Kontracepcijske tabletke
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
- spelaspela
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
Re: nasvet
_sad_girl napisal/-a:mene pa zanima, kdaj se jemljejo brisi? kolko morš bit star? pa kak to poteka?ti vzamejo vse na 1x al kak?
mislim, da ti bris vzamejo po 20. letu starosti, seveda že prej, če si na pregledu pri ginekologinji ali pač jemlješ tabletke in imaš že spolne odnose. drugače ti pa pošljejo pošto, kjer te pozovejo na odvzem brisa.
bris se jemlje 1x na 3 leta, vsaj tako mi je rekla sestra. drugače pa sam postopek ni grozen. v parih sekundah si rešena. samo sprostiti se moraš. saj bo

- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
spelaspela napisal/-a::oops:
pr 17 letih želi jemat tabletke..in prej je že uzela jutranjo tabletko in tabletke za prestaut..imam menstruacijo redno na 5 tednou..(a če bi jemala tabletke bi nujno jih mrala uzemat na 4 tedne)
+kateri dnevi so najbolj plodni?
najlepša hvala
ne razumem te čisto, kaj si hotela vprašati.
drugače pa tabletke začneš jemati s prvim dnem M. ješ jih 3 tedne. narediš 7-dnevno pavzo, med katero dobiš M. 8. dan začneš jemati novo škatlico. zaščitena si pa vse dneve, tudi med pavzo. seveda lahko zraven uporabljaš še kondom, če ti deluje bolj sigurno. potrebe pa ni.
Re: nasvet
_sad_girl napisal/-a:mene pa zanima, kdaj se jemljejo brisi? kolko morš bit star? pa kak to poteka?ti vzamejo vse na 1x al kak?
Jst sm se pri 18ih prvič naročila pri ginekologinji, pa mi je vzela bris (ker sm glede teh stvari ful občutljiva, ker mamo tovrstne probleme v družini); drugače pa je pred 20im letom pogoj za to, da ti jemle bris, da imaš spolne odnose..vsaj tko je men rekla - v nasprotnem primeru brisa ne jemlejo.
- spelaspela
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
rammsteingirl napisal/-a:spelaspela napisal/-a::oops:
pr 17 letih želi jemat tabletke..in prej je že uzela jutranjo tabletko in tabletke za prestaut..imam menstruacijo redno na 5 tednou..(a če bi jemala tabletke bi nujno jih mrala uzemat na 4 tedne)
+kateri dnevi so najbolj plodni?
najlepša hvala
ne razumem te čisto, kaj si hotela vprašati.
drugače pa tabletke začneš jemati s prvim dnem M. ješ jih 3 tedne. narediš 7-dnevno pavzo, med katero dobiš M. 8. dan začneš jemati novo škatlico. zaščitena si pa vse dneve, tudi med pavzo. seveda lahko zraven uporabljaš še kondom, če ti deluje bolj sigurno. potrebe pa ni.
ja to nekak ubistu..no zanimal me je..ker recmo jest mam menstruacijo na 5 tedno in pač prjatlca mi je povedala da jemleš ona 4tedne talbetke in pol en tedn menstruacija..a to pol pomeni da bi tut jest mogla tko jemat..ker jest mam redno pa na 5tednou?
(da poenostavim=a zarad tabletkou bi mogla met na krajši čas menstruacijo..če je nujno ne 4tedne jemat tabletke pa pol en tedn ne)?
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
eno vpr...v tretjem tednu sem en večer pozabila vzeti tabletko, vzela sem jo pa potem takoj zjutraj(to pomeni, da nekje 8 ur prepozno)...v sob se mi je začel premor- v soboto sem vzela zadnjo tabletko,to pomeni
, da bi mogla menstruacijo dobiti v torek.vedno sem jo dobila tretji dan zjutraj, zdaj pa še vedno nič...je možnost da bo pač prišla kak dan pozneje ali naj bom zaskrbljena?lp
, da bi mogla menstruacijo dobiti v torek.vedno sem jo dobila tretji dan zjutraj, zdaj pa še vedno nič...je možnost da bo pač prišla kak dan pozneje ali naj bom zaskrbljena?lp
emanuela napisal/-a:eno vpr...v tretjem tednu sem en večer pozabila vzeti tabletko, vzela sem jo pa potem takoj zjutraj(to pomeni, da nekje 8 ur prepozno)...v sob se mi je začel premor- v soboto sem vzela zadnjo tabletko,to pomeni
Bo prišla čisto normalno. Je pač tako, da vedno zamuja, ko si želimo, da bi bla točna.

Punchee napisal/-a:NUJNO
2 dni nazaj sm pozabla uzet KT. Učeraj in danes sm jo uzela. Kaj naj naredim ?? Tabletke so pa Lindynette 20.
2 tedna seksaj s kondomon. Potem boš spet zaščitena.
Imaš, da me vikaš!
ENO VPRAŠANJE:
Tiste, ki ste imele stranske učinke jemanja tabletk.
Po kolikem času jemanja so se ti stranski učinki pojavili?
Tiste, ki ste imele stranske učinke jemanja tabletk.
Po kolikem času jemanja so se ti stranski učinki pojavili?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
^^
Pri meni je bilo tako, da se mi sploh ni zdelo, da imajo tablete stranske učinke. Težave so se niso kar naenkrat pojavile, ampak postopoma. In šele nekaj mesecev nazaj sem se začela zavedat kako drugače se počutim kot pred jemanjem. Jemala sem jih pa 4 leta. Sedaj jih ne jemljem šele en mesec in se že popolnoma drugače počutim.
Pomoje je odvisno od vsakega posameznika. Eni se drugače počutijo že prvi teden, drugi pa šele čez nekaj let.
Pri meni je bilo tako, da se mi sploh ni zdelo, da imajo tablete stranske učinke. Težave so se niso kar naenkrat pojavile, ampak postopoma. In šele nekaj mesecev nazaj sem se začela zavedat kako drugače se počutim kot pred jemanjem. Jemala sem jih pa 4 leta. Sedaj jih ne jemljem šele en mesec in se že popolnoma drugače počutim.
Pomoje je odvisno od vsakega posameznika. Eni se drugače počutijo že prvi teden, drugi pa šele čez nekaj let.
Zadnjič spremenil lorelaj, dne 15. Dec. 2008 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.