anoyel napisal/-a:ravno danes sem se pogovarjala z ginekologinjo glede teh tablet. stvar je v tem, da na hrvaškem te tablete sploh ne izdajajo na recept, ampak se dajo kar tako kupiti (vsaj tako je ona meni dejala). in jih jemljejo ženske, ki sploh ne vedo ali jim te KT odgovarjajo ali ne. prav tako niso bile ne pregledane in niso bile opozorjene na stranske učinke. če imaš določene bolezni, reči.. jih pač ne smeš jemati. vse skupaj je pa medijski pomp. in posledično vse ženske panične. ne gre za epidemijo kjer je umrlo že 100 ali več žensk. gre za posamične primere in mediji bodo vsak posamičen primer napihnili u nulo.

Meni je to tudi moj ginekolog povedal.
Zanimivo je tudi, da punce, ki so umrle, niso imele narejene obdukcije. Torej se ne ve, zaradi česa so umrle. Ampak seveda, čisto logično je, da 20 letnica umre zaradi KT. Seveda.
Pa naša slovenka, ki se je oglašala. Ki je pri 42h skoraj umrla zaradi KT. Pa sej je splošno znano, da se po 30. in 35. letu še posebno pazi pri KT, ne glede na to kako nizkodozne so. Torej v čem je fora?
Aja! V tem, da take novice palijo.
Sej ne rečem nič, KT so hormoni. In niso nedolžne, še zdaleč ne. In ni prav, da se jih jemlje kar vsepovprek.
Samo zdej pa ni treba proglasit za vsesplošne krivce vseh mogočih problemov in smrti.