Kontracepcijske tabletke
Js mam tut en mali problemček:)nisem vzela zadnji dve tabletki iz škatlice...bla sm na potovanju za vikend,v soboto sva mela z fantom spolni odnos in u soboto sm jo še uzela,u nedeljo in ponedeljek(učeraj)zadnje dva dneva pa ne,ker sm škatlco predvidevam,da pozabla v hotelu. Danes sem dobila menstruacijo. Torej,da poenostavim,vzela sem 19 tabletk,zadnji dve ne,imela sem spolni odnos v zadnjih treh dneh in dobila sem menstruacijo tri dni po zadnji tabletki...torej...prosim za mnenja...najbrž obstaja verjetnost,da zanosim ja,to sm vzela v obzir,sam tko me zanima...je ful velik razlog za paniko in sm ful zajebala stvar?:S
Js mam tut en mali problemček:)nisem vzela zadnji dve tabletki iz škatlice...bla sm na potovanju za vikend,v soboto sva mela z fantom spolni odnos in u soboto sm jo še uzela,u nedeljo in ponedeljek(učeraj)zadnje dva dneva pa ne,ker sm škatlco predvidevam,da pozabla v hotelu. Danes sem dobila menstruacijo. Torej,da poenostavim,vzela sem 19 tabletk,zadnji dve ne,imela sem spolni odnos v zadnjih treh dneh in dobila sem menstruacijo tri dni po zadnji tabletki...torej...prosim za mnenja...najbrž obstaja verjetnost,da zanosim ja,to sm vzela v obzir,sam tko me zanima...je ful velik razlog za paniko in sm ful zajebala stvar?:S
No, pa sem od danes naprej še jaz zacahnana, da sem kontracepcijskatabletkojedka
. Bila sem proti... Zelo dolgo časa. Pa sem potem bila še zelo dolgo časa v dilemi bi-ne bi, potem pa še zelo dolgo časa proti. Par tednov nazaj mi je pa kliknilo, da dokler ne poskusim, ne bom vedela, če mi odgovarja.
Torej, Cerazette so tiste nagrajenke, ki se bodo goltale v moje žrelo...
Naj bi bile pa bolj nova zadevščina (?) in brez hormona estrogen - imajo samo progestagen in se jemljejo brez prekinitve, vseh 28 dni skupaj, potem pa se takoj začne z novo škatlo. Menstruacija je na tak način spet (še vedno) neredna (pravzaprav se sčasoma šele uredi) in menda obstaja možnost, da ženske lahko ostanejo brez menstruacije... Tukaj se mi pa ustavi. Prosim!? Nočem ostat brez menstruacije! V brošuri, ki sem jo dobila zraven, celo piše, da je veliko žensk zadovoljnih, ker ni mesečnih krvavitev. Pred tem pa je poudarjeno, da to ni škodljivo... RES NE?? Meni se to ne sliši ravno zdravo
.
Kakorkoli - v primeru, da mi izgine menstruacija, takoj preneham. Sicer pa - ste s Cerazette zadovoljne?

Torej, Cerazette so tiste nagrajenke, ki se bodo goltale v moje žrelo...

