Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

missT* napisal/-a:NOVO

Želela sem si prestaviti menstruacijo...in v navodilih piše, da ko končas z jemanjem ene škatlice tabletk nadaljuješ z drugo... Je pa nastal problem, da me začenjajo zelo boleti jajčniki...Je to posledica tega??? Ima katera podobno izkušnjo?? Me bo to bolelo dokler ne bom nehala z jemanjem (da pač dobim menstruacijo)??

Malo čudno vprašanje, ampak pač...ne vem in prosim za nasvet.

Hvala.

Res nobena ne ve?? :oops:
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Ja, lahko da je od tega ja. Jst sm jo že parkrat prestavljala ma nikoli nism mela kašnih problemou zrat tega, tko da ti več ku tolko nemorem pomagat.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
moncy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a moncy »

moncy napisal/-a:Nujno rabim pomoč!

jemljem KT in zdaj se mi je zgodilo, da sem jih pozabila doma, čez teden sem pa v Ljubljani.

Kaj se zgodi, če jih ne jemljem cel teden? Ali pa mogoče samo par dni?

Najlepša hvala

kako pa je z jemanjem po tem? ali nadaljujem s to škatlico ali začnem z novo ali kako?

hvala
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

ja pol spet 3 tedne jemjli an, tko kot bi mogla itak skoz... to kar ti je pa ostal si pa pršparej za kdaj, ko boš hotla prestaut za kšn tedn, da ti ne bo treba nove tablce načet... :)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

missT* napisal/-a:
missT* napisal/-a:NOVO

Želela sem si prestaviti menstruacijo...in v navodilih piše, da ko končas z jemanjem ene škatlice tabletk nadaljuješ z drugo... Je pa nastal problem, da me začenjajo zelo boleti jajčniki...Je to posledica tega??? Ima katera podobno izkušnjo?? Me bo to bolelo dokler ne bom nehala z jemanjem (da pač dobim menstruacijo)??

Malo čudno vprašanje, ampak pač...ne vem in prosim za nasvet.

Hvala.

Res nobena ne ve?? :oops:

Najboljše bo, če boš poklicala ginekologinjo. Za take stvari ti ponavadi ni treba niti na pregled, znajo že sestre ponavadi pomagat. :)
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

Normalno. No, zdej ne, če te tok boli, da ne moreš stat, ampak bolečine, kot pri menstruaciji, so ob prestavljanju pogoste. Lahko pa vseeno pokličeš, da boš mirna.
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Uporabniški avatar
ForeverMe
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ForeverMe »

jz dobivam ful glavobole zadnje čase, pa glede na vse okoliščine je to zarad tabletk. k ma še kera take glavobole? pa kako ste jih odpravle?

jz sm drgač že namenjena d jih bom šla zamenat ampk čist tako informativno me zanima...hvala
Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a xurshax »

No, mene pa zanima, če se vam zdi vredno menjat kt zaradi izgube spolne sle? Kakšne so vaše izkušnje...Pomaga kaj menjava ali se bo treba s tem spijaznit?
hvala v naprej
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ja, želja po seksu je zame zelo pomembna in če imaš možnost, se pogovori z ginekologinjo in mogoče bosta najdli tabletke, ki ti ustrezajo.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

xurshax napisal/-a:No, mene pa zanima, če se vam zdi vredno menjat kt zaradi izgube spolne sle? Kakšne so vaše izkušnje...Pomaga kaj menjava ali se bo treba s tem spijaznit?
hvala v naprej

no ja, ce popolnoma izgubis spolno slo a ni potem brez veze jemat tabletke ce itak ne seksas :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

xurshax napisal/-a:No, mene pa zanima, če se vam zdi vredno menjat kt zaradi izgube spolne sle? Kakšne so vaše izkušnje...Pomaga kaj menjava ali se bo treba s tem spijaznit?
hvala v naprej

Možno je. Lahko pomaga menjava ali pa le opustitev kt. Poskusi najprej z menjavo, potem pa nehaj s kt, če ne bo bolje. No, še prej je seveda dobro vedeti, ali je za upad spolne sle krivo kaj drugega - npr. stres, zadeve s partnerjem ipd.
Tinchyy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchyy »

Živjo punce!

