Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

punkie_, kako pa to, da boš spet pričela s kt po tako kratki pavzi? Nisi imela nobenih težav z urejanjem ciklusa po koncu jemanja ipd.?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

vse tiste ki hocte primerjat aspirine s KT - a mogoce jeste aspirin cisto vsak dan z samo sedemdnevno pavzo enkrat mesecno??

oziroma ali mogoce jeste KT samo tu in tam ko vas kaj boli?

halo kaksna naravnost smesna primerjava :roll:
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

tocn tk k je rekla red_rose..ne mores zdj primerjat aspirina in Kt..to so smesne primerjave... navsezadnje pa vsaka zase ve, koliko ji škodijo Kt in kako se bo odločila.. vsaka posameznica pac drugače sprejme te tabletke..nekatere ne opazijo razlike, medtem ko drugim povzročajo ful probleme...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

lorelaj napisal/-a: Jaz osebno mislim, da ginekologi prehitro napišejo recept za tablete in se obnašajo kot da so to bombončki brez stranskih učinkov. :?

Niti malo se ne strinjam.
Kot prvo bi bil ginekolog, ki tabletk ne bi predpisal, svetovni prasec. Obstajajo zdravniki, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov (prepričanje o njihovi škodljivosti, ugovor vesti,...) nasprotujejo tabletkam. Ampak ženska ima do kontracepcije pravico in ginekolog, ki bi si jo drznil zavrnit in poslat iz ambulante brez recepta, bi bil tarča besa.
Kot drugo pa prej opažam, da se ženske same obnašajo, kot da so tabletke bonboni. Že po temah na tem forumu se to vidi. Ne vedo, kaj zmanjša učinkovitost, ne vedo, česa zaradi tabletk ne smejo počet/jest, še tega ne vedo, kako dolga mora sploh bit pavza med eno in drugo škatlico.

In iz ene skrajnosti, ko so se tabletke jedle brez pomislekov, smo zdaj prišli v drug ekstrem, ko so KT krive za vse. Brez neke kritične presoje, karkoli je z organizmom narobe, je seveda kriva kontracepcija. In namesto, da bi ženska pač nehala tabletke jest, se raje pizdi nad zdravnikom, ki ji je dal recept. Brihtno, res.
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

Jz niti nism primerjala aspirina z KT, sem samo hotla rečt, da če vam tabletke ne odgovarjajo jih preprosto nehajte jemat, ker meni osebno ne povzročajo težav, zato se mi ni zdijo nič slabega. Ampak ko boste nehale jemat tabletke bodo najverjetneje razne težave ostale, ker dvomim da so tabletke krivec vsake bolečine.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

MsN napisal/-a:punkie_, kako pa to, da boš spet pričela s kt po tako kratki pavzi? Nisi imela nobenih težav z urejanjem ciklusa po koncu jemanja ipd.?

pavze nisem mela zato ker bi jo rabla, ampak zato ker mi je G parkrat zmerla previsok pritisk in mi rekla, da mi ne bo dala več tabletk, če se ne grem o tem pogovort z zdravico. in bolj kot sem ji govorila, da jst redno hodim na kontrole v klinični center (zaradi operacije ledvice), manj mi je verjela. pa v kliničnem mi pritisk vedno 2x zmerjo, G pa vedno smao enkrat in še to pomožnosti takoj k stopm v ambulanto in sem še zadihana (če pridem s kolesom recimo). in potem sem se pač pogovorila z zdravico o tem in mi je napisala, da lahko jem tabletke in da imam verjetno hipertenzijo belih halj (strah pred zravniki zarad kšnih slabih izkušenj). in zdej jih jem naprej, G pa mi še kar komplicira in čudno gleda kako mi lahko osebna zdravica to dovoli.

s ciklusom nisem mela nč težav, tud nasplošno s tabletkami jih nimam.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

jullia_ napisal/-a:
lorelaj napisal/-a: Jaz osebno mislim, da ginekologi prehitro napišejo recept za tablete in se obnašajo kot da so to bombončki brez stranskih učinkov. :?

Niti malo se ne strinjam.
Kot prvo bi bil ginekolog, ki tabletk ne bi predpisal, svetovni prasec. Obstajajo zdravniki, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov (prepričanje o njihovi škodljivosti, ugovor vesti,...) nasprotujejo tabletkam. Ampak ženska ima do kontracepcije pravico in ginekolog, ki bi si jo drznil zavrnit in poslat iz ambulante brez recepta, bi bil tarča besa.
Kot drugo pa prej opažam, da se ženske same obnašajo, kot da so tabletke bonboni. Že po temah na tem forumu se to vidi. Ne vedo, kaj zmanjša učinkovitost, ne vedo, česa zaradi tabletk ne smejo počet/jest, še tega ne vedo, kako dolga mora sploh bit pavza med eno in drugo škatlico.

In iz ene skrajnosti, ko so se tabletke jedle brez pomislekov, smo zdaj prišli v drug ekstrem, ko so KT krive za vse. Brez neke kritične presoje, karkoli je z organizmom narobe, je seveda kriva kontracepcija. In namesto, da bi ženska pač nehala tabletke jest, se raje pizdi nad zdravnikom, ki ji je dal recept. Brihtno, res.

