Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

Kaksno pretiravanje :roll: lahko dam tudi jaz izjavo, da sem pred leti zbolela z pljucno embolijo, kar sploh ni res, ampak bojo pac objavili. :roll:
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

freaky napisal/-a:Kar me je pa najbolj zmotilo v tem članku, je pa trditev, da se bo zaradi prenehanja jemanja KT pri dekletih zvečalo število nosečnosti. Kot da so KT edina možna zaščita in da ljudje brez tabletk niso odgovorni.

Seveda se lahko zveča število nosečnosti, predvsem iz čisto praktičnih razlogov. Mladostnice vedno bolj posegajo po KT, tudi na željo fantov, ker je sex brez kondoma drugačen - boljši in bolj praktičen. Tiste, ki prakticirajo sex brez tabletk in uporabljajo druge zaščite (kondom), so (za moje pojme) še posebno odgovorne, ampak imam občutek, da ta trend med mladimi ni preveč razširjen.. Jaz zase vem, da nikoli več ne želim sexat s kondomom in zato ostajam na tabletkah..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Če se bo povečalo število nosečnosti, potem bo to še en dokaz več, da ljudje seksajo neodgovorno. Seksati pač ne moreš po liniji najmanjšega odpora, it po tabletke in je stvar rešena. Ker sem pač mnenja, da je dolgoročni vpliv tabletk negativen (in tega ne pravim zaradi trenutnih člankov o raznih posledicah jemanja; jaz sem z njimi zaključila že pred pribl. 2 leti). Vseh stvari v življenju ne moreš imeti in včasih je potrebno vzeti kaj v zakup, kot je v tem primeru seks s kondomi, ki je po pripovedovanju drugih slabši od seksa s KT. Če to pač sprejmeš in vidiš, da je to edina možnost, da seksaš, potem se da tudi to preživeti. In ti še zdaleč ne pokvari užitkov, kvari ga sama misel na to.

In rešitev ni v tem, da se še naprej jemlje tabletke, da bo manj nosečnosti, rešitev problema je v miselnosti ljudi. Ampak seveda, to je samo moje mnenje. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Ne vem al bi rad nekdo preko medijev poskrbel za večjo rodnost v Sloveniji al kaj se dogaja :?:

Boste videle, čez en teden bodo mediji (in mi tudi) na vse že pozabili.

Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

S starostjo postajam tudi jaz vedno bolj konzervativna. :wink: Ampak za razliko od nekaterih nisem pozabila, kako je biti mlad.
Že več let ne jemljem tabletk, če se mi zgodi nosečnost, bom to vzela kot "naravno posledico" in bom pač imela otroka. Splava vsekakor ne bi delala. Vedno bolj razmišljam, da je treba, če seksaš, pač prevzeti določeno odgovornost za možne posledice.
Se pa dobro zavedam, da je meni lahko govoriti. In spominjam se, kako sem razmišljala pred desetimi ali dvajsetimi leti. Tabletke so manjše zlo kot splav. In legalni splav je manjše zlo kot ilegalni. Prav tako je lahko legalni splav nekomu manjše zlo kot nezaželen otrok.

Poleg tega je tveganje za trombozo in embolijo veliko večje v nosečnosti kot pa pri jemanju kt. Pa nikomur ne pride na misel, da bi odsvetoval vse nosečnosti, ker so potencialno nevarne, ne?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
anja328
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a anja328 »

Andrejčika napisal/-a:No js sem pa zdej po 2 letih nehala jest tabletke in upam da ne bom mela nobenih problemov! Ce bom mela s5 taksne tezave :pale: (omedlevala sem, bruhala,...) kot sem jih mela preden sem zacela s tabletkami pol jih bom verjetno kmal zacela s5 jemat!

:? :? Mene je postalo tudi strah, jemljem Yarino, nimam problemov.
Po njej sem shujšala in vse je cool"
Samo po mojem so mediji in novinarji vse lepo napihnili in nardili iz tega senzacijo :roll: :roll: :roll:
V Slo so spoh medijski pompi za vse, od mode, politke, zdej že to :roll:
Ponavadi to pograbimo z obema rokama, kasneje ugotovimo da nič od tega NI RES :(
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: .......

