Kontracepcijske tabletke
Aja, pa moram se vtaknit v to, kar je ena par postov nazaj napisala- v tem primeru ne govorimo o globoki venski ampak o pljucni trombozi. Vzrok globoke vesnke tromboze so predvsem dolgotrajno povisan in neurejen krvni tlak, najpogosteje celo operativna stanja, po katerih je potrebno dlje casa mirovati. Pljucna tromboza lahko nastane prej, je pa en od kljucnih dejavnikov ravno tako povisan krvni tlak, upam pa, da vam, tako kot pri meni, krvni tlak redno kontrolirajo vsaj na 3 mesece ko pridete po novi recept za tabletke. Tveganje je s tem nacinom (in seveda z zdravim nacinom zivljenja- prehrana, gibanje) manjse.
Em...mislim da misliš pljučno embolijo, ne pljučno trombozo.
Pa tu si se malo zmotila, in sicer: globoka venska tromboza (kar v bistvu pomeni nastanek strdka) privede do pljučne embolije. Pljučna embolija pa je zamašitev pljučne arterije s strdkom.
*ka!a* pogosti simptomi pljučne embolije (ki je velikokrat tudi prvi znak venske tromboze) pa so: dušenje, hitro dihanje, bolečine v prsnem košu itd.
Kot sem nekje prebrala je tudi punca ki je umrla imela te simptome, samo ni šla k zdravniku.
Torej ni zdaj treba it menjavat Yarine, al pa dol z kontracepcijskih tablet. Ja..imajo stranske učinke, ampak ne samo slabe. Samo treba se je zavedat možnih komplikacij, in ob kakršnem koli sumu it k zdravniku.
Pa pomembno je tudi, da od ginekologinje zahtevate (če to sama od sebe ne naredi), da vam vsako leto znova naredi krvne preiskave. In se potem tudi na tak način lahko ugotovi, če je možnost kakšnega zapleta večja.
Pa tu si se malo zmotila, in sicer: globoka venska tromboza (kar v bistvu pomeni nastanek strdka) privede do pljučne embolije. Pljučna embolija pa je zamašitev pljučne arterije s strdkom.
*ka!a* pogosti simptomi pljučne embolije (ki je velikokrat tudi prvi znak venske tromboze) pa so: dušenje, hitro dihanje, bolečine v prsnem košu itd.
Kot sem nekje prebrala je tudi punca ki je umrla imela te simptome, samo ni šla k zdravniku.

Torej ni zdaj treba it menjavat Yarine, al pa dol z kontracepcijskih tablet. Ja..imajo stranske učinke, ampak ne samo slabe. Samo treba se je zavedat možnih komplikacij, in ob kakršnem koli sumu it k zdravniku.
Pa pomembno je tudi, da od ginekologinje zahtevate (če to sama od sebe ne naredi), da vam vsako leto znova naredi krvne preiskave. In se potem tudi na tak način lahko ugotovi, če je možnost kakšnega zapleta večja.
Don't Let My Cute Face Fool Ya!
Ashley*** napisal/-a:V 24 urah zvečer je govorila dr. Pinterjeva z ginekološke klinike v LJ pa me je ful pomirila..je rekla, da je verjetnost, da dejansko umreš zard tromboze, ki jo povzročijo KT 1:1,7 milijona in je primerljiva z verjetnostjo, da umreš zard udarca strelePa baje je verjetnost, da zboliš za trombozo nekajkrat večja v nosečnosti, kot takrat ko ženska jemlje KT
smej se ja.. verjetno si je isto misnla tista ženska k je umrla. kje piše da ne boš lih ti umrla zarad KT-jeu?
my_self, to kar je napisala Ashley*** 100% drži. Res je da je verjetnost tromboze v nosečnosti veliko večja kot zaradi KT.
Pa tista ženska, ki je umrla (Avstralka...za Hrvatico nisem ziher) je bla očitno malo bolj zaletava, saj se ni pozanimala glede možnih stranskih učinkov, kar se mora vsaka ženska, ki je na KT ali katerem koli drugem zdravilu. Saj smo konec koncev odgovorni sami zase. Pa očitno tudi ni vedela kaj dosti o simptomih. Mislim...kar naenkrat dva tedna ne moreš dihati, imaš močan kašelj, te v prsih zelo boli...pa ne greš k zdravniku....
Treba je delček odgovornosti prevzet tudi nase, ne pa samo iskati druge krivce.
Nekaj pa se strinjam, da je narobe. In sicer to, da dan danes kontracepcijske tablete dobi vsak...brez kakšnih preiskav itd. Kar je definitivno nujno preden greš na KT, vendar na žalost ne ravno pogosto.
Meni je ginekologinja preverila kri in pritisk, me kar dolgo spraševala glede družinske zgodovine, drugih zdravil itd, kar se mi tudi zdi nujno. In če bi mi tablete dala kar takoj, bi vsekakor poiskala drugo zdravnico.
Pa tista ženska, ki je umrla (Avstralka...za Hrvatico nisem ziher) je bla očitno malo bolj zaletava, saj se ni pozanimala glede možnih stranskih učinkov, kar se mora vsaka ženska, ki je na KT ali katerem koli drugem zdravilu. Saj smo konec koncev odgovorni sami zase. Pa očitno tudi ni vedela kaj dosti o simptomih. Mislim...kar naenkrat dva tedna ne moreš dihati, imaš močan kašelj, te v prsih zelo boli...pa ne greš k zdravniku....

Nekaj pa se strinjam, da je narobe. In sicer to, da dan danes kontracepcijske tablete dobi vsak...brez kakšnih preiskav itd. Kar je definitivno nujno preden greš na KT, vendar na žalost ne ravno pogosto.
