Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

[She.] napisal/-a:eh, meni je mal čudno da dokler se tisto na Hr ni zgodilo je blo z usemi u redu, nobenemu niso pouzročale bolezni in česarkoli.
zdej pa usi neki navalli :?

ker verjetno niso znal povezat bolezni s KT, oziroma nihče tud pomislu ni na to.
drgač pa same težave s KT ki s(m)o jih ženske imele, so pa jasno napisane v vseh straneh te teme.mislm, da se je zihr enkrat na tedn oglasila kšna, kateri so KT delale probleme :wink:

trapa..vem da ne bova prišle do konca, ampak vseeno...Kaj pa če je? :) drgač pa kukr sm rekla, nihče od nas laikov tega ne more vedet, vsekakor pa sta možđni obe opciji.je pa zgleda precej dobro naključje, vse obolele so imele lih Yarino.In še tukaj naj povem, lahko gre res za naključje, lahko pa prav zares tudi ne.
in jst mislm, da je v vsaki laži nekaj resnice.
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

skinny napisal/-a:To imaš verjetno samo vmesne krvavitve, ki se zelo velikokrat pojavijo. Sama sem ji imela kakšen mesec, dva. Potem pa se je samo uredilo. :)

2 mesca vsak dan ???
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Punchee napisal/-a:
skinny napisal/-a:To imaš verjetno samo vmesne krvavitve, ki se zelo velikokrat pojavijo. Sama sem ji imela kakšen mesec, dva. Potem pa se je samo uredilo. :)

2 mesca vsak dan ???

2 mesca že krvaviš?
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PorceLain. »

Meni je pa sedaj zamenjala tabletke iz Marvelone na Yasminelle, ker sem zaradi prejšnih postala zelo živčna in se močno menjavala razpoloženja, ker naj bi bile Marvelone močnejše [ dobila pa sem jih zaradi boleče menstruacije ) te pa so manj močne in naj ne bi tako na moje živce in razpoložeje vplivale. A ima katera izkušje s takim stanjem?
Have you ever wondered which hurts the most: saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had? ...
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

trapa napisal/-a:
Punchee napisal/-a:

2 mesca vsak dan ???

2 mesca že krvaviš?

Moja Bf je tud mela fešto fuuul časa. Kr ni in ni nehaLa. :/
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
melodious
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a melodious »

Jaz sem imela probleme z živci, razdraženostjo in depresijo zaradi tabletk. Jemala sem Logest okrog 5 let. In zadnje leto so se začele težave. Pa še ponavljajoča vnetja sem imela, ki so trajale pol leta, dokler nisem nehala z jemanjem tabletk. No, pred tem pa mi je ginekolog predpisal (po Logest) še tabletke Yasminelle, ampak to skorajda ni omembe vredno saj sem jih vzela le par in sem končala z jemanjem tabletk, saj so se po jemanju Yasminelle začeli pojavljati glavoboli in slabost. In po prenehanju se te težave počasi končujejo. Sedaj ne jemljem tabletk skoraj 3 mesece in se stanje 100% izboljšuje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*purple* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:
ženska napisal/-a:Takih primerov je ogromno. Mnogo več, kot jih pride v javnost. Ginekologi tabletke predpisujejo kar vsevprek, brez, da bi te natančno pregledali.

mene pregledal SPLOH niso, isto ne kolegice..tko da ja, lahko bi mal bolj posvetil pregledom ne pa da predpisujejo KT vsepovprek

A ti pa nimaš ust, da bi ga vprašala, kako je s tvojim pritiskom, mu povedala za bolezni, ki jih imaš v družini....? Ene ste res neverjetne, zavedate se nevarnosti KT, pa jih kar jeste, čeprav vas mučijo dvomi.
Dohtar bo mogoče kriv za zaplete, krvni strdek boš imela pa ti. A ne bi bilo bolje preverit?

oni te že prašajo za bolezni ampak pregldajo do popolnosti (kri in to) te pa ne, pa te bi ubistvu morali!
In tud če boš stegnil usta boš bolj malo dosegel, razen če ne boš dajal privatnikov bajnih denarcev, katerih pa vsi enostavno nimajo!

Julija, ne razumem kako skos in skos skušaš spodbijat dejstva da so KT vseeno nevarne.pa ne samo zarad strdkov in teh težav ki so prišle v medije, ampak še zarad drugih katerih verjetno sploh poznamo še ne oziroma jih nam niso predstavili.
dokler smtr zaradi KT ni prišla v javnost, ni marsikdo vedel, da ga lahko kaj takega doleti.seveda prebereš navodila, ampak v navodilih od Aspirina tud piše svega, pa jst v življenju recimo (če se predstavim kot primer) nisem mela težav.Ko se bodo pa začele pojavljat in se bo to razvedelo, bom pa seveda tud jst mal bolj pomislna, da se take stvari res lahko zrealizirajo še prej kukr mislimo.

