Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

MsN napisal/-a:
Glej, če ti nimaš stranskih učinkov, bodi srečna, ampak ne pametuj o tem, kako ostale za vse krivijo kt. Dejansko je mogoče, da imajo kt zelo moteče stranske učinke in ne, nič od tega ni samo v glavi. Mogoče zaradi njih ne umreš, se pa kvaliteta ženskinega vsakdana lahko prav zaradi kt drastično poslabša in takšnih primerov ni malo - še manj, da bi šlo za primere, ki so plod lastne hipohondrije osebka.

In mnogo deklet ne upa prenehati z jemanjem kt, ker je prav alternativa kt bolj slaba - kondomi pokajo, nekaterim preprečujejo spolni užitek, vse ostalo pa kot zaščita ni dovolj zanesljivo ali sploh primerno za mlada dekleta, ki še niso rodila, zato ima v praksi mlado dekle možnost izbirati le med kt in kondomi, kar pa seveda ni enostavna dilema, če želiš čim bolj zanesljivo preprečiti nosečnost.

Če se kvaliteta življenja drastično poslabša, potem jst dileme tukaj sploh ne vidim, kaj šele, da bi se mi zdela odločitev težka.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

jullia_ napisal/-a:
MsN napisal/-a:
Glej, če ti nimaš stranskih učinkov, bodi srečna, ampak ne pametuj o tem, kako ostale za vse krivijo kt. Dejansko je mogoče, da imajo kt zelo moteče stranske učinke in ne, nič od tega ni samo v glavi. Mogoče zaradi njih ne umreš, se pa kvaliteta ženskinega vsakdana lahko prav zaradi kt drastično poslabša in takšnih primerov ni malo - še manj, da bi šlo za primere, ki so plod lastne hipohondrije osebka.

In mnogo deklet ne upa prenehati z jemanjem kt, ker je prav alternativa kt bolj slaba - kondomi pokajo, nekaterim preprečujejo spolni užitek, vse ostalo pa kot zaščita ni dovolj zanesljivo ali sploh primerno za mlada dekleta, ki še niso rodila, zato ima v praksi mlado dekle možnost izbirati le med kt in kondomi, kar pa seveda ni enostavna dilema, če želiš čim bolj zanesljivo preprečiti nosečnost.

Če se kvaliteta življenja drastično poslabša, potem jst dileme tukaj sploh ne vidim, kaj šele, da bi se mi zdela odločitev težka.

Ne zdi se ti težka, če kot zaščito potem uporabljaš kondome, jim zaupaš, nimaš preobčutljivostnih reakcij nanje, ugajajo partnerju ipd. Če tega ni, si spet v še večji dilemi, kaj izbrati.

Meni se ne zdi tako zelo preprosto. Mogoče zato, ker imam sama izkušnje točno s tem, o čemer pišem, in vem, da če jih ne bi imela, bi se mi zdelo kristilno jasno, kaj izbrati in česa ne.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Jaz sem pravkar nehala.Pri 20 se žal nočem počutiti kot frigidnica,zato sem se odločila da neham. Do vsega na tem svetu mi je namreč bolj kot do seksa. In to se je dogajalo pri vseh tabletah.Prvih,drugih tretjih...takoj po menjavi je blo malo boljše kak mesec,potem pa isto sranje.
Za en promil mi je libido narastel v tednu,ko se jih ne jemlje.
Jedla sem jih 4 leta in če ne bo res kakih hudih bolečih menstruacij,mislim da se je tu moja povezanost z njimi zaključila.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz pa premišjujem, da bi znovih letom začela jemati nove tabletke Yaz.
Jemljem tabčetke že 5 let ampak bom šla prej seveda na temeljit pogovor z ginekologinjo ker se res nebi rada zapacala z njimi ker ji že toliko let jemljem in me skrbi kaj pa če postanem neplodna... :?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Zdele poteka na strani: www.rtvslo.si/klepet pogovor z ginekologinjo Bojano Pinter. Tko da če katero kej zanima lahko upraša. :)
Uporabniški avatar
SweetChica19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Lenart

Neprebrana objava Napisal/-a SweetChica19 »

Damyanchyka napisal/-a:Jst pa jemlem Yasminelle mislm da 9mes. Pa se mi je zdej v drugem tednu jemanja nove škatlce pojavu nek rjav izcedek. Zdej ni ga velik..tko pač k nek beli tok z dodano krvjo al kaj jst vem čem. A ma kira mogoče take izkušnje? Prehlajena sm mal..A je mogoče to vzrok? Mal me skrbi je pa to drugi dan tku da sm opazila.. :?

Jaz jemljem Diane35 že skoraj 5 let, pa imam ta rjav izcedek, včasih celo krvne madeže (ki niso menstrualni) par ur ali pa dan-dva po seksu :P (vendar ne vedno!). Pa tudi takrat, ko si prestavim menstruacijo (ampak takrat je običajno, saj piše v navodilih, da se lahko pojavi). Tako da je možno, da je tudi kaj povezano s spolnimi odnosi (grobost, vlažnost, občutljiva koža). Ali ima še katera te težave?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

MsN napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:

Ne zdi se ti težka, če kot zaščito potem uporabljaš kondome, jim zaupaš, nimaš preobčutljivostnih reakcij nanje, ugajajo partnerju ipd. Če tega ni, si spet v še večji dilemi, kaj izbrati.

