekam, ni mi pa jasno kako so lahko cene za vsakdanja živila približno enake v Avstriji in v Sloveniji.
-
- Cosmopolitanka
*purple* napisal/-a:pikica bo držal ja če ti tko praviš, važno da imaš ti vedno vse prav![]()
ampak kukr je ana rekla, itak je brezveze.edino še to bom pripomnila, da prašanje teme ni blo zastavljeno za samo zaposlene, ampak splošno.
Hehe, nekdo je ostal brez besed, ane

Konec OT iz moje strani.
Kar se tiče plač, jaz veliko kupujem v Italiji, obleke in živila, in se mi zdi, da smo tam-tam. V Italiji imajo pač dražjo elektriko menda, nepremičnine ipd.
ne brez skrbi, jst ne ostanem brez besed.mam še marsikaj na zalogi, ampak se na tak nivo ne bom spuščala.sploh se mi je škoda ukvarjat s takimi kot si ti.naj raje tema govori o tistem kar govori,ker mi je brezveze nabijat offtopice neplodnih debat z ljudmi, ki očitno ne znajo logično razmišljat in trdijo svoje, samo zato da so cool.Aja med drugim,obtožuješ mene da na usak način trdim svoje, med drugim enako počneš sama.
lahko mi pa na zs pišeš, lahko tud svojo temo odpreš pa ti bom z veseljem odgovorila 

-
- Cosmopolitanka
Ne morm se zadržat, ampak ...
Vedno ko se zaplete napišeš piši mi na ZSje
Sploh pa ne vem, zakaj bi bila 'cool'?
Vrjamem, da je težko se spuščat na tak nivo, ker z razliko od tebe znam realno argumentirat svoje trditve. Men se zdi, da ti pa več kot svoj "zame je to to in pika" ne znaš povedat. In ne, nisem trdila isto kot ti, pač sem pa razločno povedala kako je in kako se jaz izražam in kaj mislim. Ti pa svoje izražanje enačiš z dejstvi ipd.
Pa se mi ne zdi, da bi se kdorkoli kregal z menoj in valda če bi povedal nekaj, mi razložil, da imam narobe, bi priznala, da imam narobe.
Ti pa goniš eno in isto in vse kar znaš povedat je to, da "je zate to to in pika". Če pa ti kdo drugi (ne jaz, veliko jih je, ki ti na isti način kot jaz (sprva zlepa) povejo, da se izražaš, trdiš nekaj, kar je napačno) razloži, da pač imaš narobe, je zate že eno teslo zabito.
Sploh pa je smešno, da trdiš stvari, ki so črno na belem zapisane, seveda čist v nasprotju. Če bi se šlo za tvoja mnenja/poglede, bi bilo itak smiselno da imaš neko subjektivno mnenje o nečem, vsak ga ima. Ampak da se kregaš, da so Trojane na Štajerskem in študentsko plačilo je plača in nič drugega, to mi ni ravno jasno.
Pa a bi bilo tolko težko napisat: Ja, sej sm sam tako mislila, se izrazla, v resnici pa vem, kaj je plača? Ne, raje delat par strani dolge OTje, ane.
Sploh se mi ne da več ukvarjat s tvojimi posti.
Že dosti pove to, da si v več kot polovici tem skregana 
Vedno ko se zaplete napišeš piši mi na ZSje

Vrjamem, da je težko se spuščat na tak nivo, ker z razliko od tebe znam realno argumentirat svoje trditve. Men se zdi, da ti pa več kot svoj "zame je to to in pika" ne znaš povedat. In ne, nisem trdila isto kot ti, pač sem pa razločno povedala kako je in kako se jaz izražam in kaj mislim. Ti pa svoje izražanje enačiš z dejstvi ipd.
Pa se mi ne zdi, da bi se kdorkoli kregal z menoj in valda če bi povedal nekaj, mi razložil, da imam narobe, bi priznala, da imam narobe.
Ti pa goniš eno in isto in vse kar znaš povedat je to, da "je zate to to in pika". Če pa ti kdo drugi (ne jaz, veliko jih je, ki ti na isti način kot jaz (sprva zlepa) povejo, da se izražaš, trdiš nekaj, kar je napačno) razloži, da pač imaš narobe, je zate že eno teslo zabito.
Sploh pa je smešno, da trdiš stvari, ki so črno na belem zapisane, seveda čist v nasprotju. Če bi se šlo za tvoja mnenja/poglede, bi bilo itak smiselno da imaš neko subjektivno mnenje o nečem, vsak ga ima. Ampak da se kregaš, da so Trojane na Štajerskem in študentsko plačilo je plača in nič drugega, to mi ni ravno jasno.
Pa a bi bilo tolko težko napisat: Ja, sej sm sam tako mislila, se izrazla, v resnici pa vem, kaj je plača? Ne, raje delat par strani dolge OTje, ane.
Sploh se mi ne da več ukvarjat s tvojimi posti.

