Kontracepcijske tabletke
ja js sm se odlocla predvsem zarad tega, ker naj bi po 5 do 6 letih kot je zgoraj ze ena omenila, naredila pavzo s tabletkami... in to do dve leti..to mi je ginekologinja ze na zacetku jemanja povedala... sm pa ze zdj slisala od vecih..tk da sem se prav zaradi teh razlogov odlocila, da preneham z njimi..
Jz vem, da sm začela paničarit, da kaj pa če je tud pr meni kej narobe takoj, ko sm zvedla, da je tista punca umrla. Čeprou sm že pred tem razmišljala, da bi prenehala, ker jih je kr neki časa že, je smrt te punce to pr meni 1000000x pospešila.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Ja, to pa se strinjam. Men je use skup povedu u 5 min- napisu recept, me naroču za pregled . . . Jz sm razmišljala v tej smeri, da tega ni naredu, ker je tud mamin G in pol predvidevam, da ve kaj mamo za nazaj v familiji, ker je biu tud nonin G. 

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
*ka!a* napisal/-a:gaby_ napisal/-a:punkie_ napisal/-a:*ka!a* napisal/-a:Živjo, punce!
Zanima me, tiste k jemljete KT, a ktero kdaj boli predel, mal višje od leve dojke ( sej tm ni srca, ane?)? In če je to kej povezan s to trombozo ...
Ker mene to boli kar pogosto, ja... Hvala za odg.!
tudi mene večkrat stisne pri srcu in se isto sprašujem kaj je to... čeprav zadnje čase ne več tako pogosto, včasih je bilo več tega. sicer pa hodim na redne preglede (zaradi nečesa drugega) in mi skos merijo pritisk, vzemajo kri in tud na EKG me večkrat dajo in mi vedno rečejo da je s srcem vse v redu. bom naslednjič ko bom pri zdravnici vprašala če je to normalno oziroma posledica česa bi lahko bilo. ker drugače sem zdravstveno uredu in se tud počutim ok.
ko to berem, vidim, da imam sama iste težave. ampak nikoli, res nikoli nisem pomislila, da bi to zbadanje pri srcu blo posledica kt. ampak ko premišljujem nazaj - tega pred kt res ni bilo.
očitno bom res morala nehati.
ja, pr men tud ni blo tega prej, zdej pa kr pogosto. ampak kot sm rekla, s KT ne bi rada prenehala, jih jemljem komaj 5 mesecev in vem, da bi, če bi pstila KT, še bl paničarla usak mesec... hjoj
omg no folk, ne morte zdej vsega zvalit na tabletke. Take bolečine največkrat nastanejo zaradi živčnosti, mene tudi velikrat zbada ali boli pri srcu pa vem, da je to samo zaradi živčkov.
Kaj boste pa pol k ne boste več na tabletkah pa vas bo kje kaj uščipnl? Pol boste pa nehale aspirine jemat al kaj?

*ka!a* napisal/-a:^^ ne sej se ne gre za to, da krivim KT, sprašujem samo to, če je bolečina vzrok jemanja KT, ker prej nisem imela teh bolečin.
Aspirinov pa ne pijem sploh, nikoli.
Take bolečine skoraj 100% niso povezane s kontracepcijskimi tabletami.
Aspirin je pa dejansko zdrav, ker preprečuje strdke(tko da v kombinacijami s KT še bolj zdrav?), tako da jih nekateri starejši redno jemljejo kot preventivo pred strdki. Jaz vzamem enega na vsake 3 mesece, če me boli glava.
Nincheq* napisal/-a:zakaj use tok čez kontracepcijske tabletke govorite??
Mal čudno vprašanje. Če je tem o KT, valda da bodo punce povedale kako so KT vplivale na njihovo počutje. Glede na prebrano je jasno, da imajo tablete (za večino punc) očitno več slabih lastnosti kot dobrih. In dejstvo je, da kljub dobrim lastnostim, se skoraj vedno pojavijo tudi slabe(pa če tudi je to "le" živčnost). Jaz osebno mislim, da ginekologi prehitro napišejo recept za tablete in se obnašajo kot da so to bombončki brez stranskih učinkov.

LovelyM napisal/-a:*ka!a* napisal/-a:^^ ne sej se ne gre za to, da krivim KT, sprašujem samo to, če je bolečina vzrok jemanja KT, ker prej nisem imela teh bolečin.
Aspirinov pa ne pijem sploh, nikoli.
Take bolečine skoraj 100% niso povezane s kontracepcijskimi tabletami.
Aspirin je pa dejansko zdrav, ker preprečuje strdke(tko da v kombinacijami s KT še bolj zdrav?), tako da jih nekateri starejši redno jemljejo kot preventivo pred strdki. Jaz vzamem enega na vsake 3 mesece, če me boli glava.
Ne moreš primerjati aspirinov z KT. KT so hormoni in niso tako nedolžne kot npr. aspirini. Že to ti veliko pove, da se aspirini dobijo brez recepta, KT pa ne. Zato mislim, da je vse stranske učinke treba jemati resno, tudi če se potem na koncu izkaže, da na to niso vplivale KT. Poleg tega pa, ja aspirin res prepričuje strdke, ker redči kri (po domače povedano), ampak ima pa tudi kup slabih lastnosti, recimo je izredno slab za želodec. Tako, da tudi aspirin nima samo dobrih lastnosti..
LovelyM napisal/-a:omg no folk, ne morte zdej vsega zvalit na tabletke. Take bolečine največkrat nastanejo zaradi živčnosti, mene tudi velikrat zbada ali boli pri srcu pa vem, da je to samo zaradi živčkov.
Kaj boste pa pol k ne boste več na tabletkah pa vas bo kje kaj uščipnl? Pol boste pa nehale aspirine jemat al kaj?
pri stranskih učinkih kt piše, da je možno, da pride do takšnih bolečin...malo bolje si preberi..te bolečine so bile ene od prvih vzrokov zakaj sem jaz prenehala z jemanjem + seveda njihov vpliv na pisho in vse ostale slbe stvari, ki so se takrat začele dogajat z mojim telesom...
sicer pa ljubica zlata..imaš pa res ozko gledanje, da daješ aspirin in kt v isti koš...sploh pa so to resne stvari, ki vplivajo na naše zdravje in se iz njih ni za norčevat...vsaj meni ni smešno, ker imam še zdaj težave pa jih že dve leti ne jem...razen ene škatle vmes, ki mi je ponovno vse podrla...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
kle smo večinoma usi laiki in se mi zdi da ste nakatere preveč 100% v nekatere stvari.
kot sem prej rekla, me je včasih večkrat stisnilo pri srcu, potem pa sem junija nehala jemati KT zaradi zdravstvenih razlogov, in sem opazila, da me ne stiska več tako pogosto. zdej jih spet jemljem in bom vidla, če me bo kaj več stiskalo. nikjer nisem rekla, da je to zaradi KT, ampak previdnost ni nikoli odveč.
kot sem prej rekla, me je včasih večkrat stisnilo pri srcu, potem pa sem junija nehala jemati KT zaradi zdravstvenih razlogov, in sem opazila, da me ne stiska več tako pogosto. zdej jih spet jemljem in bom vidla, če me bo kaj več stiskalo. nikjer nisem rekla, da je to zaradi KT, ampak previdnost ni nikoli odveč.