Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Cuupcake
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Cuupcake »

Kolk časa lahko zamudim s tabletko?
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: medvode

Neprebrana objava Napisal/-a sm00tka »

to je odvisno kere maš... jz mam napirmer logest in lahko zamudim do 12 ur. drugač pa bi to mogl v navodilih pisat.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Cuupcake napisal/-a:Kolk časa lahko zamudim s tabletko?

Mislm da je skor pr useh KT do 12ur, sam čimmanj ko zamudiš bolš je a ne.

Drugače pa 100% ti vse piše v navodilih, sam usedet se je treba pa jih prebrat :wink: .
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrvica »

Tudi jaz imam nek mogoce malo cudaski problem glede KT, pa sem se odlocila da ga kar tule povem, da ne bom smetila z novo temo.
Takole je ... sem skoraj 100% :oops: prepricana da sem do sedaj zadnjo tabletko iz skatlice vzela na petek in sledece prvo iz druge skatlice naslednjo soboto. Danes je sobota, jaz pa sem ravnokar vzela zadnko tabletko. In zdaj sem rahlo zmedena, ker se mi potem v glavi vse pomesa in niti nisem vec sigurna ali je to tako kot ponavadi ali sem nekaj pomesala ... :?
Obstaja seveda moznost, da sem eno tabletko vmes pozabila vzeti, ceprav imam dnevno alarm na telefonu in jo res vsak dan vzamem tocno ob tisti uri, ker nocem tezav.
Ubistvu me sedaj zanima samo to, koliko je nevarnosti za oslabljeno delovanje KT, ce sem dejansko res enkrat vmes pozabila vzeti eno tabletko? :wall:
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Tudi jaz imam nek mogoce malo cudaski problem glede KT, pa sem se odlocila da ga kar tule povem, da ne bom smetila z novo temo.
Takole je ... sem skoraj 100% :oops: prepricana da sem do sedaj zadnjo tabletko iz skatlice vzela na petek in sledece prvo iz druge skatlice naslednjo soboto. Danes je sobota, jaz pa sem ravnokar vzela zadnko tabletko. In zdaj sem rahlo zmedena, ker se mi potem v glavi vse pomesa in niti nisem vec sigurna ali je to tako kot ponavadi ali sem nekaj pomesala ... :?
Obstaja seveda moznost, da sem eno tabletko vmes pozabila vzeti, ceprav imam dnevno alarm na telefonu in jo res vsak dan vzamem tocno ob tisti uri, ker nocem tezav.
Ubistvu me sedaj zanima samo to, koliko je nevarnosti za oslabljeno delovanje KT, ce sem dejansko res enkrat vmes pozabila vzeti eno tabletko? :wall:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

zadnjo tabletko vedno vzameš na isti dan v tednu.

glede pozabljene tabletke pa odvisno, v katerem tednu si jo pozabila vzeti.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

april napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:
april napisal/-a:Vprašanje: ta mesec bi morala 1. dan menstruacije začet z jemanjem kontracepcijskih tabletk Yasminelle (prvič), pa se je zgodilo, da menstruacija že 4 dni zamuja (100% nisem noseča). Zdej pa ne vem, ali lahko vzamem tabletko kljub temu, da je ni, ker se kak mesec zgodi, da je niti ne dobim, al naj čakam, da pride? :?

Navodilo je (če si kaj brala navodila za uporabo), da se 1. tabletko (ko prvič jemlješ tabletke) spije 1. dan menstruacije. In nič drugače... Tko da kr lepo potrpežljivo, počaki na menstruacijo, in ko jo dobiš, pogoltneš tabletko... Simpl :)

Ja, sej to razumem...samo sprašujem, ker včasih se zgodi, da je tud po dva ali tri mesece nimam. In zato ne vem, al lahko vzamem al naj čakam 3 mesece...

vem, da je smotano čakati na M, ko bi se že rada zaščitila. samo ti tudi jaz svetujem, da počakaš na M. nimam nobenih navodil več doma, tako da ti ne morem iz navodil prebrati. drugače pa naj bi vzela na 1. dan M, če vzameš kak dan kasneje, moraš še en teden uporabljati dodatno zaščito. če pa vzameš kar, ko se spomniš, pa zaščita ni 100%. samo glede tega nisem čisto zihr.

na tvojem mestu bi počakala na M, da bi bila zihr glede zaščite.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

rammsteingirl napisal/-a:zadnjo tabletko vedno vzameš na isti dan v tednu.