sej nism rekla da mi morš pisat na zs, predlagala sem ti celo odprtje teme o meni,glede na to kolk je za povedat
taka so pač pravila foruma in ne rada jih kršim za res brezveze.
se pravi se vračava nazaj na plače in na to, da moja trditev da zame je moje plačilo,plača, ni bla argumentirana al kaj?Kaj pa bi po tvojem mogla argumentirat glede tega, če jst temu rečem plača?To je isto kot nekateri rečejo pouštrom pouštri, drugi pa vzglavnik.pomen je tukej jasen, nevem zakaj bi na dolgo in široko razglabljala zakaj jaz temu rečem tako?
in kaj po tvojem je tukaj narobe s tem?Če jst nečemu rečem tako,je pač zame tako.Zate je lahko drugače, za nekoga tretjega spet drugače.Mislm nevem?
in še enkrat...napisala si, da sem rekla in da sem verjetno sto posto prepričana v to, da so trojane na štajerskem.pa sem že takrat obrazložila, da imam zato svoje razloge da jst temu tko pravim.NIKJER nisem napisala da je formalno res tako.In da je študentsko plačilo plača si ti zdej napisala.Jst sm vedno pisala da jst temu plačilu rečem plača.
Že tisočpetskorat sem napisala točno te stavke in še kr drkaš in drkaš svoje.Če misliš da se bom opravičevala, priznavala neke poraze ki jih t vidiš al kajjestvem kaj, žal ne.jaz pravim temu tako in tako zame je.Še kej mogoče?
mene ne moti če sem v polovici tem skregana.jst se v večalimanj temah prav lepo zabavam.in seveda vztrajam pri svojem mnenju in povem tisto kar si mislim.za en forum me pa res ne briga, kaj si kdo misli o meni.Imam svoje zraven in drugega pa res ne rabim.pa brezskrbi, tud na forumu je dost ljudi, ki še vedno stojijo z mano,tudi v reallajfu
za ostale nepoznane kokoške, me pa res ne briga 

se pravi se vračava nazaj na plače in na to, da moja trditev da zame je moje plačilo,plača, ni bla argumentirana al kaj?Kaj pa bi po tvojem mogla argumentirat glede tega, če jst temu rečem plača?To je isto kot nekateri rečejo pouštrom pouštri, drugi pa vzglavnik.pomen je tukej jasen, nevem zakaj bi na dolgo in široko razglabljala zakaj jaz temu rečem tako?
in kaj po tvojem je tukaj narobe s tem?Če jst nečemu rečem tako,je pač zame tako.Zate je lahko drugače, za nekoga tretjega spet drugače.Mislm nevem?
in še enkrat...napisala si, da sem rekla in da sem verjetno sto posto prepričana v to, da so trojane na štajerskem.pa sem že takrat obrazložila, da imam zato svoje razloge da jst temu tko pravim.NIKJER nisem napisala da je formalno res tako.In da je študentsko plačilo plača si ti zdej napisala.Jst sm vedno pisala da jst temu plačilu rečem plača.
Že tisočpetskorat sem napisala točno te stavke in še kr drkaš in drkaš svoje.Če misliš da se bom opravičevala, priznavala neke poraze ki jih t vidiš al kajjestvem kaj, žal ne.jaz pravim temu tako in tako zame je.Še kej mogoče?
mene ne moti če sem v polovici tem skregana.jst se v večalimanj temah prav lepo zabavam.in seveda vztrajam pri svojem mnenju in povem tisto kar si mislim.za en forum me pa res ne briga, kaj si kdo misli o meni.Imam svoje zraven in drugega pa res ne rabim.pa brezskrbi, tud na forumu je dost ljudi, ki še vedno stojijo z mano,tudi v reallajfu