Meni je ginekologinja preverila kri in pritisk, me kar dolgo spraševala glede družinske zgodovine, drugih zdravil itd, kar se mi tudi zdi nujno. In če bi mi tablete dala kar takoj, bi vsekakor poiskala drugo zdravnico.
Zadnjič spremenil saska1, dne 25. Sep. 2008 12:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't Let My Cute Face Fool Ya!
my_self napisal/-a:Ashley*** napisal/-a:V 24 urah zvečer je govorila dr. Pinterjeva z ginekološke klinike v LJ pa me je ful pomirila..je rekla, da je verjetnost, da dejansko umreš zard tromboze, ki jo povzročijo KT 1:1,7 milijona in je primerljiva z verjetnostjo, da umreš zard udarca strelePa baje je verjetnost, da zboliš za trombozo nekajkrat večja v nosečnosti, kot takrat ko ženska jemlje KT
smej se ja.. verjetno si je isto misnla tista ženska k je umrla. kje piše da ne boš lih ti umrla zarad KT-jeu?
Kje pa piše, da ne bo ravno tebe jutri avto povozil?
dejstvo je, da kt niso bonbončki, da so nevarne, da imajo stranske učinke in da so za telo šok oziroma tujek...pa naj reče kdo kaj hoče...sama sem jemala 4 vrste in nobene niso bile v redu..sploh pa yarina in yasminelle...pri teh sem imela še posebej težave...še najboljše so mi bile femodene...
sama sem zelo proti njim, to sem že nekajkrat omenila...jaz čisto verjamem, da so kt pospešile razvoj težav in kasneje tudi smrt..ne sicer čisto so pa sigurno pripomogle k temu...
sama sem zelo proti njim, to sem že nekajkrat omenila...jaz čisto verjamem, da so kt pospešile razvoj težav in kasneje tudi smrt..ne sicer čisto so pa sigurno pripomogle k temu...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Pri vsakih KT (in ne samo Yarina) je moznost krvnih strdkov in tromboze, ki povzrocijo oljucno embolijo, srcni infarkt ali mozgansko kap.
Plus to, da v navodilih mojih KT tudi pise, da lahko zgoraj nastete "bolezni" dobis tudi zaradi kajenja, povecane telesne teze, visokega krvnega tlaka, migrene, itd...In nevem zakaj ste nekatere tako panicne in ste zaradi primera smrti zaradi KT opustile jemanje KT, namrec tudi brez njih lahko dobite kaj od zgoraj napisanega. In cudi me, da ste se sploh odlocile jemati KT, saj vam v navodilih lepo pise, da v skrajnem primeru lahko povzrocijo smrt. Saj navodila niso za brezveze notri...in ce jih upostevas, lahko KT mirno jemljes..ce opazis kaksne spremembe, pa obstaja zdravnik. In od pravocasnega obiska le tega bi se dalo vse pozdravit..
Plus to, da v navodilih mojih KT tudi pise, da lahko zgoraj nastete "bolezni" dobis tudi zaradi kajenja, povecane telesne teze, visokega krvnega tlaka, migrene, itd...In nevem zakaj ste nekatere tako panicne in ste zaradi primera smrti zaradi KT opustile jemanje KT, namrec tudi brez njih lahko dobite kaj od zgoraj napisanega. In cudi me, da ste se sploh odlocile jemati KT, saj vam v navodilih lepo pise, da v skrajnem primeru lahko povzrocijo smrt. Saj navodila niso za brezveze notri...in ce jih upostevas, lahko KT mirno jemljes..ce opazis kaksne spremembe, pa obstaja zdravnik. In od pravocasnega obiska le tega bi se dalo vse pozdravit..
*skokica* napisal/-a:my_self napisal/-a:Ashley*** napisal/-a:V 24 urah zvečer je govorila dr. Pinterjeva z ginekološke klinike v LJ pa me je ful pomirila..je rekla, da je verjetnost, da dejansko umreš zard tromboze, ki jo povzročijo KT 1:1,7 milijona in je primerljiva z verjetnostjo, da umreš zard udarca strelePa baje je verjetnost, da zboliš za trombozo nekajkrat večja v nosečnosti, kot takrat ko ženska jemlje KT
Kje pa piše, da ne bo ravno tebe jutri avto povozil?
in kaj ma to veze če mi lahko razložiš?
jz sm samo hotla povedat da glede takih stvari se ni za smejat samo zato ker je verjetnost majhna da se tebi zgodi. ni nikjer izključeno da se bo ravno njej to zgodilo, k se ji zdi ta stvar tko grozno smešna
in KT-je sm js dobila brez da bi šla h ginekologinji. zdravnica mi je predpisala tiste diane (ne vem kolko je bla številka) zarad kože
no dekleta, kaj pa zdaj porečemo?
Mislm, da je tole zdej resen problem.
In dejansko verjetno prej ko so zbolevale ženske za pljučno embolijo, niso premišljevali da bi ble lih KT krivec oziroma natančneje Yarina...
In mislim, da se niso zmotili....Še dobro da sem končala s tem.
primer nje bil opisan že na prejšnji strani,ampak vseeno...
Mislm, da je tole zdej resen problem.
In dejansko verjetno prej ko so zbolevale ženske za pljučno embolijo, niso premišljevali da bi ble lih KT krivec oziroma natančneje Yarina...
In mislim, da se niso zmotili....Še dobro da sem končala s tem.
primer nje bil opisan že na prejšnji strani,ampak vseeno...
my_self napisal/-a:jz sm samo hotla povedat da glede takih stvari se ni za smejat samo zato ker je verjetnost majhna da se tebi zgodi. ni nikjer izključeno da se bo ravno njej to zgodilo, k se ji zdi ta stvar tko grozno smešna in KT-je sm js dobila brez da bi šla h ginekologinji.
Joj si ti pametna ej!