Tašča...
wauuu..pa ti si rojena za ujetništvo..če bi bil jaz v takšni situaciji, bi bil že zdavnaj v novicah na prvi strani s podnaslovom "šokantno" oz. "tragedija"..zbrcaj se čimprej ven iz tega nasilja, ker zadeva ne bo boljša, četudi se s fantom pogovoriš..krog nasilja se ponavlja..na svoje, ultimat 5min, ok 3 tedne, kovčke spakirat in domov spravljat, tako da zadnji dan, ko on ne bo hotel stran od svoje mamice, le še zobno ščetko vzameš in poveš prasici tašči, da boš njo najbolj pogrešala in da ti ni jasno, kako je lahko po tem, kaj vse si ji mešala v hrano sploh še živa..povej ji, da je medicinski fenomen in da je lekarnar itak že nekaj sumil..ji boš pa jabolčno pito po pošti poslala..
Če boš ostala oz. bo ostala tašča, potem lahko rečem le, da sta ustvarjeni druga za drugo..
Če boš ostala oz. bo ostala tašča, potem lahko rečem le, da sta ustvarjeni druga za drugo..
lesnik napisal/-a:Pol pa še kadar sva skupaj morva zart njega it vsaj enkrat na dan k njim po možnosti na večerjo.Ko ne morem gledat jih saj se zadzujem da se ne skregamo.Ampak ne bom pozabila da za novo leto ko sva se zmenila da bova pač doma si naredila večerjo,mi reče za novo leto ja saj si ti hotela da sama si narediva večerjo če bi blo po njegovem bi šla na večerjo k njihovim.Cel nov let mi je zafrknu.Skupaj sva 2leti skor 2leti in pol.Kaj bi ve naredila ob takem moskem?
Vsak dan hodit k staršem na kosilo - če živiš na svojem - pač ni samostojnost.
Imam občutek, da se je tale tvoj preselil samo zato, da ti lahko sedaj očita in pod nos meče, da "sej sta se preselila zaradi tebe".
Ker, če v bitki "ona vs. starši" skozi zagovarja starše... koji klinc vztraja s punco?
Jaz bi ti toplo svetovala, da se vsaj za 1 teden lepo domov spokaj pa tam v miru premisli. On pa naj bo z mamico, z očkom, sam ali kakor mu najbolj paše.
Hvala lepa za tako skupno življenje.
Imaš, da me vikaš!
- FairyAngel
- Kofetarica
- Kraj: Svet mojih sanj :)
- Kontakt:
Meni se zdi, da je v avtorici teme en kanček mazohistke, drugače bi že zdavnaj spakirala in šla - s fantom ali brez njega. In enako velja za vse ostale, ki se pustijo podrejati fantovim staršem ... Saj razumem, da ni vedno možnosti iti že na začetku na svoje, ampak če ima fant kaj soli v glavi, bo že znal povedati staršem, da si s tem dekletom želi ustvariti skupno življenje in je vsakršno vmešavanje brez podlage nepotrebno.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Saj ne vem.. v bistvu je tvoja situacija totalno .. mimo. Mimo zdrave pameti.
Dekle, spokaj ze enkrat od tam in ce dragi lahko tolerira tako obnasanje, tebi tega NI TREBA.
Zivis blizu fanta, 10 min hoje celo. Kaj se cakas, pojdi domov. Saj se vajina zveza ne bo sesula, ce bos spet zivela doma..
Sicer sem pa tudi jaz mnenja, da mladi in stari ne grejo lih najboljse skupaj.. Moja mami mi je tudi dala en pameten nasvet 'ce imas moznost, nikakor ne zivi blizu svoje tasce', prijatelj je rekel 'nikoli, ampak res nikoli se ne sme zgodit, da bi tasca lahko prisla v copatih na tvoj dom (ker to pomeni, da je preblizu)'...
Ampak moj lubi se vseeno vztraja, da bi si naredil stanovanje v zgornjem stuku
. Ampak ne hvala, jaz sem ze zdaj pogruntala njegovo mamo...
Punca, spravi se k sebi in pojdi..!
Dekle, spokaj ze enkrat od tam in ce dragi lahko tolerira tako obnasanje, tebi tega NI TREBA.
Zivis blizu fanta, 10 min hoje celo. Kaj se cakas, pojdi domov. Saj se vajina zveza ne bo sesula, ce bos spet zivela doma..
Sicer sem pa tudi jaz mnenja, da mladi in stari ne grejo lih najboljse skupaj.. Moja mami mi je tudi dala en pameten nasvet 'ce imas moznost, nikakor ne zivi blizu svoje tasce', prijatelj je rekel 'nikoli, ampak res nikoli se ne sme zgodit, da bi tasca lahko prisla v copatih na tvoj dom (ker to pomeni, da je preblizu)'...
