Fitness [Združene teme]

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

Sliš se zanimivo, sam men tele skupinske vadbe ne odgovarjajo najbolj zarad zapletenga urnika.

Pa sej menda majo na fitnessih tud orodja, na katerih se izvaja aerobna vadba (npr. orbitrek, kolo in podobno), al mislte, da to ni dovolj dobra aerobna vadba?
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Potrbuješ obe vadbi; anaerobno in aerobno vadbo. Oziroma uteži in kardio naprave.

Torej najprej par vaj za moč, tonus, ... zatem pa še malo na kako od kardio naprav; kolo, spinner, tekalna steza, orbi, ...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

^^
Mene pa zanima, če je tak vrstni red nujen? Ker jaz veliko lažje najprej tečem oz. sem na kolesu in potem izvajam vaje za mišice.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Bolš, je da vaje za moč - anaerobno vadbo delaš dokler si še spočit oz. imaš več energije - bolj polne glikogenske zaloge, volje, moči,.... tudi za samo izgubo maščobe je boljše.

Ni pa zdej nujno. Če ti paše tko pa dejal ta vrstni red. Čeprav probi vsaj malo menjat. Koliko minut kardia pa delaš?
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Ponavadi trikrat na teden delam vaje z utežmi in takrat sem pred tem pol ure na kolesu ali orbiju. Grem pa, če le lahko, še dvakrat na teden v fitnes in takrat sem samo na kolesu eno uro. Kakšen nasvet?
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Kamot lahko ohraniš tudi tako. Pol ure ni tko veliko... če boš imela voljo pa le kdaj zamenjaj ... 10 - 15 min ogrevanja - uteži - orbi :P
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Samo jaz sem po utežeh tako zmatrana, da ne morem potem še na orbi. :lol: Sem že parkrat probala, pa ne gre in ne gre ... No glavno, da so vidni rezultati in pa da se veliko bolje počutim odkar migam. Pa hvala za odgovor. :)
Bi pa še nekaj vprašala. :oops: Npr. da se ti na trebuhu naredi malo špehca (res minimalno in samo malo pod popkom). Če se hočeš tega znebiti moraš nujno shujšati in ni dovolj samo redna vadba, več kardia, trebušnjaki? Ker imam majhen problemček, s postavo sem res zadovoljna in nočem shujšat, ker bi potem obline zgubila na vseh pravih mestih, ampak me pa ta pobožični špehec moti. :lol: Ubistvu sploh ne znam povedt kako zgleda, ni zamaščen trebuh, ampak pod popkom samo mallo bolj izbočen kot je bil in to me res živcira. To je špeh, kajne? :evil:
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Zdej ne vem kaj bi blo drugega pod popkom? :D Verjetno je špehec, samo 100% pa ne morm rečt... bi mogl vidlt fotko. :D

Sicer pa; fat free trebuh se dela v kuhinji, če razumeš. :) Ni treba imet deficit in znižat kcal, samo ohranjaj toliko kot rabiš pa izibiraj bolj primerne vire hrane za izgubo maščobe. Drgač pa potrpežljivo treniri naprej pa bo.

Sej to je dobro, da si po utežeh zmatrana. Kardio, ki pa temu sledi naj bo pa čsit nizkointenziven, lepo na izi tempo, pri katere se lahko še mirno zgovarjaš al pa poješ.

:D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

polly-polly napisal/-a:Zdej ne vem kaj bi blo drugega pod popkom? :D Verjetno je špehec, samo 100% pa ne morm rečt... bi mogl vidlt fotko. :D

Sicer pa; fat free trebuh se dela v kuhinji, če razumeš. :) Ni treba imet deficit in znižat kcal, samo ohranjaj toliko kot rabiš pa izibiraj bolj primerne vire hrane za izgubo maščobe. Drgač pa potrpežljivo treniri naprej pa bo.

Sej to je dobro, da si po utežeh zmatrana. Kardio, ki pa temu sledi naj bo pa čsit nizkointenziven, lepo na izi tempo, pri katere se lahko še mirno zgovarjaš al pa poješ.

