Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

ahaaaaaaaaaaaaaaa, tko je to pol, men pa ni blo jasn zakaj mi piše 01.06 ( trapa js :oops: )... no zdej usaj vem-vozi z očali ali kon. lečami....

hvala prpl :* :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Eno mal trapasto vprašanje:
Ko nehaš bit mladi voznik, a maš še vedno isto vozniško dovoljenje, al moraš jit novga delat?

Drgač pa še en mesec, da ne bom več mladi voznik- jeeej. Sicer se ne bo nič spremenilo, ampak se fajn sliši.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Tamala_mrha napisal/-a:Meni čisto nikjer ne piše, da vozim z lečami, ker se spomnim, da me niti ne zdravniškem pregledu, ko sem ga šla delat lani, ni vprašala, če nosim očala ali leče.

to je pa čudn, ker načeloma bi ti mogl pisat če so na zdravniškm vidl/ugotovl, da maš slabši vid in očala/leče :gruebel:
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

*mala* napisal/-a:Eno mal trapasto vprašanje:
Ko nehaš bit mladi voznik, a maš še vedno isto vozniško dovoljenje, al moraš jit novga delat?

jest sm ga mogla it zamenat zarad pretečenga zdravniškga potrdila (decembra...), čeprou marca ne bom več voznik začetnik... mi je blo rečen, da ja, je treba takrat zamenat, ko nisi več začetnik... v mojmu primeru bi mogla menjat pol 2x (1- zarad zdravniškga in 2- zarad brzdeja in pretečenga začetnika), pa mi je zadi napisala ''voznik začetnik do: datum sredi marca'' :P (čeprou se to kao ne sme, če je razlika večja od 2 tednou)
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

Uh jst se pa še nism spravla delat, pa sm že 20.. nekak sm si za letos zadala to nalogo :D
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

saj ti pošljejo domov, da ti preteče vozniško dovoljenje. pa na njem ti tudi piše, do kdaj ga imaš. do dopolnjenega 21. leta. potem ga greš pa zamenjat in te stane okrog 10 EUR.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

*purple* napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Meni čisto nikjer ne piše, da vozim z lečami, ker se spomnim, da me niti ne zdravniškem pregledu, ko sem ga šla delat lani, ni vprašala, če nosim očala ali leče.

to je pa čudn, ker načeloma bi ti mogl pisat če so na zdravniškm vidl/ugotovl, da maš slabši vid in očala/leče :gruebel:

Vem ja, ampak tista medicinska sestra lani na pregledu me sploh ni nič vprašala. :eek: :? Kakorkoli že, najbolj bistevno je pa itak to, da vsak pri sebi ve, da vidi (se pravi, da nosi očala oz. leče, če jih mora). Jaz mam pa leče itak skos notri, pa če vozim ali ne, torej nikogar ne ogrožam. Tudi tisti, ki pravite, da dobro vidite, morate nositi očala med vožnjo, če vam v potrdilu tako piše. Pred dvema letoma je ena znanka (drugače še mlada) vozila brez očal, ker je kao dobro videla (po svoji oceni) in povzročila hudo prometno nesrečo (njej ni bilo nič, je pa zato drugi soudeleženec v nesreči bil huje poškodovan). Tega se raje ne poslužujte, četudi mislite, da "dobro" vidite.
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

*purple* napisal/-a:

Ni čudn, če ona z lečami dobro vidi in jih je imela vstavljene tudi na zdravniškem pregledu in z njimi dobro videla, sploh nihče ni ugotovil, da ima leče in se je čist lepo zmazala čez pregled brez "sankcij" (opombe v vozniški, ki označujejo in moraš delat na pet let sped pregled in podaljševanje vozniške), kot jih imamo tisti z očali (ko se že takoj vidi, da imaš "pripomoček" za korekcijo" vida).
In če ti na zdravniškem pregledu vidiš, kar pač moraš videt, te medicinske sestre tudi ne bojo vprašale, če imaš leče vstavljene, bi pa lahko ja.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

hm, nekaj mi ni jasno. jaz imam tudi očala pa mi ni treba na pregled vsakih 5 let. samo po 3 letih sem šla podaljšat in sedaj mi velja do leta 2067.
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

Pa si jih imela tudi že v času opravljanja vozniškega izpita?
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Tamala_mrha napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

