Kontracepcijske tabletke
-
- Sramežljivka
Začela sem jemati tabletke Jasminelle. Začela sem jih jemati na prvi dan menstruacije in ta je trajala potem 7 dni (ponavadi jo imam sicer 3 dni). To pa me niti ne bi motilo tako zelo, če ne bi imela sedaj še vedno takega rjavo-krvavega izcedka. (prve tablice še nisem končala) Brala sem nekje na netu, da se je podobno zgodilo tudi eni drugi in jih je potem morala zamenjat. Zanima me, če ima katera kakšno podobno izkušnjo oz. če katerga uporablja Jasminelle. Hvala za odgovore že vnaprej!
^^ To se je zgodilo tudi meni in sem poklicala v ambulanto, kjer so mi povedali, da to ni problematično, če se pojavi po prvi menstruaciji po začetku jemanja tabletk. Pri večini se pojavi samo prvič in potem nikoli več (tudi pri meni) in to je normalno in zaradi tega ni potrebno menjati tabletk.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
- Sramežljivka
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
bubbles napisal/-a:PlayLejdi napisal/-a:ma sej nevem, kam to uvrstit, ker sem iskala po brskalniku, pa mi ni nč najdu![]()
bom pa kar tukaj na hitro povprašala. v nedeljo zvečer sva s fantom imela spolni odnos, in sva uporabljala kondom, tabletk ne jemljem. In po njegovem orgazmu mi je nekaj steklo iz vulve, vendar je on pregledoval kondom, pa nisva opazila da bi kaj izteklo iz njega. Ni pa siguren. Je možno, da bi izteklo kaj iz kondoma al pa je to le od mastnosti zunanje strani kondoma in mojga "soka". Ker izcedek sem imela le takoj po odnosu, doma več ne.
Ali naj vseeno grem po tiste tabletke anti baby, po spolnem odnosu al ne. Baje da niso preveč priporočljive, le ko je nujno, saj lahko zmanjšajo plodnost.
Nujno bi prosila za nasvet, ker baje lahko vzameš anti tabletke v rokku 72 ur po odnosu, meni pa ura že tiktaka.
to je lahko pačposledica vlažne nožnice ali belega toka in kombinacije obeh. drugače pa ima sperma zelo značilen vonj, drugačen od ženskih izcedkov, to lahko tudi pomaga, kakorkoli se čudno bere
za pomiritev živcev bi pa na tvojem mestu vseeno šla do ginekologinje, da ti še ona svetuje.
ženska napisal/-a:Če je bil kondom nepoškodovan in je ostal na svojem mestu, ni panike.
ja test lahko delam po nekem času...tak da ga še zdaj ne morem.
mi je pa blo čudno, ker je steklo toliko ven...res je da sem bila zelo navlažena, pa tudi dnevne bele izcedke mam (beli tok). je pa on gledal kondom, pa ni opazil da bi bil poškodovan.
bo bolje da počakam do naslednje menstruacije, potem pa bom videla.
nevem kako je glede kontracepcijskih tabletk. sept. sem nehala jemati, ker sva s prejšnjim šla narazen, zdaj z januarjem pa sem spet spolno aktivna, in me zanima, če lahka jemljem naprej, pa če so škodljive nosečnosti...oz. če lahko povzročijo neplodnost.
Sem se odločila, da napišem svojo izkušnjo z jemanjem KT.
Začela sem jih jemat predvsem zaradi zelo močnih in bolečih menstruacij.
Prve tabletke, ki sem jih dobila so bile Logest. Prve pol leta vse krasno in fajn, potem so se pa začeli neki čudni izcedki in g je ugotovila, da so mi tabletke prešvoh in sem dobila Femoden, ki so malenkost močnejše. Vse ok,potem sem jih po enem letu nehala jemat, ker sem jedla ena druga zdravila in nisem smela jest KT. Po ene pol leta so me naenkrat začele bolet prsi. Bolele so me vsak dan in to za znort, dobila sem mozoljev da dol padeš in moodswingala sem tako, da sem šla sama seb na jetra, da ne omenjam da sem dobila menstruacijo na 14 dni... Grem do g, ki se mi je režala, da so mi "hormoni malo zdivjali" (yeey pri 25 letih imam jst pubertetniške izbruhe
) in mi svetovala, naj začnem spet jemat tabletke, da se mi cikel nazaj uštima. In sem jih. Eno leto. Potem so se pa spet začele veselice. Enkrat vmes so mi začeli izpadat lasje...in to v šopih. Ker sem bila vmes slabokrvna, sem pač mislila da zato pa stres... potem so se pa začele ubijalske menstruacije...en dan preden sem jo dobila obvezna migrena z bruhanjem (tega prej nikol v lajfu nisem imela), menstruacija pa tako močna in boleča, da adijo. In ko se je to dogajalo 3 mesece zapored sem nekako sama začela povezovat vse skupaj s KT in sem jih nehala jemat. Migrene so čudežno izginile.
