Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

mam tudi jaz eno vprašanje.. namreč v petek (oz soboto) ob enih zjutraj bi mogla začet spet jemat tabletke. sem jih pa pozabla v ljubljani in ne grem pred soboto dol.. a mislite, da bo lahko kakšn problem, glede na to da je prva tabletka v novem ciklusu in da jo bom pojedla od 12-15 ur kasneje? :?
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jess° jz ti svetujem, da zarad svojga zdrauja počak mal več kot 2 meseca pauze. Kolkr je meni znano, taki "šoki" za telo, niso dobri, ker ti zmeša sistem hormonov itd. Amapk, če se boš odločla, da jih boš spet jemala, najprej poklič G in povej, da si nehala tolko in tolko časa nazaj, da bi rada spet začela jemat KT in da če prideš samo po recept al bo potreben kkšen pregled. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

rachka_ napisal/-a:mam tudi jaz eno vprašanje.. namreč v petek (oz soboto) ob enih zjutraj bi mogla začet spet jemat tabletke. sem jih pa pozabla v ljubljani in ne grem pred soboto dol.. a mislite, da bo lahko kakšn problem, glede na to da je prva tabletka v novem ciklusu in da jo bom pojedla od 12-15 ur kasneje? :?

hm nebi vedla...samo...hm...ok. torej vzami..(oz. si vzela) tableto tistih 12 ur kasneje..vendar se zaščiti še z kondomom...msilim da 1 teden...al celo cel mesec?..nevem...vem pa da je full pomembno točno vzet prvo in zadno tableto...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

rachka_ napisal/-a:mam tudi jaz eno vprašanje.. namreč v petek (oz soboto) ob enih zjutraj bi mogla začet spet jemat tabletke. sem jih pa pozabla v ljubljani in ne grem pred soboto dol.. a mislite, da bo lahko kakšn problem, glede na to da je prva tabletka v novem ciklusu in da jo bom pojedla od 12-15 ur kasneje? :?

Ob enih vjutro ona jemlje tablete :D Zmagala si, hehe!

Moj nasvet: nima kaj bit, če manj ko 24ur. Ni se s tem redno za špilat, ampak če se ti enkrat zgodi, ne bo nič narobe. Sem bla v taki situaciji, pa je rekla teta v lekarni, da je teh 12 ur bolj varnostno opozorilo.
Morda pa povprašaj kake kolegice al pa sorodnice, če katera jemlje iste tabletke, da boš bolj pomirjena. Pa ji vrneš tableto ob priliki.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

p!ka napisal/-a:Jess° jz ti svetujem, da zarad svojga zdrauja počak mal več kot 2 meseca pauze. Kolkr je meni znano, taki "šoki" za telo, niso dobri, ker ti zmeša sistem hormonov itd. Amapk, če se boš odločla, da jih boš spet jemala, najprej poklič G in povej, da si nehala tolko in tolko časa nazaj, da bi rada spet začela jemat KT in da če prideš samo po recept al bo potreben kkšen pregled. :)

saj vem, ne nameravam jih začet zopet jemat, vsaj par mescov še ne.. me sam zanima če ma katera izkušnje, da je npr. po enem letu pršla sam po recept al kaj :D .. mene je strah, da bi me sestra nakurla :oops:
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

@Jess: ja, jaz sem storila tako. Prvič sem bila pri ginekologinji pri 17tih, ko sem se pač začela pripravljat na spolno življenje ali kako bi temu rekla... No, ker sva s fantom šla narazen še preden bi se karkoli zgodilo valda potem nisem jemala več tabletk in sem prišla cca. leto in pol za tem in prosila za tabletke ter dobila recept brez problemov, pripomb ali česarkoli. (Sem se pa seveda zaradi sebe naročila vseeno za pregled.)
:)
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Zanima me, kolk manj sem zaščitena v tednu brez tabletk? 3x v tem mesecu sem jih vzela z zamikom, okol ene ure kasneje.... a je zdj kj manj zaščite?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

saj vem, ne nameravam jih začet zopet jemat, vsaj par mescov še ne.. me sam zanima če ma katera izkušnje, da je npr. po enem letu pršla sam po recept al kaj :D .. mene je strah, da bi me sestra nakurla :oops:[/quote

Nima te kej nakurit, sej zato je tam da pomaga! (res ne vem zakaj so ene sestre tko zoprne)

Kot so že druge napisale, po prenehanju je pametno počakat nekaj mesecev, potem pa pač se naročiš in greš po nov recept! Nič batˇˇ
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

lolika11 napisal/-a:Zanima me, kolk manj sem zaščitena v tednu brez tabletk? 3x v tem mesecu sem jih vzela z zamikom, okol ene ure kasneje.... a je zdj kj manj zaščite?

Teden brez zaščite=teden ko maš M ? Če je tko, si isto zaščitena kot v obdobju, ko ješ KT. Zarad ene ure zamika nisi nič manj zaščiten, zaščita se poruši, če prekoračiš 12 ur. Sicer pa ti use piše v navodilih. :wink:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Sj piše, da je kao zaščita ista, mal me je strah met odnose brez, da tabletko vzamem... Sj enkrat pa tut ne more bit nič ;)
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

lolika11 napisal/-a:Sj piše, da je kao zaščita ista, mal me je strah met odnose brez, da tabletko vzamem... Sj enkrat pa tut ne more bit nič ;)

Če si vse tabletke vzela takrat ko je blo treba pol itak da si zaščitena! Tud če si zamudila eno uro je vse v redu, ker lahko zamudiš do 12 ur! Pa sej ti vse v navodilih piše drgač :wink: .
*loNely soul*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *loNely soul* »

ojej no pa imam še jaz eno vprašanje, sem nova pri tabletojemalkah, sem šele v svojem prvem mesecu, u pondeljek se bo končala moja prva ploščica.
mam pa težavo, ker sem pozabila vsa navodila v ljubljani in si nemorem tega nikjerprebrat, namreč:
vse sem jemala normalno, z zamikom največ dve uri. tako da milim da do tu je vse okej. potem pa pride novoletno jutro. vzramm tableto normalno okrog 9, pol 10 tako kot običajno... in čez približno uro bruham. kaj storit v tem primeru, glede na to da sem se šele danes spomnila, da bilahko blo oz. da verjetno je kaj narobe...
to je bila moja tretja tabletka v tretjem tednu. naprej sem vzela v petek in danes normalno.
prosim lepo za kakšen odgovor... hvala vam že vnaprej=)
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

A je normalno, da imam napet trebuh, ker sem za 11 dni prestavila M (v četrtek sem zdaj zadnjo KT vzela, M še pa nisem dobila..)? :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Tamarra* napisal/-a:A je normalno, da imam napet trebuh, ker sem za 11 dni prestavila M (v četrtek sem zdaj zadnjo KT vzela, M še pa nisem dobila..)? :?

Hmm a si jih jemala redno? Če si jih pol ne more bit nič narobe.
Mogoče ti sam voda zastaja pa maš zato napet trebuh.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

*loNely soul* a si seksala umes? Če nisi, pol pomoje nima bit kej narobe, sam za usak primer mej kkšen teden kondome.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Zaklenjeno