Popolnoma nič takšnega ne počnem. Seveda imajo stranske učinke, obstaja možnost zapletov,... Ampak še vedno pa bolj verjamem ginekologom, ki pravijo, da so vse te punce, ki so umrle (kao zaradi tabletk) imele že prej težave, ki so jih tabletke samo še potencirale, niso pa povzročile nečesa, česar prej ni bilo, kot pa mrhovinarskemu Svetu na Kanalu A, kjer bi itak smrt lastne mame prodali za večjo gledanost.

Zato pa pravim, da je treba opazovat svoje telo in reakcije, ki jih organizem na vnos hormonov ima. In ni mi jasno, kako lahko ene kljub mesece trajajočim vmesnim krvavitvam, melanholiji, jokavosti, zastajanju vode,... še naprej veselo jejo tabletke in hkrati kurcajo dohtarje, ki kao ne opravljajo svoje dolžnosti. Pa je v resnici dolžnost pacienta opozoriti zdravnika na težave, ki jih opaža.

Ko sem prvič šla po KT, me je ginekologinja stehtala, zmerila pritisk in izprašala o boleznih v družini. Pomoje to zadošča, ipak ne predpisuje heroina in mlade ženske so načeloma zdrave. Lahko pa pred vsako izdajo recepta za KT opravijo popolni pregled, ampak potem pričakujte višje premije pri obveznem zavarovanju :)
Ker mi tabletke niso ustrezale sem šla nazaj, povedala kaj je narobe in dobila druge. Lahko bi pa še najpre jedla logest in čakala na strdek, ker me zdravnica zanemarja.
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

trapa napisal/-a:
Punchee napisal/-a:

2 mesca vsak dan ???

2 mesca že krvaviš?

Nene, 2 mesca so se mi na vsake toliko časa pojavljali mali madeži. Ne da bi 2 meseca zaporedoma krvavela :? :D .
Potem pa se je vse znormaliziralo in zdaj je vse ok.
Samo meni je ginekologinja rekla, da če se bodo te krvavitve ponavljale naj jemljem 2 tabletki skupaj. :? Tole pa mi je bilo malo čudno pa sem kar 1 jemala pa se je samo uredilo.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jullia_ napisal/-a:
*purple* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:
ženska napisal/-a:Takih primerov je ogromno. Mnogo več, kot jih pride v javnost. Ginekologi tabletke predpisujejo kar vsevprek, brez, da bi te natančno pregledali.

mene pregledal SPLOH niso, isto ne kolegice..tko da ja, lahko bi mal bolj posvetil pregledom ne pa da predpisujejo KT vsepovprek

A ti pa nimaš ust, da bi ga vprašala, kako je s tvojim pritiskom, mu povedala za bolezni, ki jih imaš v družini....? Ene ste res neverjetne, zavedate se nevarnosti KT, pa jih kar jeste, čeprav vas mučijo dvomi.
Dohtar bo mogoče kriv za zaplete, krvni strdek boš imela pa ti. A ne bi bilo bolje preverit?

oni te že prašajo za bolezni ampak pregldajo do popolnosti (kri in to) te pa ne, pa te bi ubistvu morali!
In tud če boš stegnil usta boš bolj malo dosegel, razen če ne boš dajal privatnikov bajnih denarcev, katerih pa vsi enostavno nimajo!

....

Popolnoma nič takšnega ne počnem. Seveda imajo stranske učinke, obstaja možnost zapletov,... Ampak še vedno pa bolj verjamem ginekologom, ki pravijo, da so vse te punce, ki so umrle (kao zaradi tabletk) imele že prej težave, ki so jih tabletke samo še potencirale, niso pa povzročile nečesa, česar prej ni bilo, kot pa mrhovinarskemu Svetu na Kanalu A, kjer bi itak smrt lastne mame prodali za večjo gledanost.
.

ja ampak dokazano ni da so umrle in ni dokazano da niso umrle zaradi KT.In to je vse kar želim povedat, da ne vemo in verjetno še kar nekaj časa ne bomo.
enkrat, pa že neki časa nazaj je bil na eni izmed televizij celo prispevek, da naj ginekologi sploh nebi smeli predpisevat KT kadilkam, ker trojno slabše vplivajo na njihovo zdravje.
mrhovinarski vet kanala A, al pa mrhovinarski svet kateregakoli medija.Žal, brez medijev danes tudi ti nebi vedela pol stvari ki ti lahko prekleto pridejo prav.

Zato pa pravim, da je treba opazovat svoje telo in reakcije, ki jih organizem na vnos hormonov ima. In ni mi jasno, kako lahko ene kljub mesece trajajočim vmesnim krvavitvam, melanholiji, jokavosti, zastajanju vode,... še naprej veselo jejo tabletke in hkrati kurcajo dohtarje, ki kao ne opravljajo svoje dolžnosti. Pa je v resnici dolžnost pacienta opozoriti zdravnika na težave, ki jih opaža.

ker marsikatera sploh ne pomisli, da so kšne določene težave lih zaradi KT.Jst isto nisem ko sem fasala migreno.Že prej me je pomalo bolela glava usake tolk, potem pa res nisem razmišljala, da so lahko krive KT.Dokler si nisem stvari prebrala in počikirala.in sem zamnenjala pa je bilo z vsemi tabletami enako.
isto recimo utrujenost, jokavost itn...Sej ne morš točno vedet.

