*purple* napisal/-a:[
kako pa veš, da niso isti?
muslimanska vera je sama po sebi kruta in če si dost pod njenim vplivom, potem lahko kaj hitro postaneš podoben tistim v iraku.
Pač, muslimanska vera gre v več skrajnosti, ki jih dandnaes ne podpiramo in res je, obstaja tudi bojazen, da se nebi kaj hujšega razvilo.
križarski pohodi so bli......Zanima nas kaj je zdej in kaj bo v prihodnosti....
eh dej dej. a krščani pa niso na kole natikali? to je pa ja čist prijazn način da te usmrtijo. al pa da te na grmadi zažgejo je tudi najbrž čisto humano. da še vedno v nigeriji na veliko izganjajo hudiče in pobijejo nevemkoliko otrok, ki naj bi bili bojda obsedeni je čisto kulturno. da je vsake tolko par duhovnikov izgnanih na madagaskar zaradi spolnega nadlegovanja je pa itak laž. zadnjič sem bla v cerkvi. razmišljam da bi šla onega simpatičnega soseda mal za ritko grabit.
sicer banalen primer...ampak ne mi trosit o krutosti islama, ker nima krščanska cerkev nič manj masla na glavi, kvečjemu več. in še vedno uporabljajo nadvse krute in represivne ukrepe za uvajanje krščanstva. ampak ker amerika (tu izpostavljena kot največji medij širjenje ksenofobije in islamofobije) zaenkrat še ne obsoja krščanstva slovenčki ševedno ritke stiskajo, ko se jim omeni islam.
botte no resni. islam je glih tko kot vsaka druga vera. pa kaj mislite da se bo zdej zgodilo? da bote v bureku antraks fasali kr naenkrat? pa kaj če ne bodo v džamiji samo molili. čisto logično se mi zdi da uporabljajo prostor tudi za druženje in drugačne oblike ohranjanja svoje kulture.
če v arabskem svetu ne bi bilo ogromnih količin nafte tudi vse anti islam propagande ne bi bilo. kar se terorizma tiče sem pa še vedno mnenja, da muslimani niso posebno nasilen narod, nič bolj kot drugi narodi.
ampač če dregaš v osir lahko, logično, pričakuješ da te bodo ose popikale.