jullia_ napisal/-a:*purple* napisal/-a:jullia_ napisal/-a:OrangeLady napisal/-a:ženska napisal/-a:Takih primerov je ogromno. Mnogo več, kot jih pride v javnost. Ginekologi tabletke predpisujejo kar vsevprek, brez, da bi te natančno pregledali.
mene pregledal SPLOH niso, isto ne kolegice..tko da ja, lahko bi mal bolj posvetil pregledom ne pa da predpisujejo KT vsepovprek
A ti pa nimaš ust, da bi ga vprašala, kako je s tvojim pritiskom, mu povedala za bolezni, ki jih imaš v družini....? Ene ste res neverjetne, zavedate se nevarnosti KT, pa jih kar jeste, čeprav vas mučijo dvomi.
Dohtar bo mogoče kriv za zaplete, krvni strdek boš imela pa ti. A ne bi bilo bolje preverit?
oni te že prašajo za bolezni ampak pregldajo do popolnosti (kri in to) te pa ne, pa te bi ubistvu morali!
In tud če boš stegnil usta boš bolj malo dosegel, razen če ne boš dajal privatnikov bajnih denarcev, katerih pa vsi enostavno nimajo!
....
Popolnoma nič takšnega ne počnem. Seveda imajo stranske učinke, obstaja možnost zapletov,... Ampak še vedno pa bolj verjamem ginekologom, ki pravijo, da so vse te punce, ki so umrle (kao zaradi tabletk) imele že prej težave, ki so jih tabletke samo še potencirale, niso pa povzročile nečesa, česar prej ni bilo, kot pa mrhovinarskemu Svetu na Kanalu A, kjer bi itak smrt lastne mame prodali za večjo gledanost.
.
ja ampak dokazano ni da so umrle in ni dokazano da niso umrle zaradi KT.In to je vse kar želim povedat, da ne vemo in verjetno še kar nekaj časa ne bomo.
enkrat, pa že neki časa nazaj je bil na eni izmed televizij celo prispevek, da naj ginekologi sploh nebi smeli predpisevat KT kadilkam, ker trojno slabše vplivajo na njihovo zdravje.
mrhovinarski vet kanala A, al pa mrhovinarski svet kateregakoli medija.Žal, brez medijev danes tudi ti nebi vedela pol stvari ki ti lahko prekleto pridejo prav.
Zato pa pravim, da je treba opazovat svoje telo in reakcije, ki jih organizem na vnos hormonov ima. In ni mi jasno, kako lahko ene kljub mesece trajajočim vmesnim krvavitvam, melanholiji, jokavosti, zastajanju vode,... še naprej veselo jejo tabletke in hkrati kurcajo dohtarje, ki kao ne opravljajo svoje dolžnosti. Pa je v resnici dolžnost pacienta opozoriti zdravnika na težave, ki jih opaža.
ker marsikatera sploh ne pomisli, da so kšne določene težave lih zaradi KT.Jst isto nisem ko sem fasala migreno.Že prej me je pomalo bolela glava usake tolk, potem pa res nisem razmišljala, da so lahko krive KT.Dokler si nisem stvari prebrala in počikirala.in sem zamnenjala pa je bilo z vsemi tabletami enako.
isto recimo utrujenost, jokavost itn...Sej ne morš točno vedet.
Ko sem prvič šla po KT, me je ginekologinja stehtala, zmerila pritisk in izprašala o boleznih v družini. Pomoje to zadošča, ipak ne predpisuje heroina in mlade ženske so načeloma zdrave. Lahko pa pred vsako izdajo recepta za KT opravijo popolni pregled, ampak potem pričakujte višje premije pri obveznem zavarovanju
Ker mi tabletke niso ustrezale sem šla nazaj, povedala kaj je narobe in dobila druge. Lahko bi pa še najpre jedla logest in čakala na strdek, ker me zdravnica zanemarja.
krasno, še povečal bi zneske zavarovanja, pa že tko nardijo use samo na pol.če je postopek tak in določen, naj ga pač še tako opravljajo.in to velja čist za use sklope zdravstva v sloveniji.Od kolegice mami je lih te dni morala h prvatniku in plačat bajne denarce, da so jo dal na preizskave za raka in je le tega ugotovili.Preko našega javnega zdravstva bi morala čakat dva mesca, kart sta lahko za tako bolezen že usodna.skratka za bruhat!