Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

*loNely soul* napisal/-a:ojej no pa imam še jaz eno vprašanje, sem nova pri tabletojemalkah, sem šele v svojem prvem mesecu, u pondeljek se bo končala moja prva ploščica.
mam pa težavo, ker sem pozabila vsa navodila v ljubljani in si nemorem tega nikjerprebrat, namreč:
vse sem jemala normalno, z zamikom največ dve uri. tako da milim da do tu je vse okej. potem pa pride novoletno jutro. vzramm tableto normalno okrog 9, pol 10 tako kot običajno... in čez približno uro bruham. kaj storit v tem primeru, glede na to da sem se šele danes spomnila, da bilahko blo oz. da verjetno je kaj narobe...
to je bila moja tretja tabletka v tretjem tednu. naprej sem vzela v petek in danes normalno.
prosim lepo za kakšen odgovor... hvala vam že vnaprej=)

Ja drgač bi sicer lahko bilo kej narobe, ker piše v navodilih da če bruhaš v 3-4 urah po zaužitju, da se tabletke še ne absorbira. Pojej te tabletke do konca pol pa lepo počaki na M in upi da pride. Zdej nimaš kej več nardit, ker je že mimo. Mogoče uporabli kakšn teden kondom za usak slučaj.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

ŽuŽa napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:A je normalno, da imam napet trebuh, ker sem za 11 dni prestavila M (v četrtek sem zdaj zadnjo KT vzela, M še pa nisem dobila..)? :?

Hmm a si jih jemala redno? Če si jih pol ne more bit nič narobe.
Mogoče ti sam voda zastaja pa maš zato napet trebuh.

Jemala sem redno, ja. Se pa grozno počutim :tot:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

*loNely soul* napisal/-a:ojej no pa imam še jaz eno vprašanje, sem nova pri tabletojemalkah, sem šele v svojem prvem mesecu, u pondeljek se bo končala moja prva ploščica.
mam pa težavo, ker sem pozabila vsa navodila v ljubljani in si nemorem tega nikjerprebrat, namreč:
vse sem jemala normalno, z zamikom največ dve uri. tako da milim da do tu je vse okej. potem pa pride novoletno jutro. vzramm tableto normalno okrog 9, pol 10 tako kot običajno... in čez približno uro bruham. kaj storit v tem primeru, glede na to da sem se šele danes spomnila, da bilahko blo oz. da verjetno je kaj narobe...
to je bila moja tretja tabletka v tretjem tednu. naprej sem vzela v petek in danes normalno.
prosim lepo za kakšen odgovor... hvala vam že vnaprej=)

Jaz bi na tvojem mestu 7 dni uporabljala še kondom, za vsak slučaj. In normalno jedla tabletke naprej.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

Dns sm prebrala v Novicah, da je ena ženska z jemenjem kontracepcijskih zanosila in dobila TROJČICE :eek: Z usakim taki člankom me je bol gorza da se zgodi kšna neumna :/
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

[She.] napisal/-a:Dns sm prebrala v Novicah, da je ena ženska z jemenjem kontracepcijskih zanosila in dobila TROJČICE :eek: Z usakim taki člankom me je bol gorza da se zgodi kšna neumna :/

Sam nikjer pa ne piše da jih je jemala redno, oziroma ona lahko to trdi, sam ne vem no.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Ja, verjetno kaj zafrknejo pri jemanju ali pa imajo mogoče prešibke tablete, ker drugače je zelo malo možnosti. Tako se jaz tolažim. :D
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

LanaMaxim napisal/-a:Ja, verjetno kaj zafrknejo pri jemanju ali pa imajo mogoče prešibke tablete, ker drugače je zelo malo možnosti. Tako se jaz tolažim. :D

Kako sploh veš, da imaš prešibke tabletke?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Ko pride do takšnih primerov se vedno uprašam, da če je ta punca/ženska, ki je zanosila res tolko redno in pravilno jemala KT. Sm slišala za dost takih, ki so kljub jemanju zanosile in use so redno in pravilno jemale tabletke. Nekako ne verjamem temu in pol mi je lažje. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

ŽuŽa napisal/-a:
[She.] napisal/-a:Dns sm prebrala v Novicah, da je ena ženska z jemenjem kontracepcijskih zanosila in dobila TROJČICE :eek: Z usakim taki člankom me je bol gorza da se zgodi kšna neumna :/

Sam nikjer pa ne piše da jih je jemala redno, oziroma ona lahko to trdi, sam ne vem no.

Ja, sej n zčetki je tud meni mal čudno ku je to možno, sam pole se vedno prašam kašn razlog ima da bi lagala? Kr ni to prvi primir k se je zgodiu, se dogaja tud ljudem meni poznanim in vrednim zaupanja.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Tamarra* napisal/-a:
LanaMaxim napisal/-a:Ja, verjetno kaj zafrknejo pri jemanju ali pa imajo mogoče prešibke tablete, ker drugače je zelo malo možnosti. Tako se jaz tolažim. :D

Kako sploh veš, da imaš prešibke tabletke?

Ja, saj mogoče sploh ne veš, da imaš prešibke tabletke. Mislim, da imaš potem vmesne krvavitve. Ker tabletke se predpišejo tudi glede na težo, kolikor vem.

Sem že slišala od punc, da so jim morali dati bolj močne tablete, ker so krvavele. In kakšna neodgovorna punca npr. ne pove tega svojemu ginekologu in zaradi tega ni zaščitena.
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ aha, hvala :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

[She.] napisal/-a:Ja, sej n zčetki je tud meni mal čudno ku je to možno, sam pole se vedno prašam kašn razlog ima da bi lagala?

Mastni denarci, če se odločiti tožiti proizvajalca tabletk. Da jih ni jemala redno in pravilno tako ali tako ne more nihče dokazati. Denarcev pa po vsej verjetnosti ne bo, glede na to da v nobenih navodilih nobenih KT ni podatka da je zaščita 100% :D
matejka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a matejka** »

am no. a ima katera od tistih, ki jemljete DIANE 35 kt kakšne stranske učinke? namreč, jas jih jemljem sedaj ze drugi teden (pač začetek menze), ampak mi še vedno iz noznice teeče takšna rjavo-rdeča tekocina, kot kri. :S :( pa ne vem kaj je to. te tablete imam drugič, prvič sem ji uporabljala pri 16ih (nekje okrog 8 mesecev) pa sem potem nehala. A je mogoče da so sedaj premočne za mene(20)?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Če si jih komaj začela jest je to normalno, ker se telo šele privaja na tabletke. Sej tut v navodilih piše, da so možne vmesne krvavitve.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

matejka** napisal/-a:am no. a ima katera od tistih, ki jemljete DIANE 35 kt kakšne stranske učinke? namreč, jas jih jemljem sedaj ze drugi teden (pač začetek menze), ampak mi še vedno iz noznice teeče takšna rjavo-rdeča tekocina, kot kri. :S :( pa ne vem kaj je to. te tablete imam drugič, prvič sem ji uporabljala pri 16ih (nekje okrog 8 mesecev) pa sem potem nehala. A je mogoče da so sedaj premočne za mene(20)?

jaz sem na začetku tut mela diane pa sem prvi mesec jemanja krvavela cel mesec. pa sem še živa :D in baje je normalno ja :)
Zaklenjeno