Večne bolečine pr seksu, je to res sam psiha?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Večne bolečine pr seksu, je to res sam psiha?

Neprebrana objava Napisal/-a Killah_babe »

Evo jst sm se odločla da kr novo temo odprem..Tiste, ki se sledile mojim blogom, veste da s fantom seksama že eno leto, men pa niti enkrat ni pasalo, kaj šele prišlo, pa tud bolelo me je ful in peklo, še zdj me..No in dans sm šla na pregled ampak baje ni nč narobe z mano..Ginekologinja je rekla da more bit psiha..Da se ne sprostim dovolj, da tipu mogoč ne zaupam,al pa da je zarad tega, ker sta moja ločena in da so to posledice iz preteklosti..Čeprav js mislim da je use že ok, pa me ne moti, moja psiha če vedno trpi pa je to zasidrano u njej..Tk da je priporočla kakega psihologa ko dela na tem področju in mi sam zaželela vlko sreče..In sm zdj čist zmedena in niti ne vidim rešitve u tem.Rekla je tud da ženskam vlkokrat začne pasat šele po porodu..Kje je šele to?? Nevem kaj nej, kk nej si porihtam to psiho, čeprav se mi zdi da je uredo, pa da sm sproščena pa da ni psiha..Sm kaj bi pol sploh še lahk blo??Prosim za odgovore, nasvete, podobne izkušnje in rešitve??! :(
I believe what I see,'cause seeing is believing!
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marilena »

Ko se je to dogajalo meni, je v veliki meri šlo ali za nesproščenost (ker sem včasih pristala na seks, pa mi do njega sploh ni bilo), ne dovolj mokro tamalo ali pa kako vnetje. Tretja možnost kot praviš ni mogoča, saj je s teboj vse v najlepšem redu. Morda tudi tebi ni toliko do seksa in morda podzavestno (zaradi kakih strahov pred tem, da ga boš izgubila) vedno pristaneš nanj. Vsekakor je zelo čudno to, da ti seks s fantom nikoli ni pasal. Imaš morda slabe izkušnje s kakim fantom prej (ali je to morda tvoj prvi fant)? Si med seksom sploh vzburjena (glede na to, da praviš, da ti ne paše)?
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Vzburjena sem, čeprav mi ni vedno do seksa...Ko pa mi je, hočem seks, sam pol kker pride vame, začne bolet in pečt..Pa se sprostim ful pa ful je predigre pa usega..Ampak kker ga ma tip not, hočem nehat zarad neprijetnega občutka..Paše mi niti malo ne, tk je kot da bi u prazno,razen bolečin seveda..Te so pa zmeri.. :(
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Še eno vprašanje :) - a ti čutiš npr. močno željo po seksu ali je sploh ne?
huda
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a huda »

Si že kdaj poskusila z lubrikantom???
Če te boli odzunaj zaradi premajhne vlažnosti, ti bo to pomagal :)
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Željo po seksu mam, sam ni neki ful živalska :D hočem pa seksat pa uživat, seveda..Amm sj dala mi je lubrikant, sam ko vlažna sm ful..Tk da tud v tem ni problema..
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Morda pa si alergična na njegovo spermo oz. predsemensko tekočino (poznam kar ene par takih primerov) :?:
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Sej ko sva še seksala s kondomom, je isto bolelo..Tk da tud to ni..Res use,use sm ž probala, ginekologinja je edino rekla nej še z jogo probam pa kako literaturo, sam res nevem u keri knjigi bi to pisalo..
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Definitivno iz opisanega psiha deluje na tvojo fiziologijo med seksom. Stvar seveda poteka na nezavedni ravni. Tudi je pomembno, če povzamem Freuda, kjer piše o Seksualnem razsvetljevanju otrok, kako ti je bila kot otroku predstavljena spolnost. Pri tem je igrala močno vlogo ločitev staršev (vkolikor si bila še v otroški dobi - do npr. 15 let -, ko sta se ločila). Mogoče preko vsega tega nisi dobila nekih realnih podatkov, ki pritičejo spolnosti in se to sedaj odraža v teh tvojih težavah.

Kako stvar rešiti? En korak je, da se temeljito pogovorita s fantom in sta eden do drugega odkrita (po domače: položita karte na mizo). Nič še nisi zamudila. Učita se skupaj s fantom. Počasi. Rezultat mora biti uspešen. :)
Uporabniški avatar
Killah_babe
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja ,ločla sta se ko sm bla 2leti stara..Bi si človk mislu da še takrat otrok ne dojema tolk stvari ki se dogajajo okrog njega, sam zgleda res more bit to..Z fantom se pogovorima o vsem, tud povem mu točno kdaj nej neha, kdaj lahko, kako, use, use..Mogoč še res ni dost, sam nevem o čem bi se še sploh lahk pogovarjala??
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Killah_babe napisal/-a:Ja ,ločla sta se ko sm bla 2leti stara..Bi si človk mislu da še takrat otrok ne dojema tolk stvari ki se dogajajo okrog njega, sam zgleda res more bit to..Z fantom se pogovorima o vsem, tud povem mu točno kdaj nej neha, kdaj lahko, kako, use, use..Mogoč še res ni dost, sam nevem o čem bi se še sploh lahk pogovarjala??

Hja, ne boš verjela, otrok že v prenatalnem obdobju (se pravi precej pred rojstvom) občuti različne stvari (glasbo, mamin glas, očetov glas) in ob njih različno reagira. Svoje spolnosti se zave ob prvem stiku z drugim - ponavadi v stiku z materjo, ki ga doji.

S fantom se pogovorita o zadevah, ki stojijo zadaj za fiziologijo, kar pomeni, da se ne pogovarjati o tehniki oz. kako seksat in kako se šlatat in poljubljat, ampak govorita o sebi. Ja, to je pa težko. Vsak pogovor ni pogovor. Pogovarjati se je treba znati. Dia-logos so tej vedi rekli stari Grki.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

se strinjam z zgoraj napisanim.sam poleg pogovora s fantom,po moje ne bi skodlo,da se tud s starsi usedes za mizo pa se pogovoris o tvojih obcutkih do njih oz.o tem kako si dozivljala locitev.ne vem sicer kako se s starsi razumes oz.kak odnos mate,sam ce mene prasas je to problem res sam na psihicnem livelu in resljiv predvsem s pogovorom.

vso sreco
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Ma kakšna psiha.. če boli.. boli.. in nekaj ni vredu.. ne vem, mogoče je pregrob odnos, preveč sex-ata:D ..
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Lorelai20 »

Z mano je bilo zelo podobno... Ginekologinja ni nič našla, rekla je, da je možno da mam ozko nožnico sam da vseen ne bi smelo tok vplivat. In sm tudi js dobila lubrikant...
No itak da nisem bla zadovoljna s tem in sm se lotila zadeve po svoje :D Neki časa sm se dol mazala z bepantemon, kao da rata bolj prožna koža, pri sexu sm pa ugotovila da full pomaga če sm js zgoraj in ko ga dajem not počasi izdihnem - ja vem, funny... Probaj, zgubit nimaš kej.
Zdej je vse ql, najbrž zato ker nimam že vnaprej v glavi, da bo bolelo.
Upam da bosta rešila problem.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Hm, nej ti mal s prsti razširi, preden ti ga da noter. Pomoje se ti koža ne raztegne dovolj, pol te pa boli...

Tudi meni se je to že dogajalo, pa mi je to pomagalo.
Odgovori