Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

NIA; vse to je sicer res, ampak nekateri starejši starši se ful trudjo za svoje otroke...

Od mami kolegica je imela 1.otroka pri 22 letih. Sin ji je zaradi levkemije umrl ko je bil star 13 let..
Šele pri njnih 39ih sta se z možem ponovno odločila za otroke...
Imata dvojčici, s katerimi se ukvarjata 24/7... Ogromno skupaj potujejo, hodijo na izlete, smučanje itd... Vseh ne smemo metat v isti koš. :)
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

Tud men osebno je lepo videt mlade mamice...(do 25.ga leta)..ne prenesem pa tistih, k se odlocijo za otroka...potem pa ga stari starsi vec precuvajo k sami starsi..ce se ze odlocis za otroka(ce mislis da si zrel za to) potem prevzami vso odgovornost... Otroka naredit ni tezk, samo tezje ga je potem vzgajat...
Poznam nekaj osebkov k so v zelo mladih letih odločli imet otroka... prehitro za moje pojme..in otrok je sedaj bl navezan na babico in dedka kot na starsa, ki se obcasno spomneta, da imata otroka... veliko casa jima vzame sluzba, ce jo seveda imata, potem nakupovanje, kofetkanje s kolegicam in seveda se ven zurat...in js nwm zakaj se taksni pari odlocijo za otroka, ce niso potem pripravljeni skrbet za njega!!
Kar se pa tice mladih parov, ki prevzamejo odgovornost, mi pa ni lepsega kot to..videt mlado mamico z vozickom.. :) In se strinjam kot ste ze omenile... da manjsa k je razlika v letih med starsem in otrokom, lazje ga razumes, mlajsi k si, vec energije imas, ki jo potem lahko delis z otrokom... Vendar v danasnjem casu..se dekleta veliko bolj odlocajo za otroka okrog 30-ga leta...navsezadnje...v danasnjem casu je kr zaj..... ze glede sluzbe... pa preden dokoncas fax..pa si uredis stanovanje... Skratka vseen bols met otroka pri 30ih pa mu lahka nekaj nudis, kot otroka pri 21ih (govorim nasplosno) pa mu ne mores nudit nicesar, nudijo mu stari starsi..ki prezivljajo tebe in tvojega otroka...
Uporabniški avatar
mitkica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mitkica »

Nia...tud mene je mami imela pr 35-ih, pa verjemi, da znam vse: plavat, smučat, kolo vozit, na veliko izletih smo bili, nismo hodili na morje jeseni in ne morem reč, da mi karkoli manjka in da bi mi mlajši starši to lahko dali.
glede tega, da pa na maturantskem plesu ne veš al je mami al je nona je pa res mal smešno no! če imaš svoje starše rad, ni pomembno kako stari oz. mladi izgledajo in so. če pa se oziraš na okolico kaj bodo drugi rekli, je pa druga pesem...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Na prvem mestu je to, da si otroka želiš, na drugem zmožnost skrbi in preživljanja, to, kako izgledaš z vozičkov, naj bi bila pa zadnja briga staršev.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Glede na povprečno starost ob rojstvu otroka danes bo čez 15 let bolj nenavadno, če bo imel kdo tako mlade starše, da na maturantskem ne boš vedel, če je to mama ali sestra. :wink:
Itak je pa trapasto ozirati se na take stvari. Starši so starši - eni mladi, drugi stari, debeli, suhi, zrihtani, staromodni, ... in koneckoncev lahko na maturantskem vidiš tudi polbrate, očime, mačehe, istospolne partnerje staršev ... so what.

Sicer se pa - spet - strinjam z Jullio. Pri meni se zatakne že pri prvi postavki - želji. In če si ga bom zaželela šele po štiridesetem, si ga pač bom. Če mi bo uspelo, ga bom imela, če ne, pa ne. Sprejmem vso odgovornost za to.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Tud jst bi mela rada otroka že pred 25.tim, ampak vem da realno gledano to ne bo možno :? . Druge izbire pol nimam kot da ga mam nekje pri 28, če bo vse po sreči.
Pa upam da se ne bo našla zdej kera z izjavo: Vse se da če se hoče.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ne, se bom pa našla jaz z vprašanjem, zakaj si želiš imet otroka ravno pred 25im? In kaj bo zaradi tega v resnici drugače, kot če ga boš imela pri 28ih?
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Kaj se bomo zdaj šli modno pisto ali skrbeli za otroke tako kot je treba? Kaj ma to veze kaj je lepše videt in če kdo zgleda kot stari starši? BTW poznam 25 letnico, ki jih zgleda 40 in 60 letnico, ki vsi mislijo, da jih ima 30. Mislite, da bomo mi pri 60 hodile z ruto na glavi okrog? Časi se spreminjajo. Glede energije nimajo veze leta. Moja soseda jih še 30 nima pa je popolnoma brez energije in volje, moji straši in stari starši pa se kosajo z mano. Ko smo šli na pohod je babica mene spraševala, če sem utrujena in če mi nese nahrbtnik. In isto je glede razumevanja. Moji starši in celo stari starši razumejo mlade, bolj kot kakšni mladi starši, ki se mi zdijo neverjetno naivni.
Ashley*** napisal/-a:No to si vseeno mal pretiravala..v Slo imamo veliko mamic pri 40ih, ampak, da ženska rodi pri 50 je pa že kar redkost...

