Tašča...

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Tašča...

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

merisima napisal/-a:Fantu nočem kaj dost govrit o tem(razen ko mi film poči),ker nočem,da se kregata...
Sam tak pa tud več ne morem!Brez svobode ni življenja!

ok, najprej en OT: bingljajoči avatarji tukej niso dovoljeni.samo opozorilo, pred te kšna druga po kokošje napade :D

drgač pa bom kar komentirala citat.
Ona je njegova mačeha, se pravi ni njegova prava mama in že to je pri meni prvi razlog, da njega nima kej za komandirat kaj šele tebe, ki ji nisi nič od nič.
druga stvar tukaj je, seveda, jst bi se s tipom skregala do konca če bi pustiu da dela njegova mačeha, tak teror nad mano.Pa ne samo mačeha, tud oče, mati, kdorkoli od njegovih.namreč, kar je pa najbolj neumno, je pa to da so kšni fantje domače copate in use prenesejo kar doma delajo z njegovo punco, rečejo pa nič.Nevem sicer kok je tvoj fant seznanjen s situacijo, ampak menim da BI moral bit JASNO seznanjen z usem skupaj, do zadnje vejice in pike!!
tretja stvar, ki pa rpide upoštev je pa tale; al se zadevo reši, poveš fantu, fant useka po mizi, ali paž žal selitev.Nevem, svaka ti čast da še vedno prenašaš kej tazga, ker jst nebi mogla.če bi bla jst na takem mestu bi verjetno tale taščica že na urgenci ležala, ker bi se mi skegljalo.Pa kdo d fak je ona da te bo zaklepala???? :evil: :roll:
in namig; ko greš domov ne povej, da greš domou ampak reči da greš kam drugam, tko da ne bo za tabo rinla.sicer tud nevem kolk je tvoja mati seznanjena s to situacijo, ampak če bi bla moja mati seznanjena da nekdo takole dela z mano, bi ji pomoje nos polomila, mene pa hočešnočeš zvlekla pri priči domou.Skratka v tem primeru bi bilo bolje, da živita usak na svoji strani, kot pa da se ti mučiš in da od žiulenja nimaš nič in popolnemu tujcu polagaš račune, katerega sploh nebi smelo nič brigat!

se pravi če poenostavimo zgodbo; povej fantu VSE, on naj urgira, če ne bo bolje, pojdita stran!Druge opcije tukej enostavno ni (razen če ji kša odvajala podatkneš v kavico, da bo ceu dan na skretu sedela, ali še huje, kšn strihnin :D ).
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

Jochie napisal/-a:ti si pa karakterno zelo močna, da tašče še nisi ubila! :D :D :D

:rofl:
Moj tast bi pa ob teh besedah še dodal .... "samo kaj, ko bi potem sedela kot za človeka"
*purple* napisal/-a:in namig; ko greš domov ne povej, da greš domou ampak reči da greš kam drugam, tko da ne bo za tabo rinla.sicer tud nevem kolk je tvoja mati seznanjena s to situacijo, ampak če bi bla moja mati seznanjena da nekdo takole dela z mano, bi ji pomoje nos polomila, mene pa hočešnočeš zvlekla pri priči domou
Ja no vidš ta namig morš upoštevat ja.
Pa po mojem mnenju obvezn se z njim pomenit. Če hočeš sebi dobro, seveda.
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a merisima »

Snow flake napisal/-a:Nezavidljiva situacija. Težko je kar rečt - pojdita nekam na svoje, ker je tu finančna plat. Jaz si tudi ne predstavljam najemnine plačevat, ker mi potem nič ne ostane.