Meni se ne zdi tako zelo preprosto. Mogoče zato, ker imam sama izkušnje točno s tem, o čemer pišem, in vem, da če jih ne bi imela, bi se mi zdelo kristilno jasno, kaj izbrati in česa ne.

Seveda kot zaščito uporabljaš kondome. Zaupanje meni osebno ne dela problemov, ker mi v več kot pol leta ni niti en počil. Preobčutljivostne reakcije znajo bit gadne, ampak če prav vem, obstaja več sort kondomov, tudi taki za tiste bolj občutljive. To, da partner "liže sladoled skoz šipo" me v primeru, da bi meni KT sesuvale organizem, ne bi niti malo ganilo.

Res, razumem, da se folk sprijazni s štirimi grudicami celulita, dodatno kilo na riti, občasnimi glavoboli,... če ti pa KT tako škodijo, potem pa res ne vidim razloga, da bi jih človek še jemal. Konec koncev niti užitek pri seksu (ki traja recimo 1 uro) ni vreden tega, da bi bil ostalih 23 ur na dan čisto povožen.
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objava Napisal/-a Miss M. »

SweetChica19 napisal/-a:
Damyanchyka napisal/-a:Jst pa jemlem Yasminelle mislm da 9mes. Pa se mi je zdej v drugem tednu jemanja nove škatlce pojavu nek rjav izcedek. Zdej ni ga velik..tko pač k nek beli tok z dodano krvjo al kaj jst vem čem. A ma kira mogoče take izkušnje? Prehlajena sm mal..A je mogoče to vzrok? Mal me skrbi je pa to drugi dan tku da sm opazila.. :?

Jaz jemljem Diane35 že skoraj 5 let, pa imam ta rjav izcedek, včasih celo krvne madeže (ki niso menstrualni) par ur ali pa dan-dva po seksu :P (vendar ne vedno!). Pa tudi takrat, ko si prestavim menstruacijo (ampak takrat je običajno, saj piše v navodilih, da se lahko pojavi). Tako da je možno, da je tudi kaj povezano s spolnimi odnosi (grobost, vlažnost, občutljiva koža). Ali ima še katera te težave?

Ja, o tem izcedku je bilo ze veliko govora, sem sprasevala naokoli, pa imajo vse punce podobno izkusnjo. Tud meni se pojavi tam nekje v drugem tednu jemanja. Jaz se za te izcedke ne sekiram vec. Sem se tko odlocila. Ker dobro vem, da je ravnovesje odspodaj zaradi KT (pa tud drugi dejavniki obcasno) poruseno in vzamem to pac kot stranski ucinek. Ampak mogoce pri tebi ta izcedek ni istega izvora (no najbrz je), zato se vseeno prepricaj pri gin. =)
What's the story, morning glory?
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

SweetChica19 tole kr si ti napisala bi dala pod najbolj možno varianto, ker je blu nekak tku kukr si napisala oz. opisala ;) Na srečo je mim..hvala vam za odg. ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Punchee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Love RD

Neprebrana objava Napisal/-a Punchee »

Mene zanima, če bi blo kaj narobe če bi namesto vsak dan ob 21h zvečer začele jemat tabletke ob 7h zjutri ??

in če je dobro da se uzame kdaj tabetko 1h pred običajno uro, kr recimo, da ob uri ne bi upala?
I had to kiss a lot of frogs before I found my prince charming .. <3
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

Punchee napisal/-a:Mene zanima, če bi blo kaj narobe če bi namesto vsak dan ob 21h zvečer začele jemat tabletke ob 7h zjutri ??

in če je dobro da se uzame kdaj tabetko 1h pred običajno uro, kr recimo, da ob uri ne bi upala?

lahko prestaviš uro ampak šele ko odpreš novo škatlco. naj bi eno štaktlco jedla isto uro, drugo škatlco lahko spremeniš uro, sam da vseh 21 tabletk poješ pol ob uri, ki si si jo določila.
čeprov sm jst tud isto škatlco jedla eno tableto ob 21h, drug dan drugo pa ob 7ih zjutri, pa nism mela problemov.

če vzameš eno uro prej/kasnej ni panike.. jst velikrat uzamem prej če se spomnem da pol kam grem pa da raj doma uzamem tud če je 2 ure prej. zaenkrat nism mela težav.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jagodkaa »

jz jih tudi ne jemljem vedno ob isti uri. včasih jo vzamem uro ali dve prej, včasih pa kasnej. še nisem mela nobenih problemov zaradi tega.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

Jagodkaa napisal/-a:jz jih tudi ne jemljem vedno ob isti uri. včasih jo vzamem uro ali dve prej, včasih pa kasnej. še nisem mela nobenih problemov zaradi tega.

:ja: enako
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

^^ jst pa kar se tiče jemanja Kt sm točna. Vedno ih jemljem ob 9H zvečjr. Primir, da jo uzamem bol kasno je edino da se stiskava z lubijm :P pol preložim za kašnih 20min :)
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

zadnič sem zamudila 3ure s tabletko, vmes sem imela odnos... A bi lohk bli kakšni blemi al je ok?
Zaklenjeno