Kontracepcijske tabletke
Seveda. Odvisno če gledaš po julijanskem ali gregorijanskem
Če si prejšnjo škatlico začela v torek, moraš naslednjo tudi v torek. Zadnjo vzameš v ponedeljek, sedem dni (torek, sreda, četrtek, petek, sobota, nedelja, ponedeljek) ne jemlješ in začneš spet v torek. Jasno?
Zdaj razumem v čem je ta inovacija, da so uvedli tabletke, ki se jih jemlje brez pavze, pri čemer so 4 tabletke placebo. Za vse tiste, ki ne znajo šteti.

lolika11 napisal/-a:sam še neki me zanima... v navodilih piše, da če si 1. tablet v prejšni škatlici vzel rečmo na torek, moraš naslednji mesec KT iz nove škatlice spet vzeti na torek. Samo pri men se to nikakor ne izzide, mi pride, da morm vzet na sredo...vmes je 7 dni premora, pa 8 dan vzamm KT... pride pa sreda? Sj a je to sploh bitno? Sj vem kompliciram.
Če si prejšnjo škatlico začela v torek, moraš naslednjo tudi v torek. Zadnjo vzameš v ponedeljek, sedem dni (torek, sreda, četrtek, petek, sobota, nedelja, ponedeljek) ne jemlješ in začneš spet v torek. Jasno?
Zdaj razumem v čem je ta inovacija, da so uvedli tabletke, ki se jih jemlje brez pavze, pri čemer so 4 tabletke placebo. Za vse tiste, ki ne znajo šteti.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
lolika11 napisal/-a:sam še neki me zanima... v navodilih piše, da če si 1. tablet v prejšni škatlici vzel rečmo na torek, moraš naslednji mesec KT iz nove škatlice spet vzeti na torek. Samo pri men se to nikakor ne izzide, mi pride, da morm vzet na sredo...vmes je 7 dni premora, pa 8 dan vzamm KT... pride pa sreda? Sj a je to sploh bitno? Sj vem kompliciram.
Če vzameš 1. tableto v torek, potem vzameš zadnjo iz zavitka na ponedeljek in ne torek

Potem pa 7 dni premora (torek, sreda, četrtek, petek, sobota, nedelja, ponedeljek) in prvo spet vzameš na torek, ne vem, kaj je tukaj nerazumljivega?
kr.ena napisal/-a:Zdaj razumem v čem je ta inovacija, da so uvedli tabletke, ki se jih jemlje brez pavze, pri čemer so 4 tabletke placebo. Za vse tiste, ki ne znajo šteti.
Za takšne pa še nism slišala nikol.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
In kaj drugače pa so čist iste ko "navadne" KT, sam jemlješ jih stalno ?
V neki reviji sm prebrala, da je treba svojga ginekologa obvestit, če hočeš nehat jest tabletke. Jz temu ne verjamem lih kej preveč. Al bi mogla ?
V neki reviji sm prebrala, da je treba svojga ginekologa obvestit, če hočeš nehat jest tabletke. Jz temu ne verjamem lih kej preveč. Al bi mogla ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
p!ka napisal/-a:kr.ena napisal/-a:Zdaj razumem v čem je ta inovacija, da so uvedli tabletke, ki se jih jemlje brez pavze, pri čemer so 4 tabletke placebo. Za vse tiste, ki ne znajo šteti.
Za takšne pa še nism slišala nikol.
Tako kot je Ženska napisala - tabletke se imenujejo Yaz. Naj bi pomagale pri PMS-u, zato ker jih je 24 namesto 21 in je krajše obdobje brez tabletk, ko raven hormonov pade in se pojavijo težave s Pms.
Da pa ne bi zahtevalo preveč intelektualnega napora od uporabnic, ki imajo težave že z enotedenskim premorom, so dodane 4 tabletke placebo (brez učinkovin, pač bonbončki). Tako se jih jemlje brez premora. Krvavitev pa pride med tistimi štirimi dnevi s placebom.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava