avtomobili

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

nadya napisal/-a:a mi lahko gdo pove ali je "normalno" da 9 mesecev straremu avtu cvilijo bremze?
kolikor vem se pri starejših avtih obrabijo ploščice ali diski, ki jih je treba s časoma zamnejati..lahko bi bile krive tudi gume..
cviliti so začele zdaj zadnja dva tedna od kar se je shladilo.

V bistvu je cviljenje precej pogosta (čeprav moteča) zadeva. Sploh pozimi, ko so ceste posipane. V kolikor nimaš težav s ploščicami in diski in če zabremzaš, je zavorna pot ravna (torej imaš samo 2 sledi in ne 4h, ker ti avto pri zaviranju zanese), ni razlogov za sekiranje.

Zakaj pa bi bile gume krive za cviljenje bremz?
Imaš, da me vikaš!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

nadya napisal/-a:a mi lahko gdo pove ali je "normalno" da 9 mesecev straremu avtu cvilijo bremze?
kolikor vem se pri starejših avtih obrabijo ploščice ali diski, ki jih je treba s časoma zamnejati..lahko bi bile krive tudi gume..

vsako cviljenje na avtu ni normalno. cviljenje zavor je lahko tudi posledica obrabe ploščic, kajti ploščice so narejene tako, da ko so pred koncem, začnejo cviliti da opozorijo, da so potrebne menjave. po 9 mesecih se lahko to zgodi, če avto uporablja nekdo, ki agresivno vozi, veliko zavira in jih je pač potrošil. drugače naj bi ploščice morale zdržati nekje 50.000km ali več, je pa res, da pri kakšnih močnejših avtromobilih zdržijo le 10-20k km. druga možnost je lahko ta, da je kakšen kamenček prišel vmes...morda obstaja še kakšna možnost...

zapelji ga k mehaniku, da ugotovi vzrok!
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nadya »

nevem kako bi se lahko plošcice obrabile, prevoženih je 12000km pa tudi nobenga naglega zaviranja ni bilo.. avto vozim samo jst (edino mami ga vzame mogoče 3-4x na mesec,ona pa ne vozi agresivno :D )..
pa tud avto ni močen (novi twingo 1.2)..
gume pa zato ker se mi zdi da se je to začelo odkar sem dala gor zimske gume, al je pa ravno naključe da ravno takrat..
ja pol pa do mehanika :? (garancija)
thx!
misswho
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a misswho »

Picaboo napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:* Passat CC - ljubezen na prvi pogled :oops:

Hud je ja, sam dolg pa tud ko pondelk :eek:

misswho napisal/-a:Zame je pa Golf ljubezen na prvi pogled...;) Nov, star, moj, tvoj... vsak;)

Men tud! :D Golf je zakon!! klik

Zdej se ga da dobit za eno leto, če se slikaš ob njem... Sm vidla, da imajo en natečaj. Treba it v kakšen salon pogledat...
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny. »

Izpit za avto bom naredila nekje januarja tako da trenutno avta še nimam.
Dobila pa naj bi Citroena C2.
Moj sanjski avto pa je Ford Mustang - Slika
Ne bi se pa branila tut kkšnga Pontiac-a al pa kej podobnega.
Zadnjič spremenil Bunny., dne 21. Dec. 2008 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Jochie napisal/-a:

vsako cviljenje na avtu ni normalno. cviljenje zavor je lahko tudi posledica obrabe ploščic, kajti ploščice so narejene tako, da ko so pred koncem, začnejo cviliti da opozorijo, da so potrebne menjave. po 9 mesecih se lahko to zgodi, če avto uporablja nekdo, ki agresivno vozi, veliko zavira in jih je pač potrošil. drugače naj bi ploščice morale zdržati nekje 50.000km ali več, je pa res, da pri kakšnih močnejših avtromobilih zdržijo le 10-20k km. druga možnost je lahko ta, da je kakšen kamenček prišel vmes...morda obstaja še kakšna možnost...

