Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Damyanchyka napisal/-a:Jst pa jemlem Yasminelle mislm da 9mes. Pa se mi je zdej v drugem tednu jemanja nove škatlce pojavu nek rjav izcedek. Zdej ni ga velik..tko pač k nek beli tok z dodano krvjo al kaj jst vem čem. A ma kira mogoče take izkušnje? Prehlajena sm mal..A je mogoče to vzrok? Mal me skrbi je pa to drugi dan tku da sm opazila.. :?

Js sm mela enak rjau izcedek, samo sem jih jemala le nekaj dni... tko da verjetno zarad tega kr se mi še ni uredil. Mogoče je prehlad kriu ja.. sj č je s tabo use ql je dobr :)
Uporabniški avatar
PorceLain.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PorceLain. »

Ko sem jaz začela jemati marvelone sem zelo močo izgubila apetit. In sem zato v prvih 3 mesecih jemanja shujšala 4 kilograme, samo zato, ker nisem nič mogla jesti. Prvič, ko sem imela premor enotedenski se bilo isto - brez apetita, potem v naslednje pa sem med tedenskim premorom bila vedno lačna, ko sem jedla tabletke pa nič. In me je že malce zaskrbelo, da ne bo kaj narobe. Ampak sedaj je pa vse normalno. Jem normalo in ne čutim več izgube apetita ali pa katerekoli druge težave. Tako, da so kar vredu.
Have you ever wondered which hurts the most: saying something and wishing you had not, or saying nothing, and wishing you had? ...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Kika napisal/-a:neki je blo spet na hrvaškem- eni punci so se mašile žile u možganih. sam nism zihr a je umrla al ne.

:eek: Sploh ne bom več šla v to temo ker ma sam zamori :? . Mogoče pa ni blo od KT.

Evo link:

http://24ur.com/specialno/vizita/se-ena ... askem.html
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

ja, Žuža, se strinjam. tudi mene zamori.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Mene pa je tolko prestrašlo use skupi, da zdej kr odštevam še kolko tabletk morm pojest do konca zavojčka in pol pa bašta.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

ravno danes sem se pogovarjala z ginekologinjo glede teh tablet. stvar je v tem, da na hrvaškem te tablete sploh ne izdajajo na recept, ampak se dajo kar tako kupiti (vsaj tako je ona meni dejala). in jih jemljejo ženske, ki sploh ne vedo ali jim te KT odgovarjajo ali ne. prav tako niso bile ne pregledane in niso bile opozorjene na stranske učinke. če imaš določene bolezni, reči.. jih pač ne smeš jemati. vse skupaj je pa medijski pomp. in posledično vse ženske panične. ne gre za epidemijo kjer je umrlo že 100 ali več žensk. gre za posamične primere in mediji bodo vsak posamičen primer napihnili u nulo. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

Pa zakaj se s tem obremenjujete punce, k tabletke dobr prenašate in nimate problemov? Sam boh ve, kaj je v ozadju teh hrvatic...

Itak so pa vse tablete trombogene, poleg tega bi se na podlagi teh člankov bolj lahko bale nosečnosti, ker je riziko takrat večji..
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Jaz teh traparij ne morem več poslušat: 'težave NAJ BI povzročile..., za težave so MORDA krive KT..., za nastale težave NISO IZKLJUČLJIVE KT, bla bla bla..
Namesto, da upoštevate strokovna mnenja, se obremenjujete s trači. VSAK zdravnik, ki je podal svoje stališče glede tega problema, je rekel, da KT sigurno niso vzrok za nastale težave. Lahko pa jih pospešijo, če je bolnica predhodno podvržena določenim boleznim (in to niso samo te tromboze, pri čemer pa itak odsvetujejo, da ženska sploh jemlje KT.
Vsakič, ko vidim naslov, ki vsebuje besedo Yarina, ali jo celo slišim, postanem živčna! Mediji, nehajte obremenjevat ljudi!! :aerger:
Zadnjič spremenil SSarchy, dne 03. Okt. 2008 7:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

......dvojni post....
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

anoyel napisal/-a:ravno danes sem se pogovarjala z ginekologinjo glede teh tablet. stvar je v tem, da na hrvaškem te tablete sploh ne izdajajo na recept, ampak se dajo kar tako kupiti (vsaj tako je ona meni dejala). in jih jemljejo ženske, ki sploh ne vedo ali jim te KT odgovarjajo ali ne. prav tako niso bile ne pregledane in niso bile opozorjene na stranske učinke. če imaš določene bolezni, reči.. jih pač ne smeš jemati. vse skupaj je pa medijski pomp. in posledično vse ženske panične. ne gre za epidemijo kjer je umrlo že 100 ali več žensk. gre za posamične primere in mediji bodo vsak posamičen primer napihnili u nulo. :wink:

Meni je to tudi moj ginekolog povedal.