Nič nisem pretiravala, če se dogaja. Saj nisem rekla, da vsak dan. Napake pa naj bi se pravočasno odkrile. Če jih imaš takoj po 30. pa res ni panike.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

nia in podobne: to pa sploh ni res...taki k se jim pri 40ih ne da ukvarjat z otrokom ni nujno da bi se jim tut prej dalo...
pri nas smo 4je otroci. najstarejsa je 22 in najmlajsi 4. ati bo cez dve leti star 50, mami pa je 40. in je blo bolj odvisno s kom so se kok ukvarjali trenutna financna situacija in ne leta, ati se pa s tamalim itak se zdej tak igra koda sta oba otroka, okrog hise mu gradi lesene hiske in stolpe, s tasrednjim skos neki skup izdelujejo...nc drugac ko pr nama s sestro ki sta naju mela zlo hitro :)

jaz sama pri 18ih letih se ze pocutim cez kaksne 2, 3 leta met pripravljena otroka..ze zdaj mam ful materinski instinkt razvit in ful me ni strah nicesar v zvezi z otrokom (tk ko ene pravte - nosecnost, previjanje, itd.) drugo je sicer financno stanje. drugace si pa otroka ZELO zelim met karseda mlada, in mislim da se mi bo to uresniclo ce bom ostala s sedanjim fantom :D

pa se en pogost argument: da ne mors otroku tok nudit ko si mlad pa brez sluzb pa to..poglejte: ce bi js mela otroka pri 23, in bi bla se studentka, fant bi pa ze delu (on ze zdaj dela) bi mela financ cist dovolj (precej zasluzi) za normalno zivlenje, tut samo z njegovo placo (govorim zdj cist teoreticno!! - drugac pa pac dodatki ipd. stipendije in nekak se ze pride skoz - mam v druzini polno dojenckov in vozicke in oblekce in postlce in te zadeve vse cakajo na naslednjega, to se pri nas kr prenasa =) in potem ko bi sel otrok v solo, bi bla js stara 30 let in verjetno ze z sluzbo za nedolocen cas + partner z visjo placo, mogoce svojim podjetjem, in bi bla ze uspesna mala druzinica ki bi lahko solajocemu otroku nudla vse, hkrati bi bil dovolj star za potovanja in vse kar bi se jaz rada dozivela...ni tako lepse kot da bi cakala najprej do 30.leta da bi mela denar, potem pa bi se 7 let, v svojih najlepsih letih, mela doma malega otroka :P

mislim..men je ful bolj logicno met otroke mlajsi :D
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Dobr tist 28 sem dala za primer, loh bi dala tud 30+ :wink: .

Glih to bi blo drgač kar so/ste že pred mano napisale. Če dam za primer mojo teto; ena je mela zdej svojga otročka pri 43 letih; uredu sej zdej mu še nič ne manjka, ampak ko bo pa on star 20 let, bo pa njegova mami stara že 63 let, ne vem no, mene bi blo predvsem strah za mojga otroka: Se bo sploh znajdu sam? Ker realno gledano veliko ljudi umre že pri 60-tih ali še prej :( . Sicer gre pa tuki za odločitev vsakega posameznika in tuki res ni pravil.
Zdej zakaj bi ga mela jst ravno pred 25? Zato keri si otročka preprosto želim met pri teh letih in bi ga rada mela takrat ko bom še polna energije. Tud jst zagovarjam ˝mlade mamice˝ in ne vem kaj nj tuki zraven druzga še napišem :wink: . Vsakemu svoje; ene pri 25-tih, druge pa pri 35-tih. Drugače razn tega ,da bom starejša če ga bom imela pri 30+ pa verjetno ne bo nič.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

red_rose sam nimajo pa vsi sorodnikov, ki imajo dojenčke in poslednično tud veliko oblačilc/vozičkoc zanje. In tud nimajo vse študentke partnerjev, ki že delajo. Midva recimo sva enako stara. In res nimam pojma kje bi dobila denar za vse stvari.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ŽuŽa napisal/-a:red_rose sam nimajo pa vsi sorodnikov, ki imajo dojenčke in poslednično tud veliko oblačilc/vozičkoc zanje. In tud nimajo vse študentke partnerjev, ki že delajo. Midva recimo sva enako stara. In res nimam pojma kje bi dobila denar za vse stvari.

ja vem, da je financni problem velik, ampak z izkljucitvijo tega problema se mi zdi boljse (men osebno in jaz bom tako ravnala ce bo fant za :D) met otroke prej.
seveda pa so finance precejsnji dejavnik, kljub temu se mi pa zdi da ko pride otrok se ''ze nekako pride skoz''...
dejstvo je da v sloveniji zarad lakote dojencki NE umirajo :wink: ce bo pa mel tri majcke namest 15ih mu pa tut ne bo nic slabse :D vazno je da ma otrok dovolj ljubezni :P

ne me narobe razumet : nisem to misla kot z 0€ delat otroka...ampak ce ze pride ''po nesreci'', da se bo nekako dalo, z veliko odpovedovanja seveda...
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Hja, punce zapomnite si kaj zdej pišete...apeliram predvsem na 20 in nekaj letnice. Jaz sem pri 23 rekla da bom v roku 5ih let pa že imela otroka - mhm - sedaj je 5 let minilo in se je tistih pet let spet premaknilo za 5 let...tako da je sedaj ta meja 33 :D Čas mineva hitreje kot se zdi v danem trenutnu...
In mene osebno čisto nič ne gane dejstvo da je najbolj zdravo met otroka že pred 25 letom in da je nosečnost po 30-em že skoraj rizična...
Pri nosečnosti je najbolj pomembno to da si otroka želiš, vse ostalo pride samo po sebi (menda)...Tako da...dokler mi ne bo u glavi kliknilo da si otroka res želim met...bom raje brez :D Pa mi je glih tko fajn.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ To sem že na enem drugem forumu napisala. Me zanima kok se mi bodo moje želje dejansko uresničle kar se otrok tiče. Se bom pa čez par let definitivno spomnla na tole :) .
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ja r..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 20:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori