spermij napisal/-a:jullia_ napisal/-a:fun napisal/-a:Sej tudi jaz ne zagovarjam večnih študentov, sam
včasih se študij "zavleče" a ne...

Pa moglo bi bit vsaj tako, da bi upošteval dolžino študijskega programa pa to...
No no, študirat začneš z 19 leti, kar pomeni, da lahko pri 4letnem faksu padeš in še pavziraš, pa skupaj z absolvetnom še vedno končaš do 26. leta. Pa si ga precej zavlekel
Je pa res, da bi morali za medicince narest kakšno izjemo, to se strinjam.
Folk se lahk tudi premisl in gre na drug faks...
Cel smisel tega, da država financira študij je v tem, da na tak način investira v ljudi, ki bodo nato delali in prispevali k splošni družbeni blaginji (če sem malo osladna). Namenl študenstkih bonov, subvencioniranih mesečnih kart za LPP, pocen študentskih domov in v končni fazi tudi zavarovanja ni, da ti država podari nekaj let plačanega ugodja ampak ti s tem omogoči pridobitev izobrazbe, ti boš pa to nato "vračal" z delom.
Seveda si folk lahko premisli, ampak v primeru, da si premisliš po prvem letu faksa, vseeno priplezaš do 26ga leta do konca (pri večini študijskih programov, še vedno trdim, da bi morali upoštevat dejstvo, da nekateri študiji trajajo dlje).
Tisti, ki pa najprej bluzijo na enem faksu par let, potem se pa prepišejo, malo pavzirajo,... se pa meni osebno po pravici povedano prav nič ne smilijo, če bodo morali zavarovanje plačevati. Država da vsem enako možnost, kdor je ne izkoristi, ker je preveč zbluzen in se mu pri 18ih še ne ljudi razmišljati dlje kot do naslednjega pira, naj potem ne joka.