Ampak moj lubi se vseeno vztraja, da bi si naredil stanovanje v zgornjem stuku

Punca, spravi se k sebi in pojdi..!
Ko sem pred novim letom zadnjega živčkota fasala(so me čakala zaklenjena vrata,ko sm šla s sestro na drink!)in sm zvonla da mi je kdo odprl,moj pa je popoldan delal,zunaj je blo mrzlo.in mi odpre vrata tast pa me nahrulita da kod hodim ob tej uri,a ura je bla 10zvečer.pa sm se razkurla in se skregala z obema ter fantu povedala kaj je blo.pol pa jim je on napopeval svoje in reku da jaz nism v nobeni lasti,da me bo kdo zajebaval in me nadzoroval.in fala kurcu dol je flet že skor vštiman...manjka nam še klop za kuhno.v soboto greva v ljubljano v rutara pogledat spalnce...in sva sma svoja...še to malo bova pa zobe stinsnla pa bo...sam zdaj mu za vsako povem kaj mi gre na k***c...in pršla sva do zaključka,da če dol ne bova mela svojega mira da greva začasno k mojim pol pa najt stanovanje...ker je opazu da sm vse bolj napičena.al sm res dvignla glas...
pa ko sta me tašča in moja mat napali ker sm bla pr enem frendu...kar pa je moj vedu...nič pisnu ko sm šla...pol pa mi starci nabijat da je bil jezen...on pa čist mirn v sobi...pa sm mu rekla in takoj drug dan se je s starci spiču,ko pa je še moja amt pršla sm pa jaz njih dve napalila...pol pa so ble prizadete,ker sm dvignla glas...pa enkrat je mogu i meni film poknt!zdej zna še kaj gunđat sma maliji zagrozi,da jo bo fuknu čez balkon pa je tišina.in ko mi je med tem ko je bil dragi na dopustu nalagala kaka dela,ravno ko sva mela carkljanje party ji je reku da naj sam terorizira,sam da bo on tisit,ki bo zadnji teroriziral.
pa ko sta me tašča in moja mat napali ker sm bla pr enem frendu...kar pa je moj vedu...nič pisnu ko sm šla...pol pa mi starci nabijat da je bil jezen...on pa čist mirn v sobi...pa sm mu rekla in takoj drug dan se je s starci spiču,ko pa je še moja amt pršla sm pa jaz njih dve napalila...pol pa so ble prizadete,ker sm dvignla glas...pa enkrat je mogu i meni film poknt!zdej zna še kaj gunđat sma maliji zagrozi,da jo bo fuknu čez balkon pa je tišina.in ko mi je med tem ko je bil dragi na dopustu nalagala kaka dela,ravno ko sva mela carkljanje party ji je reku da naj sam terorizira,sam da bo on tisit,ki bo zadnji teroriziral.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
- Sramežljivka
da jo bo fuknu čez balkon? ne vem no, saj razumem, da ti ne paše da te nadzirajo, hočejo vdet za vsak tvoj korak itd. ampak ti živiš v njihovi hiši, če je res tako grozno se odseli, jaz zase vem da če bi imela hišo in otroke me moji otroci skupaj s svojimi partnerji nebi imeli v lastni hiši nobene pravice "terorizirat"...
- positive vibration
- Cosmofrik
Zavrdaj se, da si še vseeeno v njihovi hiši, čeprav mata "svoje" nadstropje. Ti nekaj povem: stara ti bo isto srala po glavi, kot ti je do zdaj. Poskusi, mogoče bo res šlo na bolš, sam bodi pripravljena tudi na najslabše. V tem primeru sam spokaj domov (teh 10min pa res ni blem), pa si začnita iskat svoj flat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
- Cosmopsiho
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
- Kontakt:
Jochie napisal/-a:ti si pa karakterno zelo močna, da tašče še nisi ubila!![]()
![]()
Podpis
Nevem zakaj se ne spravita živeti v kako stanovanje....ker boš imela same probleme z njo...NIKOLI se nebo spremenila edino še hujša bo postala...
Pomisli ko bosta imela otroke?
Si predstavljaš, da jih bo hotela kar po svoje vzgajati?
PREČ!!!!
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Jaz nikoli ne bi šla živet niti v zgornji štuk nad taščo, kaj šele v isto stanovanje. Ker je še vedno dejstvo da hiša NI tvoja in da si neke vrste gost. Ko smo vsi dobre volje in se imamo radi, še gre ... ko pa komu kaj ne paše, pa vem, da bi bila jaz tista, ki bi morala bit tiho.
