Izpit za avto
-
- Cosmopsiho
- **medyka**
- Komunikatorka
**medyka** napisal/-a:Lohk pa rečeš, da nosiš leče. Ti ne morejo rečt, da jih moreš ven vzetDrugače ima moja kolegica prav napisan, da vozi z očali ali lečam.
jaz mam tudi napisano, da vozim z lečami ali očali. sicer je pa najbrž odvisno na kakega policaja naletiš. moji mami je enkrat en rekel naj vzame ven leče tak da....
- **medyka**
- Komunikatorka
-
- Cosmopsiho
**medyka** napisal/-a:Koker vem jih ne moreš kar ven vzet, saj moraš prav z vodoico sčistit in ne vem kaj še. Ne vem, ker ne nočim leč.
To je res ja. Jaz jih nosim in ni najbolj higienično oz. sploh ni, če jih vzameš ven z nečistimi rokami (treba jih je umiti, leče pa dati v posodico s posebno tekočino). In ne vem kakšen policaj to mora biti (očitno neumen kot le kaj), da to zahteva od voznika.
*ka!a* napisal/-a:sam nekej: a vm v vozniškem dovoljenju piše, da vozite z očali/lečami ?
ker mam js tud očala oz. leče, pa mi nikjer nič ne piše v vozniški. Zdej pa ne vem, al sm narobe zastopla al kaj ....
mislm da maš eno kodo zadej na vozniški..drugače pa nč bat, kukrvem piše v računalniku

-
- Cosmopsiho
*ka!a* napisal/-a:sam nekej: a vm v vozniškem dovoljenju piše, da vozite z očali/lečami ?
ker mam js tud očala oz. leče, pa mi nikjer nič ne piše v vozniški. Zdej pa ne vem, al sm narobe zastopla al kaj ....
Jaz nosim samo leče, ampak to ni nikjer evidentirano, tako da glede tega ne more priti do težav (so me enkrat že ustavili policaji, pa nisem dobila nobenega vprašanja v zvezi z lečami, ker niti niso vedli da jih nosim).
amm, nevem če je čist res da te nkjer ne vidjo:
Uradni list RS
Tko, da pomoje more bit nekje zavedeno( zdej je v kodah)...Je pa odvisno al te praša al te ne.Mojga fotra tud enkrat niso uprašal kje ma očala, pa jih ni imel na očeh, slikan pa je z njimi.Očitno so pregledal, al nevemkaj.
ampak mislm da načeloma, kar je logično, morjo bit use telesne pomanjkljivosti nekje zabeležene.tko da če te da pod pregled, v kompu zihr piše use.
11. člen
V vozniško dovoljenje se na mesto, določeno za opombe, vpišejo zdravstvene ali druge omejitve, ki so navedene v zdravstvenem spričevalu o telesni in duševni zmožnosti stranke, in sicer
korekcija vida na naslednji način:
01. 01. vozi z očali;
01. 02. vozi s kontaktnimi lečami;
01. 06. vozi z očali ali kontaktnimi lečami;
slušni aparat na naslednji način:
02. 01. slušni aparat za eno uho;
02. 02. slušni aparat za obe ušesi;
proteza za ude na naslednji način:
03. 01. proteza za zgornji ud;
03. 02. proteza za spodnji ud;
Uradni list RS
Tko, da pomoje more bit nekje zavedeno( zdej je v kodah)...Je pa odvisno al te praša al te ne.Mojga fotra tud enkrat niso uprašal kje ma očala, pa jih ni imel na očeh, slikan pa je z njimi.Očitno so pregledal, al nevemkaj.
ampak mislm da načeloma, kar je logično, morjo bit use telesne pomanjkljivosti nekje zabeležene.tko da če te da pod pregled, v kompu zihr piše use.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
-
- Cosmopsiho