Kakorkoli - v primeru, da mi izgine menstruacija, takoj preneham. Sicer pa - ste s Cerazette zadovoljne?
http://www.delo.si/clanek/67439
Kr dobr se bere. Jst če bom še kdaj začela jemat KT bi mela rada te, oziroma bi jih probala.
Če jst npr. prosim ginekologinjo za te tabletke mi jih bo napisala al znajo komplicirat?
Aia iluzija a so plačljive?
Kr dobr se bere. Jst če bom še kdaj začela jemat KT bi mela rada te, oziroma bi jih probala.
Če jst npr. prosim ginekologinjo za te tabletke mi jih bo napisala al znajo komplicirat?
Aia iluzija a so plačljive?
Huh, babe da so zadovoljne z izostankom menstruacije?
Najbrž je praktično, a nekako dvomim, da je naravno in zato zdravo.
Bi pa s KT vztrajala vsaj pol leta. Obstaja najbrž kar velika verjetnost, da bo M prvič zaostala in bi blo škoda po enem mescu ali dveh obupat. V kolikor ni fešte vsej pol leta pa je že smiselno razmišljat o zamenjavi tabletk ali oblike kontracepcije.
Najbrž je praktično, a nekako dvomim, da je naravno in zato zdravo.
Bi pa s KT vztrajala vsaj pol leta. Obstaja najbrž kar velika verjetnost, da bo M prvič zaostala in bi blo škoda po enem mescu ali dveh obupat. V kolikor ni fešte vsej pol leta pa je že smiselno razmišljat o zamenjavi tabletk ali oblike kontracepcije.
Imaš, da me vikaš!
iluzija napisal/-a:Tenkju MsN - sicer pa ja... Dokler ne poskusim, se še nimam za kaj pritoževat.
ŽuŽa - niso plačljive. Pa mislim, da ti ne bi smeli pri ginekologu komplicirat - je tvoje telo in samo ti se odločaš kaj boš jemala in kaj ne.
niso plačljive?pol me je pa moja ginekologinja naplahtala...mi je rekla da stanejo 14evrov...grrrr
To pa je kar zanimiva zadeva, vidim da zelo hvalijo te Cerazzete, čeprav vemo, da so tudi Yarino in Yasminelle hvalili 100/h, pa se jaz odkar sem menjala na Yarino sploh več ne počutim dobro.
Čez dva tedna grem itak na odvzem brisa in bom zdravnico malo povprašala o tem.
Čez dva tedna grem itak na odvzem brisa in bom zdravnico malo povprašala o tem.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
hruškanapisal/-a:
iluzija napisal/-a:Tenkju MsN - sicer pa ja... Dokler ne poskusim, se še nimam za kaj pritoževat.
ŽuŽa - niso plačljive. Pa mislim, da ti ne bi smeli pri ginekologu komplicirat - je tvoje telo in samo ti se odločaš kaj boš jemala in kaj ne.
niso plačljive?pol me je pa moja ginekologinja naplahtala...mi je rekla da stanejo 14evrov...grrrr
Ja, na računu se je res izpisalo 14evrov, ampak kartica ZZZS lepo vse zrihta

Pričakovala sem sicer doplačilo, ampak ni bilo nič.
Te tablete še naprej delijo kot kontracepcijo, ker ni neposrednih dokazov, da so krive za smrti.
Mediji pač pograbijo vsako novičko - sploh take šokantne, ki se bodo prodajale - in sami sklepajo, bralci pa vsemu verjamejo.
Mogoče imajo vsa dekleta res skupne KT. Mogoče so tudi vse kadile. V času smrti ali obolenj (avtopsija ni bila namreč nikdar izvedena) so imele v telesu morda kako strupeno snov.
A najlažje in najbolj priročno je izpostaviti smrtonosnost tabletk.
Vse KT so bile testirane ta tisočih ženskah. Pa ni bilo hudih odstopanj. In zdej je na Hrvaškem v roku enega ali dveh let 10 hudih obolenj in smrti zaradi KT? Tale računica se pač ne izide...
Mediji pač pograbijo vsako novičko - sploh take šokantne, ki se bodo prodajale - in sami sklepajo, bralci pa vsemu verjamejo.
Mogoče imajo vsa dekleta res skupne KT. Mogoče so tudi vse kadile. V času smrti ali obolenj (avtopsija ni bila namreč nikdar izvedena) so imele v telesu morda kako strupeno snov.
A najlažje in najbolj priročno je izpostaviti smrtonosnost tabletk.
Vse KT so bile testirane ta tisočih ženskah. Pa ni bilo hudih odstopanj. In zdej je na Hrvaškem v roku enega ali dveh let 10 hudih obolenj in smrti zaradi KT? Tale računica se pač ne izide...
Imaš, da me vikaš!