Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

lolika11 napisal/-a:Ja pol lohk tut s tastaro škatlico nadaljujem (tam k sm vzela vn samo 4), samo da pol ko pojem celo, morm vzet še
4 tabletke več da bo ok? Vem, kompliciram :D

in potem nikoli ne boš začela in končala z eno tablico, ampak boš za en mesec uporabljala dve. pri tem se dosti hitreje zmotiš. kaj je tako težko dati tisto tablico z ostankom 17(?) tablet na stran in po menstruaciji odpreti novo škatlico?!

aja btw. pa če si že prestavljaš menstruacijo, pri meni je tako, da če si jo prestavljam, dobim menstruacijo naslednji dan ali dan za tem, ko sem nehala jemati tablete. torej če ti poješ tri ali štiri tabletke več, boš morda dobila menstruacijo že v petek ali soboto. in potem ne vem, kak smisel ima prestavljanje, glede na to, da običajno dobiš menstruacijo v petek. :?
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Bom nardila tko k piše v navodilih, da ne bo kj narobe... samo pol morm 6 tabletk pojest. Mislim, da me je že minilo :)
tallyweijl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tallyweijl »

Pozdravljeni!

Tabletke Logest jemljem že dve leti in vedno sem imela redno menstruacijo. Sedaj pa se je pojavila težava. Teden dni po končani mentruaciji (iz nove škatlice sem že vzela 7 tabletk) se mi je pojavil rjav izcedek. To traja že nekaj dni in sedaj je postal rdeč. Tabletke jemljem še naprej in izcedek ne izgine.

Kaj naj storim? Prosim za mnenje.
tallyweijl
Sramežljivka
Sramežljivka

Rjav izcedek

Pozdravljeni!

Tabletke Logest jemljem že dve leti in vedno sem imela redno menstruacijo. Sedaj pa se je pojavila težava. Teden dni po končani mentruaciji (iz nove škatlice sem že vzela 7 tabletk) se mi je pojavil rjav izcedek. To traja že nekaj dni in sedaj je postal rdeč. Tabletke jemljem še naprej in izcedek ne izgine.

tallyweijl
Sramežljivka
Sramežljivka

Rjav izcedek

Pozdravljeni!

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Novo vprašanje:
Sej blo zihr že vprašano, sam je res preveč strani.
Vem da imajo vse tabletke kakšne negativne učinke.
Katere pa ga imajo recimor da najmanj? Kakšno priporočilo bi prav prišlo :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*mala*, to je pa zelo zelo težko reči, kajti dekleta se med seboj tako razlikujemo, da lahko imata dve punci z istimi kt milijon različnih težav ali sploh ne.

V teoriji so najmanj hormonske in 'dodelane' Yasminelle, ti pa iz izkušenj povem, da recimo name niso vplivale dobro, spet na nekoga drugega pa mogoče super. Zato moraš poskusiti. Poleg tega je izjemno odvisno od tvojega splošnega horomonskega stanja - lahko, da bi tvoje telo manj reagiralo na večjo dozo hormonov ali druga razmerja le-teh v kt ali pa bi bile tudi nizkodozne katastrofa.

Živa loterija.
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

A so vse tabletke v škatlici enake, al so različne kej glede na dneve (čeprav ne vem kako bi bilo to mogoče)?
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Odvisno kakšne imaš. Večina je takih, da so enake, obstajajo pa tudi take, ki so razdeljene na tri faze - 1., 2. in 3. teden in se med seboj razlikujejo in je pomembno, kdaj katero vzameš, drugače zaščita ne deluje (recimo Tri-Regol ipd.). Ampak to piše v navodilih :wink:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Re: Rjav izcedek

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

tallyweijl napisal/-a:Pozdravljeni!

Najbrž so tabletke ratale preveč blage za tvoje telo. Jemlji jih normalno naprej in čimprej pokliči ginekologinjo, pa ti bo ona svetovala kako naprej. Jaz bi na tvojem mestu v tem času, ko še jemlješ te tablete, uporabljala dodatno zaščito.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

No jaz predvidevam, da je predčasna krvavitev. Saj naj bi prvi rjav izcedek dobila v nedeljo šele potem v ponedeljek pa menstruacijo...
Ampak jaz imam že danes ta izcedek....

Prešibka kontracepcija?
Jemljem ene in iste že 5let...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Ne vem zdej komu ti odgovarjaš, ker jaz sem odgovorila tallyweijl, ki pravi, da ima 7 dni po menstruaciji še vedno izcedke. :D

Drugače pa, kontracepcija lahko tudi po 10 letih rata prešibka. Telo se navadi na določeno količino hormonov in zato jih LAHKO (ni pa seveda nujno) po določenem času potrebuje več.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz sem to napisala zase...
Ja vem, da lahko po tokih letih postanejo šibkejše...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
radenska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a radenska »

mene nekaj zanima...moja G ne dela,in ne morem dobit recepta za tabletke jih pa nujn rabm!a je kje v lj kakšna lekarna kjer ti jih dajo brez recepta pa da plačaš?
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

^^ Če je tolko nujno, ti jih bojo najbrž tud brez recepta prodali, sam boš mogla plačat. Ne vem, če to nardijo za use, za mojo cimro so.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Zaklenjeno