Sumin, da se bo moja vmešavala tudi če bova na svojem. Že kar vidim, da bo dobila ključ in prišla pospravljat in urejat stanovanje po svoje. Ker pač moj tip pravi, da je to super lepo če več generacij živi skupaj in se majo fajn ... ja, lahko se majo fajn prva dva tedna, potem pa nikoli več.
Sumin, da se bo moja vmešavala tudi če bova na svojem. Že kar vidim, da bo dobila ključ in prišla pospravljat in urejat stanovanje po svoje. Ker pač moj tip pravi, da je to super lepo če več generacij živi skupaj in se majo fajn ... ja, lahko se majo fajn prva dva tedna, potem pa nikoli več.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Midva sva nekaj casa zivela pr njemu doma..lahka bi tud pr men..imamo veliko hiso...2 nadstropja fraj..ampak sva se odlocla in sla cisto za sebe..pa ne da se ne bi razumel..prov fajn se razumema z enimi kot drugimi...vendar nama je bols, da sva cist zase..noben naju ne nadzoruje..delava kar nama pase...in je prov fajn...med vikendi pa tudi med tedni..pa gremo lepo na obisk en do druzga... ter kako recemo..in taksen odnos mi je ravnopravsnji... da se razumemo tako kot se..
- *Penelope*
- Komunikatorka
Zadnič me je fant pelal z njihovim avtom(pač en avto ma cela družina) v mb kr sm mela ene opravke in pol sva šla še mal v šoping.šla sva okol dveh in prišla domov ob pol 9. Mama ga je tolk napizdla doma da kaj ni prišel na večerjo prav čas.A se vam to zdi normalno da pri 23 letih da mu težijo za večerjo??In pol seveda kriva sem pa jaz ker sm hotla v šoping
ne vem al jst pretiravam s tem da se mi zdi to sick al je res..

Normalno se mi zdi, da prideš na kosilo/večerjo, če mama kuha za vse.
Tako da, če so dogovorjeni, da jedo vsi, se spodobi vsaj sporočit, da te ne bo, da se ne kuha hrane za 5 ljudi, jesta pa na koncu samo dva. To pomoje ni stvar nadzora ampak osnov bontona.
V primeru, da pa stvari nimajo tako urejenih, je pa smešno in popolnoma nepotrebno, da se mama obremenjuje s prehrambenimi navadami odraslega sina.
Tako da, če so dogovorjeni, da jedo vsi, se spodobi vsaj sporočit, da te ne bo, da se ne kuha hrane za 5 ljudi, jesta pa na koncu samo dva. To pomoje ni stvar nadzora ampak osnov bontona.
V primeru, da pa stvari nimajo tako urejenih, je pa smešno in popolnoma nepotrebno, da se mama obremenjuje s prehrambenimi navadami odraslega sina.
*Penelope* napisal/-a:Zadnič me je fant pelal z njihovim avtom(pač en avto ma cela družina) v mb kr sm mela ene opravke in pol sva šla še mal v šoping.šla sva okol dveh in prišla domov ob pol 9. Mama ga je tolk napizdla doma da kaj ni prišel na večerjo prav čas.A se vam to zdi normalno da pri 23 letih da mu težijo za večerjo??In pol seveda kriva sem pa jaz ker sm hotla v šopingne vem al jst pretiravam s tem da se mi zdi to sick al je res..
Ja moja tašča je že taka, da teži za kosilo, ker večerje pri njih nimajo.
In moj lubi hodi ribit, in pol ga gre pa na ribičijo kliče, da mora pa zdaj prit domov, ker je kosilo in bla bla bla, pa čeprav ji je povedal, da ga ne bo na kosilo. On seveda ne pride, ker se mu enostavno ne splača. In pol ko kosilo jemo, samo celi čas najeda, da sploh več ni skupnega kosila, pa da bo mogla dvakrat posodo prat pa take fore. Pa še ful ga sili da more jest, vedno mu pravi, da si je premalo dal na krožnik, pa da je presuh, pa take bedne fore. Pa je moj tudi star 23 let.
Drugače pa: merisima spakiraj stvari in beži stran od tam če je tak grozno. Nevem kak toliko časa zdržiš tam če je res tak.
Jaz nikoli ne bi šla k tašči in tastu živet, ker tam ne bi bilo nič mojega in pol bi me enega dneva samo ven vrgla pa bi lahko šla. Ker pri njej nikoli ne veš kaj se bo zgodilo, ker je danes tak jutri pa drugače.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
- *Penelope*
- Komunikatorka