Zanimivo je tudi, da punce, ki so umrle, niso imele narejene obdukcije. Torej se ne ve, zaradi česa so umrle. Ampak seveda, čisto logično je, da 20 letnica umre zaradi KT. Seveda. :roll:

Pa naša slovenka, ki se je oglašala. Ki je pri 42h skoraj umrla zaradi KT. Pa sej je splošno znano, da se po 30. in 35. letu še posebno pazi pri KT, ne glede na to kako nizkodozne so. Torej v čem je fora?
Aja! V tem, da take novice palijo. :roll:

Sej ne rečem nič, KT so hormoni. In niso nedolžne, še zdaleč ne. In ni prav, da se jih jemlje kar vsepovprek.
Samo zdej pa ni treba proglasit za vsesplošne krivce vseh mogočih problemov in smrti.
Imaš, da me vikaš!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

jst že skor 3 leta jem Logest pa ni čist nobenih stranskih učinkov. To so sam če vrjameš. Če ti bo nekdo reku da te bo po KT bolela glava, te bo res. psihično.

nevem, menjajte tabletke če vas je tok strah zarad tega kar se je zdej zgodil.
zdej ko so te novice bo pa vsaka k jo bo kej bolel krivila tablete.
sicer pa lahko uporabljate tudi kondome in še miljon druge kontracepcije. nihče vas ne sili, da jih jeste.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

~NIA~ napisal/-a:jst že skor 3 leta jem Logest pa ni čist nobenih stranskih učinkov. To so sam če vrjameš. Če ti bo nekdo reku da te bo po KT bolela glava, te bo res. psihično.

sicer pa lahko uporabljate tudi kondome in še miljon druge kontracepcije. nihče vas ne sili, da jih jeste.

Ei to maš pa čist prov :D . Jst jih sicer ne jem več skor 3 tedne, ampak zdej usakič ko me kej glava boli pomislm da zarad KT pa da me bo sam enkat neki zadel :stupid: . Ja vem neumna sem sam kaj nj nardim.

Upam da se tole s KT čimprej poleže ker mi gre že fajn na živce tole (upam da) napihovanje.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ma itak da je napihovanje.. zdej bo vsaka za vsako stvar krivila tablete. mogoče je res bil en primer zarad tablet (čeprov ne vrjamem da samo zadi le teh) in zdej kr vse vrjamejo da se njim isto dogaja. svašta.

vse k vas je strah jih pač nehite jest, pa se vam ne bo nč slabga zgodil :) v nasprotnem primeru se pa ne prtožujte, ker jih jeste prostovoljno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

~NIA~ napisal/-a:jst že skor 3 leta jem Logest pa ni čist nobenih stranskih učinkov. To so sam če vrjameš. Če ti bo nekdo reku da te bo po KT bolela glava, te bo res. psihično.

Glej, če ti nimaš stranskih učinkov, bodi srečna, ampak ne pametuj o tem, kako ostale za vse krivijo kt. Dejansko je mogoče, da imajo kt zelo moteče stranske učinke in ne, nič od tega ni samo v glavi. Mogoče zaradi njih ne umreš, se pa kvaliteta ženskinega vsakdana lahko prav zaradi kt drastično poslabša in takšnih primerov ni malo - še manj, da bi šlo za primere, ki so plod lastne hipohondrije osebka.

In mnogo deklet ne upa prenehati z jemanjem kt, ker je prav alternativa kt bolj slaba - kondomi pokajo, nekaterim preprečujejo spolni užitek, vse ostalo pa kot zaščita ni dovolj zanesljivo ali sploh primerno za mlada dekleta, ki še niso rodila, zato ima v praksi mlado dekle možnost izbirati le med kt in kondomi, kar pa seveda ni enostavna dilema, če želiš čim bolj zanesljivo preprečiti nosečnost.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *LooBika* »

js jih jemljem ze 5 let..(Logest) pa to zdj nisme mela raznih pomislekov glede tega, razen enkrat je prslo taksno obdobje, ko sem na to pomislila, da bi prenehala z uporabo..ampak sem si premislila..marsikatera se potemn zaradi slabega pocutja, ali nezadovoljstva same s sabo..zgovarja na tabletke, ces da one tolk vplivajo na to..sj ne recem, tu pa tam se lahko zgodi, da kateri pac ne utrezajo..ampak da se pa to dogaja vsaki drugi, mi je pa mal smesno..
Zaklenjeno