Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
- Tearjerker
- Cosmopsiho
snezinka* napisal/-a:mene pa zanima, ce je ok, ce kt vzames vsak dan ob priblizno istem casu (torej recimo enkt ob 11h, drugic ob 12h) al to lahko dela kasne prbleme oz. ni okej oz. je manjsa zascita?
Ni najmanjše panike. Jaz sem jih jemala vedno zvečer, moja ura je bila 22, ampak je naneslo... včasih ob deveth, včasih ob enajstih, urca gor ali dol. Tudi gin. mi je rekla, da ni nobene panike, da ni treba biti na minutko točen. Tako da tile odmaki uro, ali celo dve gor ali dol ne vplivajo, zaščita ni zato nič manjša pa tudi ciklus ne bo zmeden.

jaz sem pa včeraj dobila prepoved (oz. če smo natančni, strogo odsvetovanje) jemanja tabletk iz strani ginekologa in me je to kr malo potrlo.. sicer sem razmišljala, da bi jih nehala jemat, ampak ne še zdaj. glavni vzrok, zakaj naj bi jih nehala jemaat, so kao glavoboli, ki bi jih naj povzročale tabletke. zanima me, če je še katera druga bila deležna takšnega ukrepa iz strani zdravnice? za moje pojme bi to lahko prej rekel kakšen nevrolog.. in tega tudi obiskujem, pa ni KT nikoli pretirano omenjal.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Kt lahko povzročajo glavobole, ker zadržujejo vodo v telesu. Sicer pa se v primeru migren po moje zelo splača poskusiti in opustiti kt za nek razumen rok in videti, ali se glavoboli vmes umaknejo ali ublažijo. Nekje je njihov vzrok in najbolje boš to ugotovila, če odstraniš potencialne vzroke iz svojega življenja, za začetek kt.
rammsteingirl napisal/-a:v roku 12-ih ur jo moraš vzeti. ko sem jih sama jemala, sem se pa vedno ful držala ure. se mi zdi, da je bila tudi M zato vedno ful točna. glede zaščite pa ni panike 12 ur.
mhm, sej to vem da je treba v roku 12ih ur. pac sam zanimalo me je glede tocne ure.
no hvala tebi in Terjerker

*mala* napisal/-a:Eno RES trapasto vprašanje:
Kolk vode pa zadržijo KT v telesu? Da lahko to krivim za moja +2 kg
Čisto mogoče. Povsem odvisno od tvojega telesa - jaz vidim, da če pijem več tekočine, malce pazim na prehrano, takoj izgubim 2 kg, torej je to voda, če gre ven res zelo hitro. Tako da sem v konstantnem nihanju teže za 2 kg gor ali dol.
MsN napisal/-a:Kt lahko povzročajo glavobole, ker zadržujejo vodo v telesu. Sicer pa se v primeru migren po moje zelo splača poskusiti in opustiti kt za nek razumen rok in videti, ali se glavoboli vmes umaknejo ali ublažijo. Nekje je njihov vzrok in najbolje boš to ugotovila, če odstraniš potencialne vzroke iz svojega življenja, za začetek kt.
ja saj to bom zdaj naredla.. vsaj ene pol leta. ampak vseeno še malo žalujem za tistim brezskrbnim občutkom varnosti

"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
jz sm učasih jemala res točno ob določenem, mogoče 5 mins več al pa mn..hehe
zdej sm se pa po 4 letih tok navadla, da tko uzamem ob 16h, potem drug dan ob 18h, potem ob npr. 11h zvečer potem enkrt k gremo vn recmo uzamem of 3h zjutri, pol spet normalno ob 16h, da ja ne bo kej narobe lol itd.
pa je use ok, je pa res, da menstro dobivam sedaj na 5 DNI namest na 4 dni tko kot recmo rped letom dni.
@mala - sm slišala da kr dost, ker jz sm se tut ful zredila u noge in stegna in rit odkar jih jemlem-sicr ne zdej ful,ampk se vid zdj fult isto žensko postavo LOL...baje je treba pit čaje, ursi čaj, nekit azga??, ker odvajaš vodo po njem hitreje. je pa res, da recmo jz k mam yasminelle nej ne bi zadržvale neki ful vode..lari fari
zdej sm se pa po 4 letih tok navadla, da tko uzamem ob 16h, potem drug dan ob 18h, potem ob npr. 11h zvečer potem enkrt k gremo vn recmo uzamem of 3h zjutri, pol spet normalno ob 16h, da ja ne bo kej narobe lol itd.

