Večne bolečine pr seksu, je to res sam psiha?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ursiika »

hm, veš pri meni je isto, mene tudi fulll peče ko vzstopi v mene, pol je malo bolše, ampak naslednjič še bolj boli.Tudi jaz sem šla k ginekologu pa je rekla da je vse ok z mano , pa da je psiha, ker sem že sexsala pred mojim zdajšnim fantom z bivšim, tam pa me ni bolelo, res je , da je mel majnšega, ampak baje to nebi smelo biti ovira. A slučajno ješ kakšne kontracepciske tabletke????jaz sem nekaj časa zmes nehala jesti in je bilo vliko bolše, večja želja, večja vlažnost, pa bolj se mi je vse odprlo
Mene tudi zanima, če je to res v glavi, kako naj to rešiš??? :D :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

V teoriji je takole:

Najprej je treba poskrbeti za to, da v okolju, kjer mislita imeti spolni odnos, ni motečih elementov. S tem mislim na primeren kraj, kjer sta sama, čas, ko sta oba pri volji, nista utrujena, sta pripravljena na novo izkušnjo, ki ne bo nujno penetracija, ampak zgolj poskus le-te. Potem se oborožita z lubrikantom, veliko dobre volje in predvsem čim večjo sproščenostjo. Najhuje je, če se k odnosom spravljaš z namenom, da pa danes končno seksaš brez bolečin in z neverjetnim užitkom - s tem svojemu telesu prikrito ukazuješ, kako naj se obnaša, pričakovanja pa grobo ubijajo strast in užitek. Najbolj pomembno je, da partnerju zaupaš, da on ve za tvoje bolečine ali morebitno nezmožnost prenetracije, nikakor tega ne skrivajte pred njim!

Potem pa veslo na delo - predigra, karkoli pač počneta, raziskujta drug drugega. In to naj bo dvosmerno - ne gre samo zato, da ve čakate, da vas fant zadovolji ali navlaži. Vlažnost je delno tudi v glavi - če nisi sproščena, če nisi željna seksa in če nisi prepričana, da to počneš ob zaupanju vrednem človeku, potem je nožnica najverjetneje suha in ozka, torej neprimerna za neboleč seks. Dobro je, če ob vsem tem uporabljata tudi lubrikant, ne preveč, ravno toliko, da zadeva drsi še preden prodirata. Dobro je namazati širši predel zunanjega spolovila, se spravi tudi presredek (mnoge ženske ob odnosih ne boli nožnica, ampak malce ranjen presredek - peče kot hudič), sramne ustnice, vhod v nožnico. Pomembno je, da najdeta položaj, v katerem je prodiranje najlažje oz. tudi tak, v katerem ste najbolj sproščene. Ob prodiranju ne mislit na to, kako bo bolelo (če greš v odnos s temi pričakovanji in strahovi, bo skoraj zagotovo bolelo), ne pričakovati čudeža, orgazma v sekundi in norega seksa. Počasi! Položaj naj bo tak, da so mišice na nogah, ritki in tudi v nožnici čim manj napete. Dobro se je zavestno sprostiti, večkrat vdihniti in to početi tudi med prodiranjem, ki naj bo nežno, počasno, postopno. In če boli, nehajta. Ne se mučit in misliti, da bo čez čas ok - mogoče bo, ampak strah pred bolečim odnosom ostaja in se širi. Odnos pri ginekološko zdravi ženski naj bi bil popolnoma neboleč, zato ne vztrajati v nečem, kar boli, ker bo telo naslednjič spet reagiralo z bolečino. Po potrebi lubrikant dodajajte tudi med odnosom, počnite karkoli, samo da je nožnica dovolj navlažena - suhost boli in draži.

Pekočim občutkom po odnosu se je mogoče izogniti tudi s tem, da partner ne doživi izliva v nožnico, kajti mnoge punce sperma izjemno draži. Dobro je, da sep ri ginekologu prepričate, ali mogoče nimate kakšnega vnetja nožnice - ponavadi zaradi le-tega precej boli in peče.

Predvsem pa ne hitet. In preden se spravljate k odnosom, ki so postali boleči ali so takšni že od začetka, poskrbite, da vse ostalo v zvezi poje tako kot je treba. Pogosto boli, če med dvema niso razčiščene kakšne druge zadeve - potem se telo brani z bolečino, ki ni namišljena, je resna, ampak izgine, ko se drug drugemu ne posvetita samo s spolnega vidika, ampak tudi na mentalnem vidiku.
*mlajša*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *mlajša* »

MsN, še posebej se morm strinjat s tvojim zadnjim odstavkom...v zvezi res ni blo vse tko kot bi moglo bit.Sm pa bla včeri pri ginekologu,in je reku,d je vse ok,za mojo težavo pa je priporočau,nej si tam ko me peče oz. boli,vsak dan namažem z oljem...navadnim olivnim.To sm že zasledila na tem forumu enkrat.Reku je d bo to ziher pomagalo in d tut pred spolnim odnosom se lahk namažem,ni pa se dobro tuširat prej,kr se nožnica še bolj izsuši. Poveča pa te težave britje (trenutno se na žalost ne,kr sm mela tut težave z vnetjem mehurja) in nošenje tangic (tut ne smem nost). Pride pa do pokanja kožice,kr nožnica baje še ni dovolj raztegnjena....
inchyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a inchyka »

