Plače v Sloveniji: kdaj bomo v EU?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Jaz osebno sicer ne bi bila za to, da se izenačita ti stvari, ker potem bi ti en kup stvari še trgali pri izplačilu, ampak bi bilo pa fajn, da bi bile iz tega priznane delovne izkušnje.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ubistvu se strinjam,sploh zato ker je vedno več firm ki raje zaposlujejo študente in z njimi šparajo.delaš pa lih tko in sem mnenja, da če delaš polni delovnik, da se bi ti priznala delouna doba, oziroma usaj recimo eno leto/pol leta, varianta.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

*purple* napisal/-a:
ana27 napisal/-a:
*purple* napisal/-a:plača pomeni izplačilo osebnega dohodka, tko da nevem zakaj študentske plače nebi smeli poimenovati v plače?
A je teb tom hudo na šihtu, da se zaganjaš na študente oziroma use tiste, ki delajo prek napotnic in poodbno, al kaj?

zame je moje plačilo, ki ga dobim za delo,plača, ker ravno tako delam odgovorno delo in ni med zaposlenim, ki dela isto kot jaz, nobene razlike.le na listu papirja!

in ja tudi študentje dobivajo božičnice in trinajste plače, ali pa oboje skupaj.use je odvisno od firm.

A si ti kdaj videla obrazec za dohodnino? Ne nisi, očitno nisi, če nisi ugotovila, da sta plača in študentsko delo popolnoma ločena in v drugi rubriki.

pa kaj mene briga dohodninska napoved in kaj tam piše glede plač.Sem povedala, da je zame plačilo za mesečno delo, ki ga opravljam, plača, pa če ne vemkaj!

Ja lahko zate, ne pa pričakovat, da bo celi svet mislil tako kot ti. Nekaj so dejstva nekaj pa tisto kar si nekdo razlaga po svoje, ker ne ve kako dejansko je. Tisti, ki dela preko študenta ni zaposlen.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Kar se tiče delovne dobe je ena velika zajebancija.
Sodelavka od moje mame je začela delat pri 16h letih in se ji je od takrat štela delovna doba. Zdej pa je 7 let dobesedno podarila državi, saj poleg let delovne dobe se ti šteje to, da moreš tudi sam dopolnit nevem koliko let. Ona pa je bila premlada za penzijo in more delat še naprej, kljub temu, da ima zadosti let delovne dobe.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

*purple* napisal/-a:ubistvu se strinjam,sploh zato ker je vedno več firm ki raje zaposlujejo študente in z njimi šparajo.delaš pa lih tko in sem mnenja, da če delaš polni delovnik, da se bi ti priznala delouna doba, oziroma usaj recimo eno leto/pol leta, varianta.

Potem bi pa morali plačevati tudi davke tako kot redno zaposleni ... s tem pa dvomim, da bi se strinjali. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Zato sem pa jaz rekla, da sem zato, da se priznajo delovne izkušnje, ne delovna doba.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sanjasanja...pa kdo govori naj še kdo misli tako kot jaz?a ti ne znaš brat napisanega al sam čakaš, da boš lahko zalajala name?
zame je moj zaslužek plača in pika!A ti narišem?
nevem kaj je treba tukej vedet in kaj ne....in kje sm rekla, da je kdo zaposlen? :roll: jaoooo, jaooo :roll:

kr.ena, ja konckonceu če pogledaš, že plačamo davek, če recimo delamo polni delovni čas.resda je to le dohodnina, enkrat letno, ampak useeno.strinjala bi se z neko rešitivijo glede tega.
Mislim nevem, učas je kr groza ko greš na kakšen razgovor in želijo od tebe da si tam polni delovni čas+ še dodatne ure,da delaš svetke in petke.tega pa da si študent in da imaš študentske obveznosti,pa nočejo slišat.
Ok, jst se takim izogibam, ampak vseeno, dokler ne prideš tja ne veš kako in kaj zgleda, ker tud v pogoje kej tazga ne napišejo.
Izkušnje se pa itak tud priznajo.mislm ok vse več podjetij želi potrjene reference, ampak useeno ti pomaga lahko določeno preteklo delo za prihodnje delo.odvisno od delodajalca.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Izkušnje ti iz lastne dobre volje prizna delodajalec (če nisi pri njenu bila kot študentka), niso pa to nobene 'uradne' delovne izkušnje, če se tako izrazim.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ubistvu se strinjam,sploh zato ker je vedno več firm ki raje zaposlujejo študente in z njimi šparajo.delaš pa lih tko in sem mnenja, da če delaš polni delovnik, da se bi ti priznala delouna doba, oziroma usaj recimo eno leto/pol leta, varianta.