No, saj ravno zato ker vem da pride vedno isti dan in sem res precej prepricana da je zadnja vedno bila na petek in ne na soboto sem zdaj panicna. :) Problem pa je, ker jaz res nimam v spominu, da kdajkoli nebi vzela tablete, tako da sploh ne vem kateri teden je bil.
Ce zdaj naredim 7 dnevni premor in nato zacnem ponovno jemati tablete (seveda od nedelje naprej) je to vredu ali obstajajo kaksni drugi ukrepi? :?:
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lahko skrajšaš premor na 6 dni, da boš spet začela jemati na soboto in nehala na petek, če ti tako ustreza. vsekakor pa ne smeš daljšati pavze.

drugače pa: ali sta seksala takrat, ko si pozabila tabletko oz. a ti je spustil noter? ker če ti ni, pomoje ni panike. čeprav vem, da obstaja predsemenska tekočina. na tvojem mestu ne bi skakala po kakšne urgentne tabletke, če misliš to.
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne ne, nisem razmisljala o kaksnih tabletkah, niti kaj prevec o nosecnosti. Skrbi me samo za naprej ... ali je moznost da se recimo oslabljen ucinek KT nadaljuje skozi naslednje mesece.
Vseeno mi je tudi kateri dan zacnem jemati tabletke, lahko ostane tudi pri nedelji. Ali se sploh sme kar tako skrajsati premor iz 7 na 6 dni?
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

a kera kej ve kaj je zdej s temi novimi tabletkami k se jih je 24/4? šteri nej bi bl kokr js vem sam čis minimalni unos hormonov ravn zato da ne bi pršlo do hormonskih nihanj
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

vrvica napisal/-a:Ne ne, nisem razmisljala o kaksnih tabletkah, niti kaj prevec o nosecnosti. Skrbi me samo za naprej ... ali je moznost da se recimo oslabljen ucinek KT nadaljuje skozi naslednje mesece.
Vseeno mi je tudi kateri dan zacnem jemati tabletke, lahko ostane tudi pri nedelji. Ali se sploh sme kar tako skrajsati premor iz 7 na 6 dni?

glej, z vsako novo škatlico se vzpostavi zaščita, tako da ti glede tega ni potrebno skrbeti. za premor je važno, da ni daljši od 7 dni. seveda pa verjetno ni priporočljivo, da se vsak mesec zmišljuješ, kako dolgo pavzo boš imel, naj bi bila 7-dnevna. sama se pa odloči, kdaj boš ponovno začela jemati naslednjo škatlico in za vnaprej bodi bolj previdna glede jemanja.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

vrvica jz sm mela nek podoben primer kot ti: KT sm začela jemat ob četrtkih. Enkrat sm bla tolko zmedena, da sm prvo tabletko uzela v sredo. Sm delala ful paniko, da kaj bo itd. Ampak ni blo nič. Usaj nič takega, da bi blo opazit. :nixweiss:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

A je stranski učinek KT lahko tudi bolečina v trebuhu (na otip)? Ker če ni, me bo počasi začelo skrbet, da tabletke niso 'prijele' in da se je že kaj zgodilo :?Poleg tega me še nekaj srbi, pa upam da je le posledica KT, čeprav dvomim.. ko z roko stisnem trebuh malo pod popkom čutim, kot da imam notri 'kepo' ali nekaj podobnega, ki se ob pritisku premakne navzgor, kaj bi to lahko bilo.. :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
janchie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a janchie »

vrvica napisal/-a:
rammsteingirl napisal/-a:zadnjo tabletko vedno vzameš na isti dan v tednu.

No, saj ravno zato ker vem da pride vedno isti dan in sem res precej prepricana da je zadnja vedno bila na petek in ne na soboto sem zdaj panicna. :) Problem pa je, ker jaz res nimam v spominu, da kdajkoli nebi vzela tablete, tako da sploh ne vem kateri teden je bil.
Ce zdaj naredim 7 dnevni premor in nato zacnem ponovno jemati tablete (seveda od nedelje naprej) je to vredu ali obstajajo kaksni drugi ukrepi? :?:

to je drgač ful čudno, ker ti ob vsaki tabletki piše dan na katerega naj jo vzameš.. pon,tor sre..
a pol si vzela tabletko ob kateri je pisalo petek v soboto? in odkar naj bi pozabila vzeti eno tabletko si jemala tabletke namenjene za prejšni dan?
nevem no, to je malo čudno, bi pa ja opazla da ne jemlješ tabletke za pravi dan. mogoče si se sam zmotla in vedno končaš v soboto, ali pa si en dan prepozno začela jemat.
Zaklenjeno