Najprej bi ti rekla, da bo taščin odnos do tebe slej ko prej začel najedati odnos s tvojim fantom, ker boš ti zagrenjena, potlačena, brezvoljna in brez energije. Ko pa bo to poseglo med vaju, bo pa že začetek konca veze. Zato zberi misli in obvezno s tem sooči njega. Pripravi ga do tega, da te posluša. Mora vedeti, kaj te žre, ker bosta lažje v boju z njo dosegla svojo pot do tvoje če lahko rečem svobode, čeprav bo za to potrebno pe veliko.

Sej vendar nisi šla v neko poboljševalnico oz. ustanovo, kamor strpajo nevzgojeno mladino še bolj neodgovornih staršev!
Do svoje matere in domačih enostavno moraš imeti dostop! Jaz vem, da če bi moja tašča o meni tako govorila moji materi, ona pride do tašče in bi ji povedala svoje. Uf, ogenj v hiši. Tvoji se morajo potegniti zase. Ob priliki bi potegnila kluč iz ključavnice in šibala naredit kopijo, pa četudi to naredim sredi noči, do jutra pa počakam pri svojih :evil: .

Z njim se napoti do vrat ... jasno ... kam pa kam ... k tvojim domačim! Pa nej žensko zagrabi in jo prestavi dva metra proč, da lahko odpre vrata. Kaj boš zej tu ena makedonska dekla, da boš stare kure in peteline pedenala.

MsN, verjami, da se marsikdo lahko precej časa ne pokaže v pravi luči, poznam primere!

Potrpi malo? Sej nekaj je treba potrpet in se prilagoditi življenju v tuji hiši, ne pa tako no! Mislim, kaj bi pa bilo, če bi zdej imela še otroke?? :roll:

Ni to, mislm stalno med štirimi stenami. Pa še študiraš? Kaj pa, če bi si našla kakšno delo, zaposlitev, da bi lahko vsej takrat šla od doma, no če je možnost seveda. Ali pa ko greš s tvojim, rečeta, da gresta npr. po kakih opravkih, pa gresta še do tvojih, lahko te tudi tam pusti, pa se peš vrneš.

To ne gre tko, nekak se moraš najprej z njim pogovorit, potem pa, ni važn, tud če mal bolj na ostro, še njej povedat, da ti tako ne moreš živet.

ja...sam je težko...
sej za otroke provocira na velko...ja njej jih bom pustla vzgajat pa kaj še...nit slučajno.nit moji mami nit njej...ko bom sama dost močna in "zrela"(se še ne počutim dost za dete)bom mela in bo otrok rasel pod mojim nadzorom in se ravno tak razvijal,nobenmu ne bom pustla da ga ovira.
Ne,zajebala sm se ko nism šla študirat...zdaj razmišljam o študiju za naslednje študijsko leto.
Jao šiht...iščem pa nikjer nič...še to me žre.
sej pa ko sm delala,misliš,da sm mir mela?čim sm pršla s šihta me je čakal kup dela.
sej ma ženska pribliske,ko je čist kul,sam jebi ga,ko so preredki.
fotr pa je faca.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

*purple* napisal/-a:Ona je njegova mačeha, se pravi ni njegova prava mama in že to je pri meni prvi razlog, da njega nima kej za komandirat kaj šele tebe, ki ji nisi nič od nič.

eh. če ga je vzgajala in živela z njim od nevemkaterega leta ima čisto vso pravico, da se do njega obnaša kot starš, torej da mu, tudi teži in ga komandira.
po tvojem naj ne bi naši očimi in mačehe, od vseh 70% (ali kolikor koli pač že)otrok ločenih staršev, imeli nobene besede pri vzgoji pastork?
očitno je dotična ženska malček control freak, ne morš pa na splošno rečt : ''ti me ne moreš komandirat, ker nisi moj pravi oče/mati'', sploh v primerih kjer so starši ločeni že celo večnost.