Ko sem prvič šla po KT, me je ginekologinja stehtala, zmerila pritisk in izprašala o boleznih v družini. Pomoje to zadošča, ipak ne predpisuje heroina in mlade ženske so načeloma zdrave. Lahko pa pred vsako izdajo recepta za KT opravijo popolni pregled, ampak potem pričakujte višje premije pri obveznem zavarovanju
Ker mi tabletke niso ustrezale sem šla nazaj, povedala kaj je narobe in dobila druge. Lahko bi pa še najpre jedla logest in čakala na strdek, ker me zdravnica zanemarja.

krasno, še povečal bi zneske zavarovanja, pa že tko nardijo use samo na pol.če je postopek tak in določen, naj ga pač še tako opravljajo.in to velja čist za use sklope zdravstva v sloveniji.Od kolegice mami je lih te dni morala h prvatniku in plačat bajne denarce, da so jo dal na preizskave za raka in je le tega ugotovili.Preko našega javnega zdravstva bi morala čakat dva mesca, kart sta lahko za tako bolezen že usodna.skratka za bruhat!
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

Ja, sam je res neki na teh strdkih :? ...
Moja kolegica s faksa je že pred kakimi štirimi leti par tednov preživela v bolnišnici, ker ji je kar naenkrat noga odpovedala oz. je ni več čutila - na koncu so ugotovili, da je kot reakcija na KT nastal strdek, ki ji je zamašil žilo :nixweiss:
Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka

Glede tega, da sedaj vse povprek zbolevajo in krivijo tabletke. To majo tako globoko v psihi zablokirano, kako nevarne so, da samo od tega zbolijo in potem tabletke okrivijo. In dokler ne bodo dojeli, da ni preverjeno, da so res krive KT bodo nekatere ženske oh in sploh mislile, da bomo zbolele ker jemljejo Yarina KT in nato res zbolele. Psiha zna delati svoje xD
Have you ever wondered which hurts the most: saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had? ...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

PorceLain. napisal/-a:Glede tega, da sedaj vse povprek zbolevajo in krivijo tabletke. To majo tako globoko v psihi zablokirano, kako nevarne so, da samo od tega zbolijo in potem tabletke okrivijo. In dokler ne bodo dojeli, da ni preverjeno, da so res krive KT bodo nekatere ženske oh in sploh mislile, da bomo zbolele ker jemljejo Yarina KT in nato res zbolele. Psiha zna delati svoje xD

se pravi ko zboliš za bolezen, ki je možna pri KT, je kriva psiha?Kaj pa ko zboliš za rakom?Je tud kriva psiha, al se tuki ta tvoja teorija magično ovrže?
skratka ni dokaza ne za eno ne za drugo, tko da si jst točno ne upam trdit v obe smeri, še manj da je dekle, ki je pokasiralo krvni strdek, krivo samo ozrioma da je kriva njena psiha.Nastanejo bolezni zarad psihe, seveda, ampak sigurno pa ne take kot si jih ti navedla in pri tem primeru točno določeno.
Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka

*purple* napisal/-a:
PorceLain. napisal/-a:Glede tega, da sedaj vse povprek zbolevajo in krivijo tabletke. To majo tako globoko v psihi zablokirano, kako nevarne so, da samo od tega zbolijo in potem tabletke okrivijo. In dokler ne bodo dojeli, da ni preverjeno, da so res krive KT bodo nekatere ženske oh in sploh mislile, da bomo zbolele ker jemljejo Yarina KT in nato res zbolele. Psiha zna delati svoje xD

se pravi ko zboliš za bolezen, ki je možna pri KT, je kriva psiha?Kaj pa ko zboliš za rakom?Je tud kriva psiha, al se tuki ta tvoja teorija magično ovrže?
skratka ni dokaza ne za eno ne za drugo, tko da si jst točno ne upam trdit v obe smeri, še manj da je dekle, ki je pokasiralo krvni strdek, krivo samo ozrioma da je kriva njena psiha.Nastanejo bolezni zarad psihe, seveda, ampak sigurno pa ne take kot si jih ti navedla in pri tem primeru točno določeno.

Upala sem, da bo mogoče kdo čutil, da ni mišljeno resno.

Glej seveda nisem tako neumna, da bi rekla da je za vse bolezni kriva psiha. Mišljeno je bilo, da odkar se je pojavila prva žrtev sedaj KT obtožujejo za vse bolezni. Če jaz zbolim za pljučnico bodo za to krive KT? Mislim, da ne. Ne rečem, da ni res ampak nimajo pa nikakršnih dokazov, da je čisto res.
In če bodo sedaj krive KT po vsem svetu za vsako bolezen, potem bolje, da jih ne jemljemo več sploh.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

^^ Ja ne vem, takrat, ko se je tole s strdkom zgodilo moji kolegici, sploh še ni bilo v javnosti znanih takih primerov, pa tudi nekaj časa je trajalo, da so sploh ugotovili vzrok pri njej :zwinker: ..
So bile pa krive KT..
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

^ A je ta tvoja prijateljica kadilka?
Zaklenjeno