Je normalno. Vzrok si je pa že sama nadya napisala. Zavore so začele cvilit zato, ker se je shladilo. Vzrok pa je v materialu zavornih oblog(ploščic). Včasih je bil v teh ploščicah azbest, ki pa je sedaj pač prepovedan. Nadomestili so ga pa z nekim drugim materialom, ki pa ima to slabost, da v hladnih temperaturah malo spremeni lastnosti, zato začne vseskupaj cvilit. Tudi če boš peljala menjat ploščice, bo čez dan ali dva spet cvililo.
Če zavore drugače vredu primejo, je vse v redu.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

Imam Seat Ibizo :)

Sanjski:
Audi A6 avant,
Golf V GTI (mucek prede, adijo za vozit, takoj bi ga imela :hearts: )
Golf R32 :hearts:
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

mc larnovc, voznik sem že 18 let pa se še nikoli nisem srečal s tem problemom...

je pa tudi res, da renaultov nisem vozil!:D
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Jochie napisal/-a:mc larnovc, voznik sem že 18 let pa se še nikoli nisem srečal s tem problemom...

je pa tudi res, da renaultov nisem vozil!:D

Drgač ma McLarnovc prov :wink: Jst sm že dostkrat slišala za to, pa tud tipa sm vprašala in prav, da je to pr novejših avtih normalno, ker materiali še niso 'ulavfani', drug razlog je pa zarad mraza, ker se olje (tisto olje, ki pritiska na cilinder, ki stisne skupi ploščice na diskih) shladi in rata bolj gosto, kar pol povzroč, da se ploščice počasnej 'obnašajo' in to povzroč škripanje.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

McLarnovc napisal/-a:
Jochie napisal/-a:

Je normalno. Vzrok si je pa že sama nadya napisala. Zavore so začele cvilit zato, ker se je shladilo. Vzrok pa je v materialu zavornih oblog(ploščic). Včasih je bil v teh ploščicah azbest, ki pa je sedaj pač prepovedan. Nadomestili so ga pa z nekim drugim materialom, ki pa ima to slabost, da v hladnih temperaturah malo spremeni lastnosti, zato začne vseskupaj cvilit. Tudi če boš peljala menjat ploščice, bo čez dan ali dva spet cvililo.
Če zavore drugače vredu primejo, je vse v redu.

Ok, moj primer:
Cvilijo zavore, kakšen mesec nazaj.Ne posvečamo neke pozornosti v smislu iz enakega razloga, ker je verjetno zarad mraza.Z mami greva kakšen mesec po temu cviljenju zjutraj v službo, na dvorišču zalaufam auto in se ročna noče spustit (ročka ja, bremze pa ne)...Avtovleka, servis....
Potrebna menjava obeh zadnjih diskou in ploščic, ker je blo tko obrabljeno da groza.iz tega razloga tudi cviljenje bremz.danes ko je zamenjano ne cvili nič več...
splača se pogledat kaj ej narobe, da nebi enkrat na kakšnem klancu navzdol ostali brez žlajfou. :wink:
nadya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nadya »

hm...so same od sebe nehale :D
po tistem so še ene parkrat, zdej je pa ok!

drugač grem pa jutr v vsakem primeru na mali servis (ker grem na dalšo pot) da mi avto pregledajo tko da bom vprašala tud za to!
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Pri 9 mescu starmu avtu ni šans, da bi cvililo zaradi obrabljenosti. Cvili zaradi materiala... Spomladi, ko se bo otoplilo bo garantirano nehalo cvilit... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Sj je zgori napisala, da je že nehalo cvilit :wink:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

To ne izključuje možnosti, da ne bo jutri spet začelo.... :wink:
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Kraj: koper

Neprebrana objava Napisal/-a pepelčica »

Jz bi Nissana 350Z :) Samo bo treba najprej izpit nardit, potem lahko o avtu sanjam :D
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Odgovori