Kolikor vem zdravniku ni treba predpisati recepta oz. ga ne sme, če sumi, da bodo katerekoli tablete vplivale na zdravje nekega pacienta (govorim na splošno, ne le za kt). Če bi bile zato ženske jezne na njih, njihov problem, da so tako butaste, da "brezskrben" seks postavljajo pred zdravjem. In ja večina ginekologov se očitno sploh ne pozanima o tem kakšne bolezni imajo starši in kako bodo tablete zato vplivale na pacientko. Nikjer nisem napisala, da so za vse težave krive KT in da jih ginekologi ne bi smeli predpisovati, menim le da bi bili lahko bolj previdni. Se pa strinjam, da se tudi ženske obnašajo kot da so KT bomboni in se niti ne pozanimajo kako jih jemati in strinjam se tudi s tem, da jih veliko za brezveze paničari zardi objav v medijih. Še vedno sem pa prepričana, da imajo KT zaradi ogromnega vpliva na žensko telo, tudi več stranskih učinkov, ki jih punce ne (oz. jih niso pred zgodbami v medijih) jemljejo resno...
Uporabniški avatar
LovelyM
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a LovelyM »

punkie_ napisal/-a:pavze nisem mela zato ker bi jo rabla, ampak zato ker mi je G parkrat zmerla previsok pritisk in mi rekla, da mi ne bo dala več tabletk, če se ne grem o tem pogovort z zdravico. in bolj kot sem ji govorila, da jst redno hodim na kontrole v klinični center (zaradi operacije ledvice), manj mi je verjela. pa v kliničnem mi pritisk vedno 2x zmerjo, G pa vedno smao enkrat in še to pomožnosti takoj k stopm v ambulanto in sem še zadihana (če pridem s kolesom recimo). in potem sem se pač pogovorila z zdravico o tem in mi je napisala, da lahko jem tabletke in da imam verjetno hipertenzijo belih halj (strah pred zravniki zarad kšnih slabih izkušenj). in zdej jih jem naprej, G pa mi še kar komplicira in čudno gleda kako mi lahko osebna zdravica to dovoli.

s ciklusom nisem mela nč težav, tud nasplošno s tabletkami jih nimam.

Jz sm imela tudi te težave nekaj časa, pa še ginekologinja je bila tako tečna da mi je pol težila, da je to zato ker sem pretežka ipd. Doma in pri splošni zdravnici imam pa vedno normalen pritisk(pri ginekologinji mi je pomoje že zarad strahu pred pridiganjem pritisk zrasu). Zdej sm pa zamenjala ginekologinjo pa je v redu :lol:
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Mene zanima če je katero v trebuhu bolelo,ko je nehala jemat.In ne,ne govorim o ovulaciji,ampak kokr da bi se jajčnik zbujal...Meni se to dogaja na levi strani,pod jajčniki,kar precej pod njimi,skorajda v pelvičnem predelu,pa mi je dohtarca rekla da to je lahko od jajčnika.Sploh pol ko sem dala vodo stestirat,pa ni blo not nč,kar bi kazalo na karkol druzga.
Mene to zdej že 14 dni,zdej enrkat bi mogla met sicer ovulacijo,ampak boli pa odkar sm nehala s tableti.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Ja, mene. KT ne jem že kakšnih 15 mesecev, pa me vsake toliko po več dni skupaj boli oz.močno pika v jajčniku. Včasih v enem, včasih v obeh.
Vem, da ni kriva ovulacija, ker traja predolgo, niti ne sovpada časovno, ker se to dogaja v čisto različnem času ciklusa.
Sem bila pri ginekologinji na ultrazvoku, pa ni ničesar ugotovila, razen da sem ''preobčutljiva'' :roll: (njene besede) in da zato se predpisujejo KT, katerih pa jaz ne želim.
Ah!
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Ma te ginekologinje so pa tud...
JSt se bom naročila k Dr. Kobalu v Ljubljano,plačala 70€ pa naj mi nardi ultrazvoke in vse,pa še konkretno me bo pregledal. Denar je sveta vladar.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Še ena stvar, če sm jo prou dojela sploh... A če KT prej končaš kot običajno ( recimo teden dni prej ), a pol dobiš tud menstruacijo prej, ane?
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Itak.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

LovelyM napisal/-a:Jz niti nism primerjala aspirina z KT, sem samo hotla rečt, da če vam tabletke ne odgovarjajo jih preprosto nehajte jemat, ker meni osebno ne povzročajo težav, zato se mi ni zdijo nič slabega. Ampak ko boste nehale jemat tabletke bodo najverjetneje razne težave ostale, ker dvomim da so tabletke krivec vsake bolečine.

pri meni so bile za velik del...moje počutje je od takrat boljše za vsaj 60%, če ne več...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

astra_mb napisal/-a:
LovelyM napisal/-a:Jz niti nism primerjala aspirina z KT, sem samo hotla rečt, da če vam tabletke ne odgovarjajo jih preprosto nehajte jemat, ker meni osebno ne povzročajo težav, zato se mi ni zdijo nič slabega. Ampak ko boste nehale jemat tabletke bodo najverjetneje razne težave ostale, ker dvomim da so tabletke krivec vsake bolečine.

pri meni so bile za velik del...moje počutje je od takrat boljše za vsaj 60%, če ne več...

Se strinjam.
Zaklenjeno