Torej, če sem prav razumela kožica na presredku poči zaradi premale navlaženosti, lahko pa da je to zaradi njene neelastičnosti? Pa ta bepanthen in multigyn res pomagata? Imam namreč isti problem in zna biti res neprijetno :(
forget love.... i would rather fall in chocolate
Uporabniški avatar
britney20
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a britney20 »

Jz se tud enostavno ne morm sprostit pa nevem zakaj? Pol so pa še bolečine ki jih čutm še par dni. :?
Murphy the housedog
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Murphy the housedog »

Vaginizem: ko se ženska prestraši seksa

Vaginizem, se pravi mišični krč na vhodu v nožnico, se sproži ob poskusu spolnega občevanja in prepreči spolnemu udu, da prodre v nožnico. Nožnico dobesedno zapre in stisne skupaj in nikakor noče popustiti. Večinoma je živčnega izvora, ki nastopi zaradi različnih vrst strahov povezanih s seksom. Lahko gre za strah pred samim spolnim odnosom, ki je lahko posledica kakšne neprijetne izkušnje iz mladosti. Morda spolnega nadlegovanja v družini, posilstva ali recimo zelo nasilnega in egoističnega partnerja.

Vir:
http://www.sexation.info/sl/zdravje-in- ... asi-seksa/
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Ja sam pol bi tudi pri posilstvu moralo bilo tako, da bi se nožnica stisnila oz. zaprla in preprečile udu vstop v nožnico, pa temu ni tako. :?:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

---
Zadnjič spremenil claire, dne 17. Feb. 2014 10:08, skupaj popravljeno 1 krat.
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *cheRry* »

claire napisal/-a:punce naj vas potolažim. jaz sem pa rešila ta problem, ki sem ga imela za brezupnega. ginekolog mi je svetoval, da naj se malo napijem. ;)

Ti to resno? :D
Freedom is just another word for nothing left to lose..
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

britney20 napisal/-a:Jz se tud enostavno ne morm sprostit pa nevem zakaj? Pol so pa še bolečine ki jih čutm še par dni. :?

Hm, meni se to tud zgodi, ma sam občasno in pole me drži par dni. nism pa nikoli opazla da bi se mi to dogajalo samo v času M.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

Po mojem mnenju je to res psiha. Ker z bivšim fantom, sva proti koncu zveze, zelo malo seksala, ker dejansko je mene ob vsakem poskusu seksa zelo bolelo in sem se za to izogibala seksa. In pomoje je bilo to v psihi, ker sem bila njega naveličana, ker ni vse bilo v redu v zvezi in sem dejansko podzavestno ga zavračala tudi pri seksu. Pa seveda nisem želela verjeti da bi to lahko bilo res. In me je tudi pri zdajšnjem fantu bilo na začetku izredno strah seksat, ker sem se bala da se bodo težave ponovile in da me bo spet izredno bolelo. Toda me ni, in me tudi zdaj po parih mesecih ne. Tako da je pomoje res to samo psiha. Res pa je da sem pri bivšem jemala kontracepcijske tablete, ki so imele izredno negativen vpliv name in so verjetno tudi te vplivale na bolečino.
Uporabniški avatar
Christianne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Christianne »

kokica87 napisal/-a:Po mojem mnenju je to res psiha. Ker z bivšim fantom, sva proti koncu zveze, zelo malo seksala, ker dejansko je mene ob vsakem poskusu seksa zelo bolelo in sem se za to izogibala seksa. In pomoje je bilo to v psihi, ker sem bila njega naveličana, ker ni vse bilo v redu v zvezi in sem dejansko podzavestno ga zavračala tudi pri seksu.

Čisto enako pri meni :!:
Ko pa sem spoznala zdajšnjega fanta, je pa use kul :) Sploh ne boli in nič. Tako da to res pripisujem psihi in tud temu, kolk si zares želiš tega.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Mene pa učasih sploh ne zaboli, ampak mislim, da me in pol se kr sama skrčim. To pa ponavadi tiskrat, ko greva bolj grobo varjanto in se bojim, da bi preveč nabiu, ker pol me kr malo zareže al kako bi opisala tist občutek. :(
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

Midva pa zdele neki časa nisva sexala zarad mojih zdravstvenih težav in ko sva se zadnjič spravila je kr pričakoval da bom mokra v 2 sekundah in ej šel kr na suho in me je tok poškodoval, da sva mogla nehat :roll: Problem je pri meni ponavadi, da če neki časa ne morm bit kr dost zrajcana da me ne boli, ker mam ful občutljivo kožo...in moj to kr pozabi, pa čeprov sm mu že miljonkrat rekla...sm probala s kremam pa ni pomagal...Js res nevem a si je tok težko vzet par minut za predigro...jaoooooo
*mlajša*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *mlajša* »

hey punce!olivno olje res pomaga:). že neki cajta nč problemou, tabletk več ne jem, pa kondome uporabljama...čist nč več tovrstnih problemov....wiiiii:).
Odgovori