kar se pa topica tiče...delajta na tem, da si bosta lahko nekoč, čim prej, privoščila neko najemnino v podnajemniškem stanovanju. ne verjamem da bo lasten vhod kej dosti omilil situacijo. ziher ti bo še vedno hodla v stanovanje in 'nadzirala' tvoje gospodinjstvo, če se boš uprla, boš pa pol poslušala še kake fore v stilu: to je moja hiša.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

neki tazga floribunda ja.Za moje pojme, se pač nimajo kej vtikovat, sploh če so pršli h tvoji oziroma vaši hiši ko si bil že mal starejši.če pride zdej h nam kakšna mačeha ali očim, mislm da doug nebi bla tle.ker men ena tuja rit, sigurno ne bo ukazovala, sploh pa sori, ne na takle način kot je opisan v temu topicu.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

to je res.
ampak....moja mati se je pred 4imi leti ločila in si omislila novega partnerja, hvala bogu. mene sicer ni doma, ker sem v ljubljani tako da ne občutim novonastlae situacije tako kot moj brat npr. ki pa maminega partnerja spoštuje, ga uboga, naredi tisto kar mu on naroči ipd.
je pa res da je ta človek normalen, da se ne neposredno vtika v vzgojo, da naju ne skuša spremenit in tako dalje. najbrz ga ravno zaradi tega spoštujeva in imava rada, ne tako kot bi bil najin fotr ampak kot nekoga, ki mu ni panike nas nekam peljat, nas prit iskat, nam kej zrihtat...
je pa vse odvisno od situacije, če bi prišu nekdo nov v tvojo bajto in ti takoj začel srat po glavi bi se mu, normalno, uprla. če bi bil normalen bi bla najbrž srečna da si je tvoja mati/oče našla novega partnerja.
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

merisima napisal/-a:sej za otroke provocira na velko...ja njej jih bom pustla vzgajat pa kaj še...nit slučajno.nit moji mami nit njej...ko bom sama dost močna in "zrela"(se še ne počutim dost za dete)bom mela in bo otrok rasel pod mojim nadzorom in se ravno tak razvijal,nobenmu ne bom pustla da ga ovira.

Ja mano to bi bilo super, a ne.
Ampak a misliš, da bo ona vzgojo, vedenje, prosti čas (tvoj oz. od celotne nove družine) pustila tako, kot bo vam pasalo? Ja ma pozabi. Boš mogla najprej pri odnosu do tebe ostro nastopit in naredit meje, ker drugače tudi ti kot mati niti tvoj otrok ne bosta imela miru in možnosti uveljavljati svoje volje in načina življenja.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

floribunda napisal/-a:to je res.
ampak....moja mati se je pred 4imi leti ločila in si omislila novega partnerja, hvala bogu. mene sicer ni doma, ker sem v ljubljani tako da ne občutim novonastlae situacije tako kot moj brat npr. ki pa maminega partnerja spoštuje, ga uboga, naredi tisto kar mu on naroči ipd.
je pa res da je ta človek normalen, da se ne neposredno vtika v vzgojo, da naju ne skuša spremenit in tako dalje. najbrz ga ravno zaradi tega spoštujeva in imava rada, ne tako kot bi bil najin fotr ampak kot nekoga, ki mu ni panike nas nekam peljat, nas prit iskat, nam kej zrihtat...
je pa vse odvisno od situacije, če bi prišu nekdo nov v tvojo bajto in ti takoj začel srat po glavi bi se mu, normalno, uprla. če bi bil normalen bi bla najbrž srečna da si je tvoja mati/oče našla novega partnerja.

ja logično, da bi bla jst kul do njega če bi biu on kul do mene.Tud kšne stvari postorit mi nebi blo težko, konc koncev se bi bilo treba pač prilagajat a ne.Ampak če bi mi že v štartu začeu srat po glavi, bi se pač seveda drugače pogovarjala in bi valda znorela.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

jz sam ne razumem, kako si kljub vsemu temu hočeš zrihtat stanovanje pri njih???
jz bi se pobrala stran, čimdalj čimbolj...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a FemmeFatal »

merisima napisal/-a:sej za otroke provocira na velko...ja njej jih bom pustla vzgajat pa kaj še...nit slučajno.nit moji mami nit njej...ko bom sama dost močna in "zrela"(se še ne počutim dost za dete)bom mela in bo otrok rasel pod mojim nadzorom in se ravno tak razvijal,nobenmu ne bom pustla da ga ovira.