Potem bi pa morali plačevati tudi davke tako kot redno zaposleni ... s tem pa dvomim, da bi se strinjali. :wink:

Točno na to sem jaz pomislila, lahko zakaj pa ne, ampak da isto plačujejo prispevke,... v nasprotnem ne bi bilo pošteno.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

*purple* napisal/-a:sanjasanja...pa kdo govori naj še kdo misli tako kot jaz?a ti ne znaš brat napisanega al sam čakaš, da boš lahko zalajala name?
nevem kaj je treba tukej vedet in kaj ne....in kje sm rekla, da je kdo zaposlen? :roll: jaoooo, jaooo :roll:

Pa saj ni tako rekla, ampak, da plačilo preko študenta je plačilo preko študenta, plača pa je izplačilo osebnega dohodka. Oboje je plačilo ni pa oboje plača. In če je zate isto plača daj razumet, da za ostale ni, in da se ne moremo strinjat s tabo in se ti vsi prilagodit in takole govorit, ker tebi tako paše. V tem je point ostalih tukaj.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*purple* napisal/-a:sanjasanja...pa kdo govori naj še kdo misli tako kot jaz?a ti ne znaš brat napisanega al sam čakaš, da boš lahko zalajala name?

Sej ne, da hočem bit nesramna, ampak to me je spomnilo na takrat, ko si rekla, da "so zate Trojane Štajerska, in to je to", ali kaj je že bilo :gruebel:

No kakorkoli že, po kakšnem principu smatraš da je tisto plača? Sej ok, po domače se reče plača, ampak to formalno/pravno ne more bit. Zaposleni imajo plačo, ti pa kot študentka je nimaš, imaš samo plačilo. Ubistvu je ogromno stvari, ki te ločijo od zaposlenega.
Sej jaz razumem kar hočeš povedat, sam pač tako ne gre.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

pikica, kaj si ti napisala?

Kar se mene tiče pa jaz svoje plačilo poimenujem plača.

kaj sm pa jst napisala?

zame je moje plačilo, ki ga dobim za delo,plača

torej?

še enkrat ponovim, da boste bolje razumeli?Jst svoje plačilo, poimenujem plača.Bo uredu?
nevem kje sm napisala, da ne vem kaj je razlika med študentsko plačo in plačo zaposlenega,kot so me to obtožili.napisala sem le to, da denar ki ga dobim 15 v mescu je zame plača.A tud narišem kej, kšn misleni vzorc mogoče?

vse je jasno, da pravno na papirju ni enako in blablabla.Ampak jst poimenujem moj denar plača,pa še mljon ostaloh štucentou, slehernega ki ga poznam.jst ne vem al vam je douhčas al kaj da se zdej ubadate s takimi stvarmi?jst rečem zadevi kukr men paše in to je to :)

Trojane so zame štajerska, zaradi določenih razlogou.vem da še ne spadajo pod štarjersko, ampak pač jst temu rečem štajerska.Zakaj, niti ni važno.sploh nevem kaj zdej to mešaš zraven, ker nism nikjer rekla da so pravno formalno z zmeljevida trojane štajerska!

ana27,sej sm rekla, da se lahko ubere neka srednja pot.nevem.Ok, ne za tiste ki delajo sem pa tja, ampak za tiste ki delajo v določenih podjetjih polni delovnik.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Eh dej *purple* noo, zakaj pa ne citiraš še kar pride zraven, recimo:
Kar se tiče študentskega plačila, po domače bi se lahko reklo plača, ampak to seveda formalno ni. [...]

Kar se mene tiče pa jaz svoje plačilo poimenujem plača. Čeprav vem, da to ni isto.

Sej ok, po domače se reče plača, ampak to formalno/pravno ne more bit.

Kr nekaj si pozabla dodat, ane ;)

No, sej veš potem, da smo ti hotli samo dopovedat da to ni isto. To je vse. Če bi ti tkoj rekla da ok, plačilo je plačilo, plača pa plača, ti noben nebi bičesar rekel. ;)
ana27
Kofetarica
Kofetarica

PURPLE nikjer nisem pisala o nobenih razlikah med tistimi, ki delajo preko študenta le občasno in tistimi, ki stalno, ampak, da bi moral tisti, ki pričakuje, da bi se mu to štelo v delovno dobo,... izpolnjevati enako dolžnosti kot redno zaposleni, torej plačevati prispevki.
Drugače se pa ne pritoževati, ker študentsko delo je prav koristen način za zaslužek nekoga, ki še študira in ni zaposlen.
Če pa bi rada nabirala delovno dobo je rešitev, da se zaposliš in študiraš ob delu.
Zadnjič spremenil ana27, dne 23. Feb. 2009 15:59, skupaj popravljeno 1 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a to kej spremeni?
zdej si vsa ponosna, ker si ti zraven to dopisala,napisala si pa čist isto kot jst.Nevem, al je treba na tem forumu res usakmu use narisat al kako?
mislm sej se sploh ne bom več poglabljala ker tole je itak brezveze.sama napišeš in misliš isto, potem se pa name spravljaš ker slučajno pač nism napisala da to ni isto, kar je men že samoumnevno.
Odgovori