Vem ja, ampak tista medicinska sestra lani na pregledu me sploh ni nič vprašala. :eek: :? Kakorkoli že, najbolj bistevno je pa itak to, da vsak pri sebi ve, da vidi (se pravi, da nosi očala oz. leče, če jih mora). Jaz mam pa leče itak skos notri, pa če vozim ali ne, torej nikogar ne ogrožam. Tudi tisti, ki pravite, da dobro vidite, morate nositi očala med vožnjo, če vam v potrdilu tako piše. Pred dvema letoma je ena znanka (drugače še mlada) vozila brez očal, ker je kao dobro videla (po svoji oceni) in povzročila hudo prometno nesrečo (njej ni bilo nič, je pa zato drugi soudeleženec v nesreči bil huje poškodovan). Tega se raje ne poslužujte, četudi mislite, da "dobro" vidite.

ja sej to je use logično.jstb dobro vidm, nimam ne špeglou ne nč, niti jih nisem nikol mela.tko da jst ne rabm očal nost :) useeno pa me je zdele kr mal zaskrbel kok je lahko takih oseb, ki se tkole ven zmažejo.Sej ne da bi mela kej prot teb, sam dejansko lahko nekje obstaja nekdo ki je čorav brez leč in se res lahko zgodi kej hudga :?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Snow flake napisal/-a:Pa si jih imela tudi že v času opravljanja vozniškega izpita?

o, ja. očala imam že uf let.
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica

rammsteingirl napisal/-a:
Snow flake napisal/-a:Pa si jih imela tudi že v času opravljanja vozniškega izpita?

o, ja. očala imam že uf let.

Potem si pa očitno naletela na koga, ki ti ni zabeležil opombe za očala in si prišla tako čez, mi je pa to zeloooo čudno. Ali pa imaš tako nizko dioptrijo, čeprav dvomim, glede na dolžino nošenja očal. Čeprav bi morala biti opomba v vsakem primeru, če ima kdo očala/leče, neglede na stanje vida.
*purple* napisal/-a:ja sej to je use logično.jstb dobro vidm, nimam ne špeglou ne nč, niti jih nisem nikol mela.tko da jst ne rabm očal nost :) useeno pa me je zdele kr mal zaskrbel kok je lahko takih oseb, ki se tkole ven zmažejo.Sej ne da bi mela kej prot teb, sam dejansko lahko nekje obstaja nekdo ki je čorav brez leč in se res lahko zgodi kej hudga :?

Ja očitno so in zadeva je seveda potem zaskrbljujoča. Jaz imam na enem očesu okvaro in sem zdej nazadnje komaj prišla skozi, čeprav me to med vožnjo ne ovira.
Sej tudi tole podaljševanje vozniškega dovoljenja osebam, ki ali imajo dober vid ali so tako prišli skozi, do, katerega že, 80. leta, zame ni upravičeno.
Ker ... a bodo tisti, ki so sedaj prišli do tako dolgo podaljšane vozniške, pri 50-ih, 60-ih in naprej do 80. leta tako dobro videli, kot sedaj? Sigurno ne, vsaj večina, ampak na kontrolo jim pa ne do treba hodit, ko bojo medtem marsikomu zaradi slabšega vida že odvzeli dovoljenje, kao varnost na cesti. Jah, če bojo pa na cesti taki, ki imajo vozniško za toliko let, pa po določenem času videli slabo, je pa v redu.
No, samo razmišljanje, da je ta sistem mal zgrešen.
bubabiba
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a bubabiba »

Mene pa inštruktor sploh noče dat na glavno...vsakič, ko sm samo nekej naobe nardila (recimo enkat žmigouc pozabla), pa reče spet napaka kr še eno uro pa tko skos..in pol mi enkrat rata brez napak, pol pa reče no če boš naslednjič še enkrat tko vozila se greva prjavt (a me zajebavaš), no in naslednjič pridem in njega ni, ker je zbolel ahaa, sem bla čist razkurjena in po 10 dneh imam danes končno spet vožno in enkrat nrobe odmerim globino pri zavijanju v križišču levo in bo treba spet kar vadit, ponovno ni ne duha ne sluha o glavni. :roll: On pa ja to za tvoje dobro delava..ja saj razumem, sej jaz bi tut enmu za njegovo dobro, če bi še zaslužla zraven, pa ok za moje dobro samo jaz nimam več denarjaa. Bankrotirala bom pri temu izpitu, res. Nevem al sm res tko lesena za vozt matr. :)
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

*purple*, res je, rizično je in to zaradi ene medicinske sestre. Ampak mene bolj skrbijo tisti, ki MORAJO nositi očala ali leče in jim tako piše tudi v vozniškem, pa jih ne nosijo. Jaz ne ogrožam čisto nikogar, ker leče itak nosim skos, le da to ni zapisano nikjer, razumeš? Po tej teoriji sem jaz tista, ki nikogar ne ogroža in ne tisti, ki jim piše v vozniškem, da bi morali nositi očala, pa jih ne.
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 09. Feb. 2009 14:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Zaklenjeno