Cisto resno se vprasaj nekaj. Ce zdaj nisi sposobna prepreciti ji nadzorovati in (za moje pojme) terorizirati tebe, kako bos sposobna prepreciti ji poceti to neki tretji osebi. Se posebej otroku. Mislis, da bos pod njeno streho sploh lahko dozorela v osebo, ki se bo lahko postavila zase in za otroka? Ne pravim, da ne, in te ne obsojam, ampak svetujem pa ti, da se to vprasas ze zdaj.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Fak. A ti si to vse mirno prenašala?! Mislim, jaz bi se po tednu nazaj odselila. Ma s kakšno pravico ima ona da ti ukazuje in lazi za tabo? Ženska je dobesedno fuknjena.
Glej, pri takih ljudeh pogovor ne pomaga. Povej fantu kaj te tare in ukrepajta naprej. Čimdlje od nje!
suspicious_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a suspicious_ »

merisima napisal/-a:Pa pr njemu sm začela živet konc maja,ko je ona odpeketala v Makedonijo na obisk k svoji familiji in je ni blo en mesec.misnla sm bit pr njem sam ta mesec,sam me pol več ni pustu domov...

ok že tega ne razumem... kako te ni več pustil domov?saj konec koncev se lahko še vedno vrneš domov, saj to ne pomeni da bi morala končat vajino zvezo. marsikateri par ne živi skupaj...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Ok, a je to normalno da te tašča na pusti iz hiše?
wtf

Ammm... Sploh ne vem kaj bi napisala... Kako ti to vse skup toleriraš, pa kak je možno da tvoj fant to mirno gleda??

Ne me tepst, ampak to je čist prava "stereotipna" južnjaška mamica... (drugač nimam nič proti narodom, živečim južno od nas)

** dodajam; zdej sm prebrala da je Makedonka...
Uporabniški avatar
ipomea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ipomea »

Ja en mesec sta skupaj živela, obema je bilo fino, navadila sta se in jo je najbrž fant prepričal da ostane.

Saj meni tudi ne bi bilo do tega, da bi šla nazaj domov živet, če bi nekaj časa živela skupaj.
Ampak vseeno ne razumem kako lahko dopuščaš da tašča izvaja tak teror nad tabo. Nisi nikogaršnja last.
Aja, pa zanima me kaj te žene, da sploh vztrajaš v takih razmerah?
Predpostavljam da fant.
Ne vem no, če bi bila jaz na njegovem mestu in bi videla, da si ti nesrečna, da tega ne moreš več prenašat, bi rekla, da vsaj razmisli o vrnitvi domov.
Vem ni na plečih fanta, da se o tem odloča, to boš ti morala storiti, samo vseeno se mi zdi malo sebično, da te tako "priklene" nase.
macika_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a macika_ »

hm...moje mnenje je takšno,da spakiraj domov..tu te nič lepega ne čaka..ne vem kak zdržiš,da ti neka stara baba jemle svobodo..tega ne bi nikomu pustila! pa da te fant ni pustil domov..haloooooo?! če je tvoja želja da greš po enem mesecu domov greš ne pa da ga poslušaš...ne vem kak mata sicer kaj s fantom porihtano, niti tega koliko časa sta skupaj..če pa živita 10 min narazen..pa ne vem zakaj za boga si se preselila k njemu.. upam, da se rešiš s te bede..če ne pa povej fantu če pač nebo drugače pa boš pač odšla nazaj domov,kjer ti je blo lepše in ti nišče ni jemal svobode!
Odgovori