Zanima me, če ima katera podobno izkušnjo kot jaz. Skoraj 2 leti jemljem KT Yasminelle, ko sem pa nazadnje šla k ginekologinji, mi jih skoraj da ni hotela predpisati. Razlog: v 2eh letih sem se zredila za 3 kg, imam jih 63, visoka sem pa 167 cm. Ginekologinja mi je rekla, naj shujšam za 5kg. V dveh mesecih.
Torej, zanima me, če je to normalno. Poznam namreč ženske, ki so dosti močnejše od mene in brez problema jemljejo tabletke. Tudi te, ki jih imam jaz.
Aja, ginekologinja mi pred začetkom jemanja KT sploh ni omenila, da bi morala paziti na težo. Ja, mi je jasno da se ne smem zraditi za 10kg, ampak za 3kg? Zanima me vaše mnjenje.

LP, Tina
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

Mene so tele yasminele spravle na dno,kar se seksa tiče.Sva seksala usak dan,pol pa kr naekrat nč,mogoče enrkat na tedn,pa še to če se mi je slučajno dal.Pa še čist izsušeno nožnico sem mela,tko da je bla kr muka.Sm raj ob osmih zvečer zaspala kukr da bi seksala,al pa se usaj lupčkala pa stiskala.Pol sm pa nehala je blo pa takoj bolš.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Tinchyy napisal/-a:Živjo punce!

Zanima me, če ima katera podobno izkušnjo kot jaz. Skoraj 2 leti jemljem KT Yasminelle, ko sem pa nazadnje šla k ginekologinji, mi jih skoraj da ni hotela predpisati. Razlog: v 2eh letih sem se zredila za 3 kg, imam jih 63, visoka sem pa 167 cm. Ginekologinja mi je rekla, naj shujšam za 5kg. V dveh mesecih.
Torej, zanima me, če je to normalno. Poznam namreč ženske, ki so dosti močnejše od mene in brez problema jemljejo tabletke. Tudi te, ki jih imam jaz.
Aja, ginekologinja mi pred začetkom jemanja KT sploh ni omenila, da bi morala paziti na težo. Ja, mi je jasno da se ne smem zraditi za 10kg, ampak za 3kg? Zanima me vaše mnjenje.

LP, Tina

Čudna ginekologinja. :lol: Kaj točno ti je pa rekla, da ti zaradi kao previsoke teže ne bo več predpisala tabletk ali zato, ker si se za dve kili zredila? Meni je ginekologinja rekla samo to, da KT na vsako žensko delujejo drugače in da moram prenehati z jemanjem, če bom začela hitro pridobivati telesno težo (npr. 5 kg v enem mesecu) ... V dveh letih 3 kg pomoje sploh ni posledica tabletk, ampak posledica hrane ...
Tinchyy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchyy »

lorelaj napisal/-a:
Tinchyy napisal/-a:Živjo punce!

LP, Tina

Čudna ginekologinja. :lol: Kaj točno ti je pa rekla, da ti zaradi kao previsoke teže ne bo več predpisala tabletk ali zato, ker si se za dve kili zredila? Meni je ginekologinja rekla samo to, da KT na vsako žensko delujejo drugače in da moram prenehati z jemanjem, če bom začela hitro pridobivati telesno težo (npr. 5 kg v enem mesecu) ... V dveh letih 3 kg pomoje sploh ni posledica tabletk, ampak posledica hrane ...

Verjetno je imela v mislih, da zaradi previsoke teže. Ker to, da sem se v dveh letih zradila za 3kg se mi ne zdi tako veliko. Saj sem ji povedala, da to da sem se zredila ni posledica tabletk, ampak pač preveč pic itd ... Razmišljam, da bi menjala ginekologinjo. Ker po njenjem mnenju očitno lahko imajo KT samo suhice... :roll:
Zaklenjeno