Neprebrana objava Napisal/-a _ladybird_ »

kokrkol pogledaš tabletke niso ql...jst ko sm jemala tablete, so se mi po 4 letih pojavle migrene, in med najhujšim migrenskim napadom je bil tud sum na vensko trombozo, zdravniki so mi potem odsvetoval jemanje tabletk, od takrat tud migren - takih hujših napadov ni,...aja še to, drugače so mi pa rekli da naj bi bili ti napadi dedni, sam res čudno da ko sm pa nehala tabletke jemat pa kr ni blo še nobenga...jemala sm pa takrat cilest...sm se pa itaq na splošno tud boljše počutla ko sm jih nehala, prej se mi je razpoloženje skoz menjaval, depresivna sm bla, itd...tko da tabletke never again :)
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
Leilani.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Leilani. »

Moje mnenje o tabletkah je da so use isto ''sranje''.. Pljučna embolija se dobi tudi pri drugih kontracepcijskih, ne samo pri yarini. Moja prijateljica je jemala lindynette 20 in jo je tudi dobila. Te jemeljem tudi jaz in me je kar malo prestrašilo ko vidim, da ni edini primer. Na srečo se je izmazala, ampak je pa šla skozi cel pekel. :?
Jaz mislim, da mediji ne preitavajo. Pravzaprav sem vesela, da so se zmigali in posvarili na stranske učinke, ker jih ljudje premalo resno jemljemo. Pljučne embolije tudi jaz nisem resno jemala, dokler je prijateljica ni dobila. Prsti so ji pomodrevali, komaj je dihala, izgubljala je zavest... Zdravljenje:v bolnici je bila 3 tedne! + zdaj ji mama da doma usak dan inekcijo :?
Itak se vsaka odloči, a jih bo jemala ali ne, ampak mislim, da je fajn, da je dobro ozaveščena o stranskih učinkih, na kaj vse kontracepcija vpliva itd.
Uporabniški avatar
*daddy's girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *daddy's girl* »

Peterca18 napisal/-a:Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
S tem se pa js ne strinjam, ker JE razlika med Lekadolom in KT in res ne morš enačit tega. Sama sem proti hormonski kontracepciji in bom kr citirala Leilani. "use so isto sranje".
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

zanimivo, kar naenkrat ogroooooooomno primerov pljučne embolije.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*daddy's girl* napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:Itak imajo vsa zdravila stranske učinke in načeloma ti lahko škodi tudi navaden Lekadol.
S tem se pa js ne strinjam, ker JE razlika med Lekadolom in KT in res ne morš enačit tega. Sama sem proti hormonski kontracepciji in bom kr citirala Leilani. "use so isto sranje".

Preberi navodila, ki so Lekadolu priložena, pa boš mogoče spremenila mnenje.
Seveda je razlika med posameznimi farmacevtskimi sredstvi, ampak že Pikovit ima možne stranske učinke.

EDIT: Moja mami je za božične praznike pristala v bolnišnici zaradi hude alergične reakcije na Nalgesin. A boste zdaj vse raje zobe stisnile ob glavobolu ali menstruacijskih krčih, kot da bi vzele protibolečinsko tableto? Se mi zdi da ne, kljub temu, da tveganje obstaja.
Zadnjič spremenil jullia_, dne 27. Sep. 2008 16:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Men se zdi vse skup eno velko pretiravanje. :roll:
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

to je vse tako kot vulkan. nabira se in nabira, in enkrat mora izbruhnat...zdi se vam da naenkrat pretiravajo, ubistvu se pa to dogaja ze dolga leta, samo zdaj je vse prislo na povrsje.

punce pokazte mal resnosti! ne govorim da nehajte jemat KT, ampak vsaj verjemite vsemu kar se dogaja, ker ni nobenega razloga za antipropagando oz. da bi si zenske po svetu to izmisljevale. dejstvo je da KT zgostijo kri in povecajo moznost nastanka strdkov.

tut men so se zaceli delat strdki ob jemanju KT 3 SKATLICE VSE SKUPAJ V ZIVLENJU! (yasminelle), po prenehanju takoj izginili.

:!: :!: :!:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jst popolnoma verjamem v povezavo med KT in krvnimi strdki. Ampak ne podpiram pa te panike, ki se zdaj dogaja. Naj se najprej razišče, kaj se v resnici dogaja.

Mogoče je šlo za slabo serijo tabletk. Mogoče te punce niso upoštevale navodil. Mogoče je ta znamka res nevarna. Mogoče nam na dolgi rok KT vsem povzročajo nepopravljivo škodo.
Vse te možnosti dopuščam, vseeno bom pa počakala na kakšne resne raziskave in ne bom na slepo trdila, da so KT neznansko nevarne.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

red_rose napisal/-a:tut men so se zaceli delat strdki ob jemanju KT 3 SKATLICE VSE SKUPAJ V ZIVLENJU! (yasminelle), po prenehanju takoj izginili.

kako so ti pa ugotovili krvne strdke v ožilju??
Zaklenjeno