Samo potemtakem se mi bo to povsod prej poznalo kot pa na trebuhu. Ker jaz recimo res zelo hitro shujšam, že na sploh ne jem nezdrave hrane in čim se začnem malo bolj pazit, takoj izgubim kilogram ali dva in si potem taka nisem všeč... Če izgubim eno kilco se mi takoj pozna (na žalost ne na trebuhu, ampak tam kjer ni treba), pa tudi ne počutim se dobro. Kilaža se mi npr. ni spremenila, samo trebuh je malo bolj izbočen. Vem, da najbrž pretiravam, samo me res jezi ta trebuh. :D :evil:
Sedaj imam novo terapijo in sicer se ovijem s folijo okrog trebuha in grem na orbi. :lol: In tako upam, da mi bo čudežno splahnel samo trebuh. To so najbrž samo sanje, ne? :D
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AniMaLisTik »

lorelaj napisal/-a:
polly-polly napisal/-a:Zdej ne vem kaj bi blo drugega pod popkom? :D Verjetno je špehec, samo 100% pa ne morm rečt... bi mogl vidlt fotko. :D

Samo potemtakem se mi bo to povsod prej poznalo kot pa na trebuhu. Ker jaz recimo res zelo hitro shujšam, že na sploh ne jem nezdrave hrane in čim se začnem malo bolj pazit, takoj izgubim kilogram ali dva in si potem taka nisem všeč... Če izgubim eno kilco se mi takoj pozna (na žalost ne na trebuhu, ampak tam kjer ni treba), pa tudi ne počutim se dobro. Kilaža se mi npr. ni spremenila, samo trebuh je malo bolj izbočen. Vem, da najbrž pretiravam, samo me res jezi ta trebuh. :D :evil:
Sedaj imam novo terapijo in sicer se ovijem s folijo okrog trebuha in grem na orbi. :lol: In tako upam, da mi bo čudežno splahnel samo trebuh. To so najbrž samo sanje, ne? :D

pomoje sploh ni tok bad ko ti tu prikazuješ da je , si pomoje preveč obsedena z tem, punce majo višji % maščobe ko tipi , ne rabiš bit na 8% da se ti vidijo vse mišice pa žile :D
____AniMaLisTik____
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Lorelaj sej sm napisala, ne imet deficit, ampak jej toliko kot rabišš za ohranjanje mase - teže. Če se tega držiš, ne bo niti ene kg manj. :D

S tisto tepraijo boš mal bolj zašvicala,... mal več vode izločila. Probi potem kvečim z masažo problematičnega predela.

Sicer se ti bo pa verejtno čist uštimal, samo mal časa traja. Bod potrpežljiva pa bo.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

AniMaLisTik napisal/-a:
lorelaj napisal/-a:

pomoje sploh ni tok bad ko ti tu prikazuješ da je , si pomoje preveč obsedena z tem, punce majo višji % maščobe ko tipi , ne rabiš bit na 8% da se ti vidijo vse mišice pa žile :D

Vem, da pretiravam. :D Samo mene vsaka stvar s katero se začnem ukvarjat nekoliko obsede in potem me res jezi, če ne dosežem tistega, kar sem si zamislila. :lol:
Polly-polly, hvala. Ti bi mogla začet računat tvoje nasvete, ker te tukaj vsi preveč izrabljamo... :lol: :D
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

AniMaLisTik napisal/-a:pomoje sploh ni tok bad ko ti tu prikazuješ da je , si pomoje preveč obsedena z tem, punce majo višji % maščobe ko tipi , ne rabiš bit na 8% da se ti vidijo vse mišice pa žile :D

Za ženske je ene deset procentou "pribitka".

Ampak jst verjamem, da jo mot, mene tut nervira usako odstopanje od tistga, kar vem, da mam lahko (seveda tut od tistga, česar vem, da ne morem dosešt, ampak me prvo izžiucira dost bol).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AniMaLisTik »

Aloha napisal/-a:
AniMaLisTik napisal/-a:pomoje sploh ni tok bad ko ti tu prikazuješ da je , si pomoje preveč obsedena z tem, punce majo višji % maščobe ko tipi , ne rabiš bit na 8% da se ti vidijo vse mišice pa žile :D

Za ženske je ene deset procentou "pribitka".

Ampak jst verjamem, da jo mot, mene tut nervira usako odstopanje od tistga, kar vem, da mam lahko (seveda tut od tistga, česar vem, da ne morem dosešt, ampak me prvo izžiucira dost bol).

Mogoče ,ampak saj pravim da glih zato ker imajo dekleta pribitek pri njih ni ena predebela če se ji ne vidijo mišice definirane pa absi pa žile pa nevem kaj še vse, saj po eni strani prav da nekdo skrbi za zdravje pa fitness in to je zlo zlo dobra kvaliteta v mojih očeh ampak eni pa radi pretiravajo zato pa malo opozarjam na to.
____AniMaLisTik____
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Jaz pa že tok pogrešm fitnes. Komaj čakam da končajo izpiti in se spet vpišem.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Odgovori