Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:twisted:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

mene pa zanima, kako je , če te policaji ustavijo in nimaš očal, v vozniški pa piše, da jih moreš nosit? Jaz sem namreč za vožnjo v avtošoli imela očala, ker na zdravniškem nisem dobr vidla, sam zdej v avtu jih pa nikol nimam...policaji me pa še niso ustavli...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Takrat si slabo videla zdaj pa ne? Če ti v vozniškem piše, da moraš nositi očala, potem znajo biti problemi, če jih ob vožnji nimaš. Poleg tega se gre za dobro tebe in drugih. :wink:
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a **medyka** »

Lohk pa rečeš, da nosiš leče. Ti ne morejo rečt, da jih moreš ven vzet :) Drugače ima moja kolegica prav napisan, da vozi z očali ali lečam.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

**medyka** napisal/-a:Lohk pa rečeš, da nosiš leče. Ti ne morejo rečt, da jih moreš ven vzet :) Drugače ima moja kolegica prav napisan, da vozi z očali ali lečam.

jaz mam tudi napisano, da vozim z lečami ali očali. sicer je pa najbrž odvisno na kakega policaja naletiš. moji mami je enkrat en rekel naj vzame ven leče tak da....
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a **medyka** »

Koker vem jih ne moreš kar ven vzet, saj moraš prav z vodoico sčistit in ne vem kaj še. Ne vem, ker ne nočim leč.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

**medyka** napisal/-a:Koker vem jih ne moreš kar ven vzet, saj moraš prav z vodoico sčistit in ne vem kaj še. Ne vem, ker ne nočim leč.

To je res ja. Jaz jih nosim in ni najbolj higienično oz. sploh ni, če jih vzameš ven z nečistimi rokami (treba jih je umiti, leče pa dati v posodico s posebno tekočino). In ne vem kakšen policaj to mora biti (očitno neumen kot le kaj), da to zahteva od voznika.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

sam nekej: a vm v vozniškem dovoljenju piše, da vozite z očali/lečami ?

ker mam js tud očala oz. leče, pa mi nikjer nič ne piše v vozniški. Zdej pa ne vem, al sm narobe zastopla al kaj ....
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*ka!a* napisal/-a:sam nekej: a vm v vozniškem dovoljenju piše, da vozite z očali/lečami ?

ker mam js tud očala oz. leče, pa mi nikjer nič ne piše v vozniški. Zdej pa ne vem, al sm narobe zastopla al kaj ....

mislm da maš eno kodo zadej na vozniški..drugače pa nč bat, kukrvem piše v računalniku :wink: tko, da če te gre preverjat ti pa nisi bla z očali/lečami, plačaš kazen, ker te lahko ugotovi.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

^^ aha, tuko je to. Ne, js mam itak skos očala oz. leče, tko da me to ne skrbi, sam nism pa vedla a piše kje in če piše :) . Hvala :)
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Dadyka15 »

jz mam pa od srede 04.02. izpit pa sm čist happy....
sam neki mi manka..mazda 2 pa inštruktor...
missam ju :(
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*ka!a* napisal/-a:sam nekej: a vm v vozniškem dovoljenju piše, da vozite z očali/lečami ?

Jaz nosim samo leče, ampak to ni nikjer evidentirano, tako da glede tega ne more priti do težav (so me enkrat že ustavili policaji, pa nisem dobila nobenega vprašanja v zvezi z lečami, ker niti niso vedli da jih nosim).
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

amm, nevem če je čist res da te nkjer ne vidjo:

11. člen

V vozniško dovoljenje se na mesto, določeno za opombe, vpišejo zdravstvene ali druge omejitve, ki so navedene v zdravstvenem spričevalu o telesni in duševni zmožnosti stranke, in sicer
korekcija vida na naslednji način:
01. 01. vozi z očali;
01. 02. vozi s kontaktnimi lečami;

01. 06. vozi z očali ali kontaktnimi lečami;
slušni aparat na naslednji način:
02. 01. slušni aparat za eno uho;
02. 02. slušni aparat za obe ušesi;
proteza za ude na naslednji način:
03. 01. proteza za zgornji ud;
03. 02. proteza za spodnji ud;

Uradni list RS

Tko, da pomoje more bit nekje zavedeno( zdej je v kodah)...Je pa odvisno al te praša al te ne.Mojga fotra tud enkrat niso uprašal kje ma očala, pa jih ni imel na očeh, slikan pa je z njimi.Očitno so pregledal, al nevemkaj.
ampak mislm da načeloma, kar je logično, morjo bit use telesne pomanjkljivosti nekje zabeležene.tko da če te da pod pregled, v kompu zihr piše use.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

sem šla prav gledat v izpit: tam pod omejitve/informacije pišejo te kode, ki jih je navedla *purple*.

jaz imam 01.06.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Meni čisto nikjer ne piše, da vozim z lečami, ker se spomnim, da me niti ne zdravniškem pregledu, ko sem ga šla delat lani, ni vprašala, če nosim očala ali leče.
Zaklenjeno