pa je use ok, je pa res, da menstro dobivam sedaj na 5 DNI namest na 4 dni tko kot recmo rped letom dni.
@mala - sm slišala da kr dost, ker jz sm se tut ful zredila u noge in stegna in rit odkar jih jemlem-sicr ne zdej ful,ampk se vid zdj fult isto žensko postavo LOL...baje je treba pit čaje, ursi čaj, nekit azga??, ker odvajaš vodo po njem hitreje. je pa res, da recmo jz k mam yasminelle nej ne bi zadržvale neki ful vode..lari fari

Ja, brezskrbnost je res malce omejena, ampak se najdejo dobre alternative. Veliko je že v načinu razmišljanja - kt boš nehala jemati, da nadalje ne škoduješ sebi in telesu, to je super, poleg tega boš mogoče končno ugotovila, kaj je pravi vzrok migren. Jaz ti priporočam pavzo vsaj 1 leto oz. spremljaj, kako se telo spreminja in boš hitro začutila kdaj je vse v starem ritmu. Dokler ni, je skoraj nesmiselno ponovno začeti z jemanjem.
^aja to pa ja, morš več pustit, ne sam za pol leta..to še večje sranje nardiš, ti menstra zaostane itd. itd.
jz nimam pa niti ene negativne, razn to da sm bla prej čist prekla, zdj sm se pa začela redit, ampk je še zmer kukr tok ok, sam treba bo telovadt začet
aja moja kolegice, je mela ful hude menstre, res uno, padla je skp, sam u postli ceu dan, use mim tekl...grozn uglaunem..tko da če ma kera te probleme, je res KT najbolša rešitv, ona jih je jemala slabe 2 leti, potem jih je nehala in evo, zdj ma res une ibr normalne
tko da ne slišm nč več glede tega, k prej je bla res fuul boga
Tko da v tem primeru so KT res the best!!
jz nimam pa niti ene negativne, razn to da sm bla prej čist prekla, zdj sm se pa začela redit, ampk je še zmer kukr tok ok, sam treba bo telovadt začet

aja moja kolegice, je mela ful hude menstre, res uno, padla je skp, sam u postli ceu dan, use mim tekl...grozn uglaunem..tko da če ma kera te probleme, je res KT najbolša rešitv, ona jih je jemala slabe 2 leti, potem jih je nehala in evo, zdj ma res une ibr normalne

ma saj mene bo pomoje tudi rahlo šokiralo vse skupaj, kr jih jem že tako dolgo, da sploh več ne vem kako delujem brez njih
si pa obetam kar nekaj pozitivnih stvari ja.. upam le, da menstre nebodo preveč boleče.

- Tearjerker
- Cosmopsiho
*mala* napisal/-a:Eno RES trapasto vprašanje:
Kolk vode pa zadržijo KT v telesu? Da lahko to krivim za moja +2 kg
Tako ztelo hvaljene Yarina, ki naj ne bi povzročale zastajanja vode v telesu, so pri meni povzročile nihanje +/-3 kg.

MsN napisal/-a:M. naj bi bila taka kot pred jemanjem. Saj boš videla - nič ne pričakuj, da ne prikličeš slabe aureJaz imam kljub nejamanju kt šibko m., en dan bolečin, ki jih utišam z enim ali dvema Nalgesinoma in to je to. Spet nekdo drug pada po tleh od krčev. Ni pravila.
aja moja kolegice, je mela ful hude menstre, res uno, padla je skp, sam u postli ceu dan, use mim tekl...grozn uglaunem..tko da če ma kera te probleme, je res KT najbolša rešitv, ona jih je jemala slabe 2 leti, potem jih je nehala in evo, zdj ma res une ibr normalne smile tko da ne slišm nč več glede tega, k prej je bla res fuul boga smile Tko da v tem primeru so KT res the best!!

tko da jz sm tut misnla da se menstre vrnejo nazaj take kot so ble,pa zgleda da ne...mogoče je tut fora kok douh jih jemleš, ona jih je skor 2 leti