Lasje so nehali izpadat
Grem do g...ki se je končno nehala smejat mojim hormonom in ugotovila, da sem očitno zelo občutljiva na KT in da imam svoje hormone tolk močne, da se mi čez čas, ko se navadim na KT, organizem začne upirat z lastnimi hormoni in poruši se mi ravnovesje in vse skupaj sfeclja in ..no, posledice sem opisala zgoraj. Zdaj sem brez KT pol leta in sem kot
za m pa komej vem, da jo imam. Je rekla g, da jih ne smem jemat vsaj eno leto, da se mi hormoni uštimajo nazaj, potem pa naj pridem, da bova poskusile nove.
E, nikol več!!!
Mi niti moj ne pusti...itak pa imava namen imet čez kako leto dojenčka, tak da...
Začela sem jih jemat predvsem zaradi zelo močnih in bolečih menstruacij.
Prve tabletke, ki sem jih dobila so bile Logest. Prve pol leta vse krasno in fajn, potem so se pa začeli neki čudni izcedki in g je ugotovila, da so mi tabletke prešvoh in sem dobila Femoden, ki so malenkost močnejše. Vse ok,potem sem jih po enem letu nehala jemat, ker sem jedla ena druga zdravila in nisem smela jest KT. Po ene pol leta so me naenkrat začele bolet prsi. Bolele so me vsak dan in to za znort, dobila sem mozoljev da dol padeš in moodswingala sem tako, da sem šla sama seb na jetra, da ne omenjam da sem dobila menstruacijo na 14 dni... Grem do g, ki se mi je režala, da so mi "hormoni malo zdivjali" (yeey pri 25 letih imam jst pubertetniške izbruhe

Mi niti moj ne pusti...itak pa imava namen imet čez kako leto dojenčka, tak da...
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
No pol pa nism edina k je mela samo težave s kt. Prvo sm začela s Cileste, prvo vse ok, pol so se pa začele vmesne krvavitve, mi je zamenjala za Diane35, kao močnejše, je blo še več krvavitev, pol sm dobila Harmonet, je blo še slabš, vmes sem enkrat zgubila občutek v roki in polovici obraza, nakar je nevrolog ugotovil, da je verjetno migrena, kot posledica tabletk (mene nikol glava bolela) in na zadnje sem dobila Yarino pri kateri sem krvavela skoz...in sm po 3 letih rekla, da mam dost in sm nehala jemat. Prvo en mesec nism mela menstre, pol je prišla in je blo 2 mesca ok, no pol se je pa začel in v 4 mescih nism nehala krvaveti niti za en dan, skoz sm mela menstruacijo, pol je blo 10 dni močnega rjavega toka, pol pa spet menstruacija...ginekologinja je delala teste, vsak teden dam kri za novo preiskavo, vse je ok do zdej, ne najde vzroka. Trenutno sem že 4 mesce na tabletih za uravnavanje menstruacije in ni vredu...zdej je pavza in je že 8 dan ciklusa...zdej se bo ustavla in pol bom čez en teden še enkrat dobila menstruacijo...nikako ne moreva ustavit to dvojno menstruacijo...edino ko jemlem tablete je mir. Meni je tudi predlagala nazaj tabletke pa ni šans nikoli več. Zdaj čakam da se mi hormoni umirijo in se mi telo očisti vsega. Ma totalen sranje so bile tableke zame....
Pa še mene ena malenkost zanima... Glede na to, da KT jemljem res le zaradi zaščite in glede na to, da zaščite definetli nekaj mesecev zdaj ne bom potrebovala... Bi lahko za toliko časa prekinila z jemanjem in potem spet začela? Ker se mi zdi precej brez veze, da se filam z nečim, če mi nekaj časa ni potrebno...
iluzija napisal/-a:Pa še mene ena malenkost zanima... Glede na to, da KT jemljem res le zaradi zaščite in glede na to, da zaščite definetli nekaj mesecev zdaj ne bom potrebovala... Bi lahko za toliko časa prekinila z jemanjem in potem spet začela? Ker se mi zdi precej brez veze, da se filam z nečim, če mi nekaj časa ni potrebno...
Če se ne motim, iluzija, jih jemlješ zelo kratek čas, kajne? S tega stališča je izredno nadležno, da skačeš od jemanja k nejemanju in potem spet k jemanju, vse to v roku cca. pol leta. To je za telo in hormone zelo zmedeno - jaz zase lahko rečem, da tega ne bi počela, je pa res, da na nakatere kt sploh nimajo bog ve kakšnega vpliva, vsaj občutnega ne. Jaz sem vsako novo jemanje izjemno močno čutila še vsaj pol leta, tudi po koncu jemanja je telo potrebovalo nekaj časa za stabilizacijo in si ne predstavljam, da bi v enem letu začela in hkrati nehala z jemanjem.
Odločitev je tvoja. Mogoče je dobro, če vprašaš še ginekologinjo.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
MsN, res je.. Tako rekoč sem šele pri tretji škatlici. Je pa tako, da se mi zdi, kot da jih sploh ne jemljem - nobenih posebej razpoloženjskih sprememb ni, sprememb na koži, teži sploh ne, počutim se enako kot prej, samo menstrualne krvavitve mi grejo na živce, ker so prisotne bolj kot ne skoraj vsak dan, ampak se ne spremenijo v nič konkretnega.
Je res, da je najbolje, da se kar pozanimam pri ginekologinji.
Je res, da je najbolje, da se kar pozanimam pri ginekologinji.

-
- Sramežljivka